ING. PAVEL BĚHOUNEK DAŇOVÝ PORADCE facebook O daníchO daních KONTROLNÍ HLÁŠENÍ - UKÁZKA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ing. Květoslava Plechatá
Advertisements

OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Nejdříve musíme zadat adresu webu Daňový portál České daňové správy …. ….a poté zvolit službu ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ Napoprvé raději zvolíme „Seznámení s.
Seminář k výběrovému řízení 2014
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
ing. Květoslava Plechatá
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Seminář k výběrovému řízení 2013 Způsob přihlášení do výběrového řízení.
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň. Nepřímé daně jsou jednou z položek, které obecně přispívají do veřejných rozpočtů nejvýznamněji. EU harmonizuje sazby.
Daň z přidané hodnoty.
Tisková konference 11. července 2006
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Daň z přidané hodnoty.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daňové doklady Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Praktická ukázka elektronického úřadování na MV Oskar Macek Alena Uzlová.
Daň z přidané hodnoty – úvodní informace
DOKUMENTACE V ÚČETNICTVÍ
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Účtování Daně z přidané hodnoty Označení.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
premieR Daň silniční a platební styk
Blanka Mattauschová MFČR – Odbor nepřímé daně
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
31.1. – ředitelé SŠ zveřejní na webech kritéria pro uchazeče do 1.ročníků – ředitelé SŠ zveřejní seznam přijatých uchazečů na obory s talentovou.
Vkládání záznamů do databáze OBD
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2014 / Důležité termíny – ředitelé SŠ zveřejní na webu kritéria pro uchazeče do 1.ročníků – ředitelé SŠ zveřejní.
ISSS Hradec Králové Ing. Michal Faltýnek ředitel odboru 47 Zkušenosti z elektronického podávání daňových přiznání.
Daňové doklady Správnost DPH se prokazuje pomocí daňových dokladů vystavovaných podle § 26 – 35a ZDPH a následně též podle § 45 – 46 ZDPH (opravy), Daňové.
Daň z přidané hodnoty Eliška Lacinová Základní pojmy  Předmět  Osvobození od DPH  Plátce DPH  Poplatník  Základ daně  Správce daně.
Business Consulting Services Internet ve státní správě a samosprávě 2003 © 2003 IBM Corporation Elektronické daňové podání Pavel Rozsypal IBM Česká republika,
Elektronická podatelna KrÚ Vysočina Schéma el. podatelny El. podatelna z pohledu občana El. podatelna z pohledu úřadu Integrace se SSL KrÚ Vysočina Problémy!!!
Základní účtování daně z přidané hodnoty
Účtování DPH účet 343.
Kontrolní hlášení IFA 10. března 2015
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň.
Kontingenční tabulka Mgr. Jan Vavřík
Předkládání žádostí 1 - Elektronicky - Po vyplnění – data odeslat do úložiště dat - Formulář vytisknout, podepsat a s přílohami odeslat poštou nebo podat.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2015 / D ŮLEŽITÉ TERMÍNY odevzdání přihlášek do oborů s talentovou zkouškou 2.1. – přijímací zkoušky do oboru.
Ing. Zdeněk Šťastný daňový poradce.  zkušební verze:  ostrá verze:
Daňová evidence Daň z přidané hodnoty. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
{ Roční zúčtování záloh na daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků a daňového zvýhodnění Adam Linek Adam Buchta a kol. Finanční.
26.LISTOPAD 2015 KONTROLNÍ HLÁŠENÍ Jiří Pšenčík Finanční úřad pro Jihočeský kraj Územní pracoviště v Českých Budějovicích.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.12 Ročník3. ročník.
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
Ing. Zdeněk Jelínek – poradenství v likvidaci
Účtování DPH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2015 / Důležité termíny – ředitelé SŠ zveřejní na webu kritéria pro uchazeče do 1.ročníků – ředitelé SŠ zveřejní.
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
Seminář k výběrovému řízení 2017 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví.
Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty Subjekt musí zdanit veškerou svou produkci a odváděnou daň může snížit o daň, kterou zaplatil v cenách.
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň. Nepřímé daně jsou jednou z položek, které obecně přispívají do veřejných rozpočtů nejvýznamněji. EU harmonizuje sazby.
Postup při uveřejňování smluv prostřednictvím formuláře
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Školení Skalský Dvůr DPH Denková Barbora, DiS.
Dotační program Podpora včelařství 2016 Krok za krokem
Daňová evidence Bilanční právo
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Daň z přidané hodnoty 20. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Daň z přidané hodnoty.
Daňová evidence – podpora v modulech IS GINIS® Express
Účtování DPH účet 343.
Elektronická podatelna
Zvláštní režim DPH pro obchodníky s použitým zbožím
Transkript prezentace:

ING. PAVEL BĚHOUNEK DAŇOVÝ PORADCE facebook O daníchO daních KONTROLNÍ HLÁŠENÍ - UKÁZKA

Formulář kontrolního hlášení cvičná verze: ostrá verze:

Úvodní obrazovka – cvičná verze Na úvodní obrazovce klikneme na „ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ“

Elektronická podání pro finanční správu Z jednotlivých podání vybereme „ELEKTRONICKÉ FORMULÁŘE“

Přehled formulářů Z jednotlivých formulářů vybereme „Kontrolní hlášení“

Úvodní stránka Můžeme načíst uložený soubor nebo začít vyplňovat My začneme vyplňovat – klikneme na „Další stránka“

Vyplníme záhlaví V záhlaví (další snímek) vyplníme: Finanční úřad a jeho územní pracoviště své DIČ ve formuláři ponecháme přednastaveno, že jde o řádné kontrolní hlášení vyplníme období, ze které kontrolní hlášení podáváme vyplníme datum vyhotovení (u kontrolního hlášení za 01/2016 musí být zadáno datum či pozdější)

