Přenos zkušeností v oborech Právní administrativa, Veřejná správa a Ekonomika podnikání. Berufsbildende Schulen Rotenburg – Europaschule Střední odborná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EDUCAnet – Střední odborná škola Pardubice, s. r. o. Školní 143, Rybitví
Advertisements

Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
KONCEPCE NÁSTAVBOVÉHO STUDIA porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 17. prosince 2008.
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Úvodní stránka.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Nabídka studijních a učebních oborů Školní rok 2012/2013.
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
Dělnická 15, Děčín VI Tel.: Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI příspěvková organizace Dělnická.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Renata Sęková Název šablony VI/2 – Inovace.
Vzdělávací institut Středočeského kraje Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků V Kolonii 1804, Nymburk visk.cz.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.01 Ročník2. ročník.
Co a jak po základní škole?
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.01 Ročník2. ročník.
Sekce elektrotechnická Ing. Jaroslav Král SPŠ elektrotechniky a informatiky Ostrava.
Přenos zkušeností v oborech Právní administrativa, Veřejná správa a Ekonomika podnikání. Súkromná stredná odborná škola SSOS Poprad Střední odborná škola.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Hodnocení kvality vzdělávání v Libereckém kraji Informace o průběhu projektu Ing. Petr Rychlovský.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Rozvojový program MŠMT - Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích v roce Excelence SŠ 2014 uzávěrka příjmu žádostí na adrese MŠMT: 26. října.
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Organizační formy práce v TV Vyučovací jednotka TV Lukáš Buřt
Effective School Management Comenius Regio
Obecná ekonomie 2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Setkání kariérových poradců Louny –
Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková.
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Podnikání a jeho právní formy
Setkání kariérových poradců Chomutov –
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Přenos zkušeností v oborech Právní administrativa, Veřejná správa a Ekonomika podnikání. Berufsbildende Schulen Rotenburg – Europaschule Střední odborná škola pro administrativu Evropské unie Lipí 1911, Praha 9 – Horní Počernice Střední odborná škola a Střední odborné učiliště řemesel Kutná Hora, Čáslavská 202 Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace

V odborných učebnách školy

Postřehy Profesní orientace již v desáté třídě v rámci odborného následujícího učiva více času na pracovišti či ve firmě než ve školních lavicích. Frontální výuka je minimální, firmy mají o žáky velký zájem, žádné zvýhodnění však z nich nemají. Výstupní hodnocení je založeno nejen na výsledku závěrečné zkoušky, ale i hodnocení žáka v průběhu celého období studia s tím, že na hodnocení se podílí výrazně pracovníci firmy. Maturitní zkoušku organizuje nikoli škola, ale hospodářská komora. Předměty jak ušité na míru tomu, co žáci v pracovním prostředí opravdu potřebují. Učitelé nemají kabinety a úvazkové sety jsou po dvou hodinách. Mezi dvouhodinami jsou dvacetiminutové přestávky, žáci musí z učebny ven na chodbu. Celkový úvazek je dvacet tři až dvacet pět hodin. Překvapující pro nás je neexistence školních jídelen, žáci si maximálně mohli vybrat z nabídky omezeného a poměrně nezdravého pokrmu, který připravovali žáci zaměřené na pečovatelské služby.

Brunsbüttel

Hamburg

Brémy