Autor:Valerie Zelinková Vedoucí práce:Mgr. Luboš Vayhel Oponent: Mgr. Marcela Roll.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život je jako cesta vlakem…
Advertisements

Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
JAK SE STARAT O PSA DENISA SOVOVÁ.
Projekt HIP - HOP 7. B.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
-Graffiti-.
Internet - historie.
Malá prezentace o hip hopu
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:24.
Člověk - tvor společenský
Hudba a tanec (music and dance)
Rotary Exchange Columbus, Wisconsin Columbus, Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Přibližně.
Hyperrealismus Denisa Tříšková.
Egyptské pyramidy.
Seznamuje žáky s procesem lidské socializace a společenským statusem.
Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci
PROM Ě NY V HUDB Ě aneb HUDENÍ „ Ž ÁNRY“ & „STYLY“
Svět mýma očima Názor – základ osobnosti. Obsah jak stránek, tak hlavy Co se u mě dočtete? Co uvidíte? Na co se připravit? A na co raději zapomenout?
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Základní kategorie ekonomie  Vztah ekonomie.
Dominik nedzbala Svět TECHNIKY A JÁ Můj pohled na věc
Abstraktní expresionismus
Životní prostředí klady vs. zápory.
Sociální skupina Sociální skupina je specifickým sociálním útvarem, vytvářený různým počtem jedinců a vždy určitým způsobem tak, že jedinci k sobě patří.
VÝZNAMNÁ SOUČÁST MODERNÍ POPULÁRNÍ HUDBY
Kněz dnes znamená osobu, většinou muž, který je v daném náboženském společenství oprávněn a povolán konat pravidelné bohoslužby, zejména přinášet oběti,
Rozdíly mezi osobnostmi
Brake dance House dance R‘n‘B Poppin Electric boogie Dance hall.
Street Dance.
Středověk Úvod.
Rhythm and Blues Vendula Zimová.
Etika chovu zvířat Doc. Ing. Lukáš Jebavý, CSc
Svět techniky a já Kateřina Večerková.
Organizovaný systém zvuků (V prezentaci můžete klikat na obrázky, pro jejich zvětšení…)
Volba povolání.
Definice a vlastnosti Typy sociálních institucí Hodnoty a normy
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
Počítání, vývoj matematiky,... Asi milion let uplynulo od doby, kdy se na naší planetě objevil člověk. Během této doby se naučil poznávat tvary a směry,
Hiphopová kultura vznikla na po č átku 70. let 20. století v USA v č ernošských ghetech jako spojení jamajských a amerických vliv ů.První zmínky o hiphopové.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
MÍSTA, KTERÁ BYCH CHTĚLA NAVŠTÍVIT
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
Model transkulturní péče
Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Jana Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_PEDAGOGIKA_PSYCHOLOGIE_09.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_075 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
Základní informace: Punk je hudební a životní styl. V angličtině slovo,,Punk‘‘ znamená výtržník. Punk jako hnutí vznikal v druhé polovině sedmdesátých.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_13_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : 90. LÉTA V ČESKÉ.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
SOFTWARE Operační systémy.
Theresa Šupová.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
KDO VLÁDNE A JAK VLÁDNE? Lekce 4A.
Internet - historie.
Graffiti Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Tanec Vypracovala: Natálie Odehnalová 9. C ZŠ Masarova Garant: p. uč
Mexicko-americké vztahy
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Socializace Kejřová.
Osobnost člověka z hlediska sociální psychologie
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
POLITOLOGIE ÚVOD POLITIKA X POLITOLOGIE STÁT A JEHO FUNKCE FORMY STÁTU.
Transkript prezentace:

Autor:Valerie Zelinková Vedoucí práce:Mgr. Luboš Vayhel Oponent: Mgr. Marcela Roll

 Toto téma jsem si vybrala, protože velmi ráda poslouchám hudbu a mám k ní dobrý vztah. Touto prací bych se chtěla o Hip-Hopu dozvědět i něco více, jelikož mě opravdu zajímá. Budu zde popisovat, co je Hip-Hop vůbec zač, jeho vznik, historii atd. Cílem mé práce je informovat Vás o tomto stylu hudby, o kterém jste možná jen něco zaslechli, ale v podstatě o ní nic nevíte.

 K Hip-Hopu jsem se dostala přes sociální sítě, ale také díky přátelům, kteří se o tuto hudbu zajímají a poslouchají ji.

 Často používaný termín  Potkáváme ho v médiích, při odborných diskusích, ale také i v běžné mluvě  Hip Hop do českého jazyka bychom mohli nazvat -->„poskočení bokem, kyčlí“  Jeho vznik se datuje ke konci 70. let 20. století a pojí se s prostředím Newyorského ghetta Jižní Bronx, které bylo chudinskou čtvrtí.  Obyvatelé „chudinské čtvrti“ byli především Afroameričané.  Hip hop působil jako forma projevu nespokojenosti s životem v chudých černošských čtvrtích

 Gangy, násilí a drogy byly v tomto newyorském ghettu na denním pořádku.  V pozdních šedesátých a na začátku sedmdesátých let, z gangy ovládanými a drogami zamořenými ulic Bronxu v New Yorku, povstala kultura, která se rozšiřovala jako protijed na strašlivý mor.  Hip hop byl tedy řešením sebeodhodlání, seberealizace, kreativity a hrdosti.  Dřívější gangy z konce šedesátých let, se změnily na „crews“ (v českém překladu toto slovo znamená posádka, pracovní četa, parta).  Předchozí války gangů se obrátily v agresivní soutěže, spojené s pouličními tanečníky a tanečnicemi, často nazývanými b-boys a b-girls.

 označení crew bylo používáno pro celé seskupení tanečníků, hudebníků a writerů.  hudební crew se skládá z osoby, která ovládá gramofony, DJ a z několika MC, což jsou lidé s mikrofonem, kteří provádějí rap a prezentují texty písní.  Pokud se soustředíme na to, co hip hop přesně je,setkáme se s různými definicemi  Přesněji definice Hip Hopu se zdá být velice obtížná,jelikož odborníci na toho téma se liší ve svých pojetích toho, co hip hop přesněji je a co už není a co hlavně všechno zahrnuje.  S Hip Hopem také úzce souvisí Graffiti jako označení že hip hop je a bude  Graffiti jsou opravdu důležité pro vývoj hip hopu v celosvětových podmínkách.