Vyplníme stránku „Plátce“ Přejdeme na další stránku (tlačítkem „Další stránka“ nebo výběrem stránky „Plátce“ vyplníme příslušné údaji o plátci a o osobě podávající kontrolní hlášení – např. dle příkladu na dalším snímku

A začínáme vyplňovat vlastní obsah KH Nyní již budeme vyplňovat příslušné oddíly kontrolního hlášení Vyplnění si ukážeme na velmi jednoduchém příkladu

Příklad maloobchodní prodejna potravin měsíční plátce prodej v 1. snížení SD 15 %

Daňové doklady na 2 prodeje nad 10 tis. Kč prodejna má tržby hlavně od konečných zákazníků přesto dojde za 01/2016 ke dvěma prodejům osobám, které vystupují jako osoby povinné k dani – to dali najevo tím, že požádali o řádný daňový doklad, tj. sdělili příslušné údaje pro jeho vyplnění (zejména své DIČ - daňové identifikační číslo) 1. prodej se uskuteční za ,- Kč ( základ daně DPH), kupujícím je podnikatel s DIČ a daňový doklad má evidenční číslo prodej se uskuteční za ,- Kč ( základ daně DPH), kupujícím je podnikatel s DIČ a daňový doklad má evidenční číslo

Daňové doklady na 2 prodeje nad 10 tis. Kč v KH Údaje o obou prodejích vyplníme do oddílu A.4:

Další tržby kromě předchozích 2 prodejů má plátce ještě další měsíční tržby celkem za Kč ( Kč základ daně Kč DPH), tyto další tržby zahrnují: běžné prodeje konečným spotřebitelům (jednotlivý prodej nepřesahuje Kč) prodeje jiným podnikatelům vystupujícím jako osoby povinné k dani (požádali o daňový doklad a sdělili své DIČ), ale jednotlivé prodeje nepřesáhly Kč několik prodejů konečným spotřebitelům přesahující v jednotlivých případech Kč

Další tržby v KH v kontrolním hlášení jsou veškeré další tržby (kromě 2 tržeb nad 10 tis. Kč, na které byly vystaveny řádné daňové doklady s označením odběratele) uvedeny souhrnně na jednom řádku v oddíle A.5.:

Odpočet daně z daňových dokladů nad 10 tis. Kč v daňovém přiznání za 01/2016 uplatní plátce odpočet daně ze 3 daňových dokladů od dodavatele DIČ : daňový doklad evidenční číslo FV-008/2016, DUZP , základ daně Kč, DPH Kč daňový doklad evidenční číslo FV-012/2016, DUZP , základ daně Kč, DPH Kč daňový doklad evidenční číslo FV-022/2016, DUZP , základ daně Kč, DPH Kč

Odpočet daně z daňových dokladů nad 10 tis. Kč v kontrolním hlášení je nutné údaje z jednotlivých přijatých daňových dokladů (ze kterých je prováděn odpočet daně) vykázat oddíle B.2.:

Odpočet daně z daňových dokladů do 10 tis. Kč v daňovém přiznání za 01/2016 uplatní plátce odpočet daně z jednotlivých daňových dokladů (může se jednat o zjednodušené daňové doklady) do 10 tis. Kč včetně DPH, ze kterých celkový odpočet daně činí: odpočet daně Kč ze základu daně Kč (základní sazba daně) odpočet daně Kč ze základu daně Kč (první snížená sazba daně)

Odpočet daně z daňových dokladů do 10 tis. Kč v KH odpočet daně z jednolivých dokladů do 10 tis. Kč je vykázán v oddíle B.3. souhrnně:

Odpočet daně z daňových dokladů do 10 tis. Kč v KH odpočet daně z jednolivých dokladů do 10 tis. Kč je vykázán v oddíle B.3. souhrnně:

Kontrolní část C v oddíle C se automaticky doplní údaje, které musí odpovídat příslušným řádkům daňového přiznání za 01/2016, v daném případě jde o řádky 2, 40 a 41 daňového přiznání:

Ověření s daňovým přiznáním údaje z části C kontrolního hlášení musí odpovídat údajům z daňového přiznání za stejné období:

Závěrečná část v závěrečné části si můžeme překontrolovat chyby v podání, vytisknout kontrolní opis a zejména kontrolní hlášení odeslat

Podání kontrolní hlášení můžeme podat: jako nepodepsané (v tom případě musíme vygenerovat e-tiskopis a do 5 dnů a zároveň nejpozději do termínu pro podání kontrolního hlášení potvrzený tiskopis např. podat na podatelně Finančního úřadu) s ověřením identity přihlášením do datové schránky (tuto možnost si dále ukážeme) podepsané kvalifikovaným certifikátem (nutný „elektronický“ podpis)

Podání s přihlašovacími údaji do datové schránky podáme s ověřením identity přihlášením do datové schránky

A budeme mít podáno vyplněním přístupových údajů do datové schránky a kontrolního kódu budeme mít kontrolní hlášení odeslané, podání odeslané z testovací verze je neplatné a odesílání si zde můžete bez obav vyzkoušet

Přednášky věnované kontrolnímu hlášení stručný přehled ke kontrolnímu hlášení získáte na přednášce „Daňové novinky 2016“, kterou pořádáme v Praze již , ve Zlíně a v Brně podrobně bude kontrolnímu hlášení věnována pozornost na přednášce „DPH 2016“, kterou pořádáme v Praze , nebo na přednášce „Kontrolní hlášení a další nové povinnosti“, kterou pořádáme v Brně podrobnosti o přednáškách seznam/ seznam/