Problematika IDS na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D. Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra technologie a řízení dopravy
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jan Šimůnek Ing. Martin Jareš
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
„ Nové moderní nástroje práce organizátora veřejné dopravy“ Veřejná doprava je složitý systém zabezpečení dopravních potřeb obyvatel. Jeho efektivní poznávání,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Výuka Informačních technologií na DFJP
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA DOPRAVNÍ Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob Studie integrovaných dopravních systémů hromadné.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Role fakulty dopravní na trhu práce spolupráce s praxí kam směřujeme
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Přístupnost IDS pro OOSPO
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
SUMP - Plány udržitelné městské mobility Ministerstvo dopravy , Žďár nad Sázavou.
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Ústav řízení dopravních procesů a logistiky
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Informace o projektech v IDS JMK
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Regionální integrovaná doprava
Organizace a řízení logistiky
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
Kariérové poradenství a podnikavost
Aplikovaná elektronika
Integrované dopravní systémy a plány udržitelné mobility
Transkript prezentace:

Problematika IDS na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D. Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera Katedra technologie a řízení dopravy Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, Dopravní fakulta Jana Pernera

Představení fakulty 2TRANSCOM - Žilina Dopravní fakulta Jana Pernera Dopravní fakulta Jana Pernera (DFJP) vznikla v dubnu 1993 navazuje na Vysokou školu železniční v Praze a na Vysokou školu dopravy a spojů v Žilině, odkud po rozdělení federace přešla většina česky mluvících VŠ učitelů a studentů DFJP je fakultou multi-disciplinárního charakteru od roku 1993 se fakulta neustále rozvíjí, velmi významným krokem bylo otevření jedinečného Vývojového a výzkumného centra v dopravě má dnes všechny atributy univerzitního pracoviště DFJP je dnes možné považovat za „vlajkovou loď“ českého vysokého dopravního školství 2 Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou,

Vazba DFJP na praxi (1/2) 3TRANSCOM - Žilina Dopravní fakulta Jana Pernera3 Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, řešení grantů, projektů a studií ze širokého spektra odborného zaměření fakulta působí jako nezávislý arbitr v rámci posudků příprava studentů jako budoucích odborníků v praxi důraz na zpětnou vazbu od praxe aplikace námětů z praxe, nejen v rámci výuky zapojení zástupců z praxe do výuky i výzkumu řešení závěrečných prací na podněty a ve spolupráci s praxí (dobrá využitelnost výsledků v praxi)

Vazba DFJP na praxi (2/2) 4TRANSCOM - Žilina Dopravní fakulta Jana Pernera4 Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, fakulta se v dosavadních ročnících soutěže „Škola doporučená zaměstnavateli“ umístila vždy v první desítce fakult v rámci ČR ( o pořadí hlasují personalisti z 230 významných zaměstnavatelů v ČR, jako např. ŠKODA AUTO, ČEZ, Česká pošta, FOXCONN, Robert Bosch, AGC, ArcelorMittal, O2, T-Mobile, Siemens, Continental, apod. dominují fakulty s technickým zaměřením, především na oblast strojírenství, ale také dopravu (DFJP jediný zástupce z oblasti dopravy v první desítce), elektrotechniku a obory spojené s informačními technologiemi

IDS - co může DFJP ve výzkumu nabídnout 5TRANSCOM - Žilina Dopravní fakulta Jana Pernera5 Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, Řešení grantů, projektů a studií z oblasti IDS a dopravní obslužnosti, včetně zapojení studentů do výzkumu formou závěrečných prací, participace např. v oblastech: dopravní plány (plány dopravní obslužnosti), organizace HD, generely dopravy vč. veřejné dopravy, optimalizace dopravy úlohy dopravní obslužnosti (dopravní modelování a simulace, technologie a řízení dopravy, systémová analýza) analýza trendů dopravy, statistika, krizový management plánování udržitelné městské mobility, bezbariérová doprava ekonomika, dopravní prostředky a infrastruktura vliv dopravy na životní prostředí, apod.

Zázemí DFJP v oblasti výzkumu 6TRANSCOM - Žilina Dopravní fakulta Jana Pernera6 Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, kromě již zmiňovaného Výzkumného a vývojového centra v dopravě má fakulta další zázemí pro výzkum - myšlen i výzkum zaměřený na oblast IDS a dopravní obslužnosti: personální zajištění odborníky širokého zaměření laboratoře a další zázemí včetně četných SW nástrojů: –Dopravní laboratoř –Dopravní minilab –Dopravní sál –Přepravní laboratoř –…

Zaměření výuky na problematiku IDS 7TRANSCOM - Žilina Dopravní fakulta Jana Pernera především ve studijních oborech zajišťovaných katedrami: –Technologie a řízení dopravy (TŘD) –Dopravní management, marketing a logistika (DMML) informace k IDS ve více předmětech, a to: –bakalářského studia –navazujícího magisterského studia, –doktorského studia (předmět Teorie dopravních a telekom. systémů) zaměření závěrečných prací na oblast IDS výběrové přednášky odborníků z praxe využití výsledků řešených projektů a studií 7 Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou,

Předmět Integrované dopravní systémy 8TRANSCOM - Žilina Dopravní fakulta Jana Pernera 1.Úvod do problematiky, podsystémy IDS, zkušenosti ze zahraničí 2.Zapojení MHD, příměstské a regionální dopravy do IDS 3.Integrované taktové jízdní řády, problematika periodické dopravy 4.Vliv legislativního prostředí na IDS, základní právní normy 5.Formy a možnosti integrace (dopravní, tarifní, atd.), přínosy IDS 6.Optimalizace dopravní obslužnosti, vymezení zájmového území 7.Problematika založení organizátora, jeho činnosti a právní formy 8.Organizační uspořádání IDS, činnost účastníků IDS 9.Vývojové etapy IDS, postup vytváření IDS, zapojení organizátora 10.Finanční zajištění, odbavovací a informační systém 11.Kontrolní činnost, zúčtovací centrum 8 Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou,

Co chceme do budoucna zlepšit? 9TRANSCOM - Žilina Dopravní fakulta Jana Pernera9 Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou, ještě zvýšit spolupráci s praxí, nejen v oblasti IDS a dopravní obslužnosti s tímto je spojená snaha o ještě větší podíl výběrových přednášek odborníků z praxe pokračování v trendu řešení závěrečných prací z oblasti IDS a dopravní obslužnosti snaha o ještě širší zapojení se do výzkumné činnosti prezentovat výsledky výzkumu na konferencích, apod. uvítáme jakékoliv konstruktivní připomínky nejen k výukovému procesu (vždy je co zlepšovat)

Děkuji za pozornost. 10TRANSCOM - Žilina Dopravní fakulta Jana Pernera Integrované dopravní systémy, Žďár nad Sázavou,