XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava 18.-20. května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava 18.-20. května 2011 T-MAPY spol. s r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační systém krizového řízení kraje
Advertisements

Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Hydroekologický informační systém VÚV TGM, v.v.i.
Komplexní řešení metropolitních sítí
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
5. a 6. listopadu 2007Vojtěch Zvěřina PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS - PASPORTY - praxe, vývoj a výhled.
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Digitální mapa Prahy.
ZISS Pezinok Informatika v Jihlavě (ČR) Vladimír Křivánek Odbor informatiky
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Marek Mihola fast10.vsb.cz/mihola/vyuka_is.htm
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
MONIS Monitorovací služby veřejné správy ČR
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Praktické nasazení systému MISYS v městech ČR
Seminární práce z předmětu SIPOL
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
ISSS 2006, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Územní identifikace a adresy z pohledu MPSV
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Geografický informační systém jako nástroj pro plánování údržby veřejného osvětlení Zpracovatel projektu: Jiří Kostelníček Vedoucí.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
29. března 2004ISSS 2004, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada,
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Infrastruktura a GIS aplikace krajského úřadu kraje Vysočina Odbor informatiky Oddělení správy GIS GIS Ostrava 2005,
Městský informační systém GIS HRADEC KRÁLOVÉ
identifikačního registru UIR-ADR
ISSS 2005, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Portál územního plánování v praxi
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
ECONOMIA a.s. Dobrovského Praha 7 ČESKÁ REPUBLIKA Odborný časopis Moderní obec.
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
TIS – technický informační systém
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Lucie Mališová 1. ročník N GK-KART
mapový aplikační server
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
územního plánování na obcích v roce 2007
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
Aktivity města a městských společností v oblasti ochrany ovzduší
DTM Kraje Vysočina.
Transkript prezentace:

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. GIS to nejsou jen mapy.… Petr Havelka, Jiří Hájek T-MAPY spol. s r.o.

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. rok založení pracovníků sídlo v Hradci Králové, pobočky v Praze, Brně, Ostravě člen T-Kartor Group (Švédsko, Finsko, Norsko, USA) Rozsah činnosti: software, data a služby pro geografické i jiné informační systémy subjektů všech úrovní veřejné správy, komerční sféry a dalších oblastí Certifikace ISO: 9001:2009, 14001:2005 a :2006 Představení společnosti T-MAPY Profesionálně vystupující, odborně silná, pružně reagující a ekonomicky stabilní firma

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Internetové portály jsou skvělé, ale na všechno nestačí… jsou skvělé, ale na všechno nestačí…

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Na co Vám portály neodpoví… Kdo vlastní tuto parcelu / budovu? Co vlastní tento subjekt? Co zde mohu postavit? Co zde bylo před padesáti lety? …

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Kdo vlastní tuto parcelu / budovu? Katastr nemovitostí

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Co všechno vlastní tento subjekt? Katastr nemovitostí

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Aktuální a přesné budovy a adresy? Územní identifikace

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Co zde mohu postavit? Územní plánování

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Co zde stálo před lety? Historické snímky a mapy

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Na co Vám portály neodpoví…(2) V jakém pořadí se uklízí komunikace v zimě? Kdy se opravovala tato silnice? Kde má město nemovitý majetek? Které budovy budou zasaženy při stoleté povodni? Kolik se loni kácelo / vysadilo stromů? Kolik je zde provozoven s hracími automaty? Jaká místa ve městě jsou méně bezpečná? Kudy a jaké zde vedou inženýrské sítě? ….

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Příklady mapových projektů Pasport komunikací – plánování údržby komunikace, chodníky, cyklostezky plán letní a zimní údržby – pořadí údržby (deklarace priorit) programy údržby – rozdělení úseků podle techniky)

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Příklady mapových projektů Evidence nemovitého majetku lokalizace nemovitého majetku (parcely, budovy) v mapě klasifikace nemovitého majetku (vlastní, svěřený, pronajatý, státní)

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Příklady mapových projektů Pasport povodňové ochrany zátopové oblasti v mapě – Q5, Q10, Q…. (podle dostupných dat) ohrožené objekty – podpora krizového řízení protipovodňová opatření

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Příklady mapových projektů Evidence provozoven VHA lokalizace provozoven VHA a školských zařízení v mapě vizuální kontrola dodržení vyhlášky – správná vzdálenost od školských zařízení

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Příklady mapových projektů Bezpečnost města rozdělení okrsků městské policie (rajónů) tematické vrstvy: riziková místa (herny, zastavárny,..), placené parkoviště, radary, zvýšený výskyt drobné kriminality,…

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Příklady mapových projektů Krizové řízení tematické vrstvy: evakuační místa, sirény, hlásiče, ohrožující objekty, kryty CO, informační tabule, objekty AČR, ….

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Příklady mapových projektů Pasport zeleně komplexní řešení problematiky evidence, inventarizace a správy (údržba, výsadba) městské zeleně a dalších objektů (plošná a bodová zeleň, technické prvky – schodiště pískoviště apod.)

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Příklady mapových projektů Územně plánovací dokumentace ÚPD obcí v rámci ORP (v rastrové podobě, včetně změn) informace o rozvoji území na webu pro občany, investory,…

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. GIS to nejsou jen mapy, ale užitečný nástroj při rozhodování!

XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. Děkujeme za pozornost. Petr Havelka GSM: Jiří Hájek GSM: T-MAPY spol. s r.o. Špitálská 150, Hradec Králové tel.: , fax: