Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky 2014- 2020 Shrnutí dosavadních výstupů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
. Partnerství na venkově v Libereckém kraji 2004 – 06:  Leader + (1 MAS),  Leader ČR (5 MAS) 2007 – 13:  PRV – osa IV (6 MAS)  – op. III.4.1 (2.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Strategické plánování v obci… …příklad z praxe Ing. Ivana Petruchová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
INTEGROVANÁ STRATEGIE MAS DOLNOBŘEŽANSKO. VÝCHODISKA Programové období , návaznost na další strategické dokumenty a metodická doporu č ení Základ.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“. Prezentace ke konání 2. kulatého stolu dne v Medlově.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
2. setkání pracovních skupin „Podnikání a cestovní ruch“
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Strategický rozvoj Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Praha,
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Dokument KAP MSK - obsah
Národní program podpory cestovního ruchu
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Centrum společných služeb
Členská schůze MAS Nepomuk,
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Společenská odpovědnost ve školství
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Inovační potenciál České republiky
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018–2021
Podpora rozvoje venkova v ČR
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Komora sociálních podniků
„Budujeme region se společnou budoucností“
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Aktivity MAS v Libereckém kraji Implementace CLLD (k
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Transkript prezentace:

Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů

1.Důvody a motivace zpracování  Plán toho, co chceme abychom realizovali (cíl bez ohledu na dotační politiku) -ISÚ  Plán rozvoje území MAS ve vztahu k dotačním prostředkům – IAPRÚ

2.Shrnutí dosavadních výstupů  Karlova Studánka – formulace jednotlivých aspektů vize a klíčových problémů území formulace jednotlivých aspektů vize a klíčových problémů území

3.Shrnutí dosavadních výstupů  Široká Niva– vize, klíčové problémy, problémové stromy nezaměstnanost dopravní dostupnost a dostupnost služeb krajina Polarizace společnosti vize

3.Shrnutí dosavadních výstupů  Staré Město– cíle a indikátory

CílIndikátor vypovídající o míře dosahování cílů 1. Podporovat a rozvíjet ekonomické činnosti s vyšší přidanou hodnotou včetně přeshraniční spolupráce, sociálního podnikání a síťování Míra nezaměstnanosti/ počet přenocování/délka pobytu, hrubá přidaná hodnota, počet projektů 2. Podporovat a rozvíjet spolkové a neziskové činnosti, dobrovolnictví včetně přeshraniční spolupráce počet akcí – aktivita, počet spolků, počet členů 3. Zkvalitnit a doplnit TDIdélka a plocha nově vybudované technické a dopravní infrastruktury 4. Rozvíjet veřejné službypočet projektů 5. Pečovat o krajinu a zachovat přírodní a kulturní hodnoty Počet projektů 6. Rozvíjet pilotní a inovativní akcePočet projektů

3.Shrnutí dosavadních výstupů  Vrbno pod Pradědem – SWOT analýza, priority a opatření SWOT analýza

Integrovaná strategie území MAS Hrubý Jeseník Priorita Rozvoj konkurenceschopn osti malých a středních podniků, včetně přeshraniční spolupráce, sociálního podnikání a síťování Priorita 2: Rozvoj spolkové a neziskové činnosti, dobrovolnictví včetně přeshraniční spolupráce Priorita 3: Zkvalitnění a doplnění technické a dopravní infrastruktury a veřejných ploch a zvyšování energetické soběstačnosti území Priorita 4: Rozvoj občanské vybavenosti a infrastruktury veřejných služeb (školství, sport, kultura, sociální služby, zdravotnictví) Priorita 4: Rozvoj občanské vybavenosti a infrastruktury veřejných služeb (školství, sport, kultura, sociální služby, zdravotnictví) Priorita 5: Péče o krajinu a zachování přírodních a kulturních hodnot Priorita 6: Pilotní a inovativní projekty