 Původně byly tímto pojmem označovány anonymní nápisy vyryté do zdí nacházejících se ve starověkých státech (zachovány například v Egyptě a Pompejích).  V současném světě se pojmem graffiti myslí specifická forma projevu, která spočívá v pouličních malbách a nápisech, které jsou provedeny sprejovými technikami  nápisy jsou ale anonymní a obvykle se objevují na veřejných místech  První tagy (podpisy provádějící tlustou lihovou fixou, sprejem) se objevily na konci 60. let v Jižním Bronxu ale i ve Filadelfii.

 Do dnešní podoby se graffiti začalo přetvářet na začátku sedmdesátých let, postupně ovládlo veřejné prostory velkých měst včetně metra a vlakových nádraží.  Příznivci těchto výtvarných projevů začali sprejovat i po vagónech.  Pro tento druh graffiti se ustálil výraz wholecar (označuje graffiti dílo, které překrývá celý vagón včetně oken)

 Subkultura=skupina lidí(kteří mají něco společného nebo je významně odlišuje od členů ostatních skupin)  Pro subkultury je charakteristický jejich styl (slang, hudba, oblečení, tanec, gesta apod.).  Předpona „sub“naznačuje svébytnost a odlišnost od dominantní společnosti.  Subkultury můžeme charakterizovat jako skupiny, které jsou často proti k většinové společnosti.

 Hip hop je tedy hudební styl a současně i subkultura která tvoří DJing, rap, graffiti, break dance, beatbox.  Subkultury nevznikají pouze v izolovaných a odvrácených částech společnosti  Existuje nespočet tvrzení na pojem subkultura a o žádné z nich nemůžeme říct, že je správná nebo špatná.  Jedna definice definuje subkulturu jako volbu životního stylu.  Subkultury můžeme dělit na základě věku, povolání, náboženství, sociální pozice atd..

 Životní styl je určitý charakteristický způsob života jednotlivce nebo skupiny  Je to typická forma chování lidí ve společnosti a vzniká ze způsobu života člověka.  Je to výčet činností, které vykonáváme v běžném životě, např. při trávení volného času nebo v účasti na společenském životě.  Existují různé skupiny, jejichž životní styl se označuje za alternativní ( jiný, zástupný, náhradní)  Jejich odlišnost souvisí např. s módou, hudbou nebo světovým názorem.

 Hip hop dnes nepředstavuje pouze hudbu, tanec a oblečení, hip hop je také životní styl, kultura  Je to styl lidí, kteří se chtějí uvolnit a to je jejich hlavní cíl.  Cíl jako vzít si něco pohodlného na sebe, do uší si pustit muziku a jít si po svých  Mezi námi je několik lidí kterým se hip hop líbí až tak moc, že ovlivnil jejich život.  Nejen jejich chování, jednání, využití volného času, ale i jejich vzhled, který do značné míry ovlivňuje samozřejmě i oblečení.

 Hip hopová móda láka několik teenagerů.  Sportovní soupravy, kšiltovky nebo třeba výrazné řetězy už dávno nejsou znakem nějakých pouličních gangů, ale mnoho mladých lidí je považuje za nejpohodlnější a zároveň v nich chtějí vypadat dobře.

 Hip hop vznikl v prostředí amerického Jižního Bronxu a od dob svého vzniku urazil dlouhou cestu.  Dnes v souvislosti s rozmachem médií, technologií a migrace je hip hop šířen po celém světě. . Životní styly dnes odkazují na naši identitu a mohou ji formovat.  V současném světě je jedinec zodpovědný za tvorbu své vlastní identity a jsou na něj kladeny stále větší požadavky, které se k jeho identitě vztahují.  Díky mé práci jsem zjistila i pro mě nové věci a ani chvilku jsem nelitovala svého výběru tématu.

 Hip hop mám moc ráda a někdy skoro neposlouchám nic jiného. Nejraději mám Eminema nebo Lil Johna. Poslouchám různé druhy, podle nálady. Bohužel znám i takové lidi, kteří poslouchají hip hop jen proto, aby vypadali dobře. V mém případě to tak není, protože já ho poslouchám hlavně pro sebe. Bohužel pravdou je, že dnešní hip hop už není, co býval, ale stále ho mám ráda a nemíním svůj názor měnit! Spousta lidí si myslí, že když na hip hop nevypadám, tak ho nemám ráda, ale není to tak, ne každý, kdo na něho nevypadá, tak se mu nelíbí.

 Eminem – Mockingbird  Eminem - Lose Yourself  tak tak  Teď vám chci předvést menší ukázku z písniček Hip Hopu

 ->  -> subkultura - subkultura  - > co-to-vlastne-hip-hop- je_.html > co-to-vlastne-hip-hop- je_.html  ->  ->  nem nem