Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hasicí přístroje Bc. Balonová Soňa MŠ, ZŠ a SŠ Karviná, příspěvková organizace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hasicí přístroje Bc. Balonová Soňa MŠ, ZŠ a SŠ Karviná, příspěvková organizace."— Transkript prezentace:

1 Hasicí přístroje Bc. Balonová Soňa MŠ, ZŠ a SŠ Karviná, příspěvková organizace

2 Hasicí přístroj je prostředek požární ochrany. Existuje několik druhů hasicích přístrojů.

3 Vodní hasicí přístroj Hasicí látkou je voda. Nelze hasit elektrická zařízení pod napětím. Vhodné pro hašení požárů pevných látek.

4 Pěnový hasicí přístroj Kromě vody obsahuje pěnidlo. Pěna izoluje hořící látky od vzdušného kyslíku. Používá se k hašení hořlavých kapalin. Nesmíme hasit elektrická zařízení pod napětím, protože pěna je vodivá.

5 Práškový hasicí přístroj Hasivem je jemný speciální prášek. Velká výhoda – je nevodivý. Je vhodný k hašení elektrických zařízení pod napětím.

6 Sněhový hasicí přístroj Hasivem je oxid uhličitý. Vypadá jako sníh, má velmi nízkou teplotu. Využívá se k hašení plynů a hořlavých kapalin a elektrických zařízení pod proudem.

7 Je určen pro hašení elektronických přístrojů, především výpočetní techniky. Speciální hasicí přístroj pro elektroniku a počítače Nezpůsobuje termický šok - chrání požárem nezasažené součásti, např. hard disk apod.

8 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d9/FireExtin guisherABC.jpg/308px-FireExtinguisherABC.jpg http://www.hasicskyservis.cz/editor/filestore/Image/vodni_V9L.jpg http://www.hasicskyservis.cz/editor/filestore/Image/praskove_P6Fp.jpg http://www.hasicskyservis.cz/editor/filestore/Image/penove_PE9.jpg http://www.hasicskyservis.cz/editor/filestore/Image/CO2_5F.jpg http://www.hasicskyservis.cz/editor/filestore/Image/2X.jpg http://www.gify.nou.cz/ Použité zdroje:


Stáhnout ppt "Hasicí přístroje Bc. Balonová Soňa MŠ, ZŠ a SŠ Karviná, příspěvková organizace."

Podobné prezentace


Reklamy Google