Integrovaná strategie území MAS Hrubý Jeseník Opatření 1.1: Podpora cestovního ruchu Opatření 1.2: Podpora drobné zemědělské výroby včetně navazujícího zpracování zemědělských produktů Opatření 1.3: Podpora drobné výroby v tradičních řemeslech Opatření 1.4: Podpora malých a středních podniků Opatření 1.5: Podpora kreativních oborů a činností Opatření 1.6: Podpora síťování Opatření 1.1: Podpora cestovního ruchu Opatření 1.2: Podpora drobné zemědělské výroby včetně navazujícího zpracování zemědělských produktů Opatření 1.3: Podpora drobné výroby v tradičních řemeslech Opatření 1.4: Podpora malých a středních podniků Opatření 1.5: Podpora kreativních oborů a činností Opatření 1.6: Podpora síťování Opatření 2.1: Podpora všestranné spolkové činnosti Opatření 2.2: Podpora zapojování veřejnosti do rozhodování o území Opatření 2.1: Podpora všestranné spolkové činnosti Opatření 2.2: Podpora zapojování veřejnosti do rozhodování o území Opatření 3.1: Modernizace silniční infrastruktury včetně součástí a příslušenství Opatření 3.2: Doplnění a zkvalitnění datových služeb Opatření 3.3: Modernizace a doplnění inženýrských sítí Opatření 3.4: Výstavba kvalitních cyklostezek včetně součástí a příslušenství a odpovídající vybavenosti Opatření 3.5: Regenerace veřejných ploch Opatření 3.6: Podpora úspor energií včetně zvyšování energetické soběstačnosti Opatření 3.7: Zkvalitňování odpadového hospodářství v území Opatření 3.1: Modernizace silniční infrastruktury včetně součástí a příslušenství Opatření 3.2: Doplnění a zkvalitnění datových služeb Opatření 3.3: Modernizace a doplnění inženýrských sítí Opatření 3.4: Výstavba kvalitních cyklostezek včetně součástí a příslušenství a odpovídající vybavenosti Opatření 3.5: Regenerace veřejných ploch Opatření 3.6: Podpora úspor energií včetně zvyšování energetické soběstačnosti Opatření 3.7: Zkvalitňování odpadového hospodářství v území Opatření 4.1: Podpora dopravní obslužnosti území Opatření 4.2: Rozvoj sociálních a zdravotnických služeb Opatření 4.3: Rozvoj a modernizace kulturní infrastruktury Opatření 4.4: Rozvoj a modernizace sportovní infrastruktury Opatření 4.5: Zkvalitňování vzdělávací (včetně zachování) infrastruktury včetně vzdělávacích programů Opatření 4.6: Rozvoj informační obsluhy území Opatření 4.7: Rozvoj a modernizace infrastruktury občanské vybavenosti Opatření 4.1: Podpora dopravní obslužnosti území Opatření 4.2: Rozvoj sociálních a zdravotnických služeb Opatření 4.3: Rozvoj a modernizace kulturní infrastruktury Opatření 4.4: Rozvoj a modernizace sportovní infrastruktury Opatření 4.5: Zkvalitňování vzdělávací (včetně zachování) infrastruktury včetně vzdělávacích programů Opatření 4.6: Rozvoj informační obsluhy území Opatření 4.7: Rozvoj a modernizace infrastruktury občanské vybavenosti Opatření 5.1: Podpora uchování místního historického a kulturního dědictví území Opatření 5.2: Podpora zachování venkovské krajiny Opatření 5.1: Podpora uchování místního historického a kulturního dědictví území Opatření 5.2: Podpora zachování venkovské krajiny Opatření 6.1: Podpora přípravy pilotních a inovat. Projektů Opatření 6.2: Realizace pilotních a inovat. projektů Opatření 6.1: Podpora přípravy pilotních a inovat. Projektů Opatření 6.2: Realizace pilotních a inovat. projektů

3.Shrnutí dosavadních výstupů  Karlovice – návrh hodnotících kritérií Podnikatelé nepodnikatelé

3.Shrnutí dosavadních výstupů  Bruntál – absorpční kapacita území a stanovení pracovních alokačních poměrů I

3.Shrnutí dosavadních výstupů  Bruntál – vyhodnocení absorpční kapacity území a stanovení pracovních alokačních poměrů IIvyhodnocení absorpční kapacity území a stanovení pracovních alokačních poměrů II

4.Identifikace bílých míst oproti CLLD  Chybí zatím větší míra projednání (bude realizováno)  SMART – budeme se muset vrátit k cílům a stanovit je „chytře“  Větší participace všech aktérů - bude realizováno pomocí pracovních seminářů – workshopů na dané téma: školství, zaměstnanost a podpora podnikání, inovace, volnočasové aktivity, včetně financování, vztahy s médií, spolupráce podnikatelů, spolupráce veřejné správy atd…

5.Škola – základ života  Optimalizační snahy MSK bez ohledu na dopad rozhodnutí  Bližší informace p. Súkup  Závěry a další postup

6.Vize, Cíle a SWOT MAS HJ  Řídí Bc. Ivana Metelková