Investiční záměr HZS Středočeského Kraje – územní odbor Příbram- stanice HZS Dobříš pro roky 2015-2018 Rychlý zásahový automobil (RZA) dislokovaný v regionu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH
Advertisements

Technika u JSDHO Karlštejn
Vlastní hodnocení školy
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
STROJNÍK základy Jakub Vaculík.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
1)Získání odborné způsobilosti v kurzech V-40. 2)Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu V-40 formou e-learningu. 16 hod. výuky pomocí prezentací.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Automobily – koncepce, karoserie
JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JSDH
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
SDH MILOVICE.
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
DOTACE PRO JEDNOTKY SDH OBCÍ Zabezpečuje MV – GŘ HZS ČR ze státního rozpočtu v rámci rozpočtové kapitoly MV. Úsek IZS a OŘ HZS Libereckého kraje plk. Mgr.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Historie požárního sboru hl.m. Prahy MIROSLAV CHMEL, DL2 Studentská konference Vedoucí práce: Mgr. J. Kulíšková.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Hasicí přístroje Bc. Balonová Soňa MŠ, ZŠ a SŠ Karviná, příspěvková organizace.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
CAS – cisternová automobilová stříkačka převáží Hasiče 1+3 nebo 1+5 Materiál, vybavení Čerpadlo Hasivo- Vodu -Pěnidlo.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
"Neratovice: podpora místních podniků v zakázkách malého rozsahu" Databáze podnikatelských subjektů.
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Technické prostředky v požární ochraně
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Dotace Jihomoravského kraje Vodní záchranné službě Českého červeného kříže 10. srpna 2011.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina,p.o.
XXII. ročník – Praha, 29. září 2016
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
PCO – případová studie problematika redundance
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ projekt je realizován z Evropské unie, Evropského.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Transkript prezentace:

Investiční záměr HZS Středočeského Kraje – územní odbor Příbram- stanice HZS Dobříš pro roky Rychlý zásahový automobil (RZA) dislokovaný v regionu Dobříšska a Příbramska

Co je koncepce RZA ?  Systém RZA byl zaveden v devadesátých letech minulého století jako reakce na zvyšující se podíl dopravních nehod v celkovém počtu zásahů jednotek HZS ČR.  Jedním z hlavních důvodů byla skutečnost, že u dopravních nehod dochází k deformacím vozidel do té míry, že nelze bez speciálního vybavení vyprostit osoby z vozidla.  Dalším důvodem je skutečnost, že vozidla po nehodách často vzplanou a tak nastává ta nejkritičtější situace, ohrožení života osádky.  Rychlost přepravy kvalifikované a dobře vybavené skupiny záchranářů je pro přežití postižených zcela zásadní.  RZA tedy musí být schopen přepravit dle současné koncepce alespoň tři záchranáře, sadu speciálního vyprošťovacího nářadí, dostatek hasiv na dobu alespoň 10 minut a sadu zdravotnického vybavení.

Současný stav RZA stanice HZS Dobříš  Vozidlo Nissan Patrol GR je pořízeno v roce 1995  Vzhledem k věku vozidla a k jeho koncepci je třeba konstatovat, že je pro využití v systému RZA již nevyhovující  Udržení vozidla v bezpečném provozu je již značně nákladné a dá se říci, že není rentabilní  Je třeba zajistit obměnu v souladu se současnou koncepcí RZA

RZA – stanice HZS Dobříš - současnost

Několik fotografií stávajícího vozidla

Pravý bok vozidla s uložením dýchacího přístroje, motorové pily, drobného nářadí a barelu na zachycení provozních kapalin

Detail prostoru pravých zadních dveří

Prostor zadních dveří vozidla s uložením hydraulické vyprošťovací soupravy, zdravotnického vybavení a stabilizačních pomůcek

Levý bok vozidla se zadním prostorem v němž se nacházejí ruční hasící přístroje s pěnou a práškem. Z důvodu nedostatečné nosnosti vozidla již nebylo možné instalovat vodní,vysokotlaký systém hašení.

Jak by to mohlo vypadat  Po stanovení novodobé koncepce RZA byla generálním ředitelstvím HZS ČR vydefinována technická specifikace RZA.  Ze specifikace vycházejí výrobci speciálních požárních vozidel při konstrukci vestaveb do sériových vozidel splňujících základní požadavky na počet přepravovaných osob, nosnost, přepravní objem a výkon motoru.  HZS Krajů pak v samostatných výběrových řízeních vybírají z nabídek v souladu s legislativou ČR o zadávání veřejných zakázek.  Pro rok 2015 je schválena koncepce na platformě vozidla VW Transporter

První z vozů, které se podařilo zainvestovat v rámci Středočeského kraje je již ve službě na stanici HZS Beroun

Po levé straně je vytvořeno místo pro třetího záchranáře, což je jedna ze zásadních změn oproti starší koncepci RZA.

Zadní prostor vozidla s umístěním hydraulického vyprošťovacího zařízení a dalšího vybavení

Výbava je pro lepší dostupnost umístěna na výsuvné plošině

Na pravém boku vozidla je opět na výsuvné plošině instalovaná vysokotlaká vodní jednotka systému hašení a prostor pod střechou slouží k uložení zdravotnických pomůcek

Předpokládané náklady  Po zkušenostech s dodávkou prvních vozidel je nutné počítat s investicí na pořízení vozidla ve výši cca. 1,8 mil. Kč  Pro zajištění těchto investic není v současnosti v rozpočtu HZS Středočeského kraje dostatek prostředků a jedinou možností je vícezdrojové financování  Ředitelé územních odborů a dále pak i velitelé stanic jsou tak postaveni před nelehký úkol získání dostatečných mimorozpočtových prostředků

Proč se účastnit ?  Spoluúčast na projektu může přispět k pozitivnímu vnímání existence firmy v regionu  Zvýší se bezpečnostní standard v regionu, kde firma působí a kde žije většina zaměstnanců  Uvedení techniky do provozu může být vhodnou příležitostí k prezentaci sponzorů v místních i celorepublikových médiích  V průběhu dalších let je technika prezentována při nejrůznějších příležitostech na regionální i celorepublikové úrovni. Tato prezentace je reklamou, která po dlouhá další léta již nebude nic stát  Mediální pozornost při zásazích jednotek HZS přispěje k dalšímu zviditelnění sponzorů  Jednotka HZS Dobříš je v rámci Středočeského kraje úspěšnou jednotkou, která se účastní soutěží profesionálních hasičů ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel. Za posledních deset let získala jeden titul mistra Středočeského kraje a dále pak se umístila cekem 2x na třetím místě. Tyto akce jsou vždy doprovázeny mediálním zájmem.

Děkuji za pozornost mjr. Ing. František Vacek – vedoucí IZS a služeb ÚO Příbram