Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Sociální integrace OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Financování sociálních služeb vyrovnávací platbou
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III.
Změny v Pokynech pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v roce 2012.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Úvodní konference projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Rozdrojovice, Tato konference je financována.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Financování sociálních služeb v souladu s pravidly veřejné podpory, principy vyrovnávací platby Jakub Čtvrtník QQT, s.r.o.
Veřejná podpora a financování sociálních služeb – Hotel STEP JUDr. Karel Zuska.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Financování sociálních služeb v souladu s pravidly veřejné podpory, principy vyrovnávací platby Jakub Čtvrtník QQT, s.r.o.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
1 Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji Finanční stránka: cena za poskytování sociální služby, platební podmínky, fakturace, smluvní sankce,
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Představení dodatku smlouvy s DSO
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Seminář pro žadatele IROP
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Seminář pro žadatele IROP
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje

2 Obsah  Financování projektu  Definice pojmů  Pravidla financování sociálních služeb  Veřejné zakázky

3 Financování projektu  Operační program zaměstnanost (OPZ), který je financován z Evropského sociálního fondu  Celkové náklady : cca 336 mil. Kč  Zdroje OPZ: cca 319 mil. Kč  Zdroje Olomouckého kraje: cca 17 mil. Kč  Celkové finanční zdroje pro sociální služby: cca 328 mil. Kč  Doba realizace projektu: 40 měsíců  Doba financování služeb: 36 měsíců

4 Definice pojmů Smlouva Jedná se o inominátní smlouvu dle § 1746 odst. 2 Občanského zákoníku, kterou uzavírá Olomoucký kraj jako Objednatel a vybraný Poskytovatel sociálních služeb na poskytnutí plnění uživatelům sociálních služeb. Na poskytování služeb Objednatel Poskytovateli hradí vyrovnávací platbu. Sociální služby Sociálními službami se pro účely smlouvy rozumí sociální služby, které jsou vyjmenované ve Smlouvě ve smyslu ustanovení § uvedeném ve smlouvě a dalších ustanovení zákona o sociálních službách (dále jen ZSS), které jsou blíže specifikovány v Příloze č. 1 Smlouvy. Poskytnuté plnění znamená poskytnutí Sociálních služeb Poskytovatelem uživatelům sociálních služeb s vyjmenovaným názvem služby

5 Definice pojmů Zadávací řízení Znamená veřejnou zakázku, zadanou v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, uveřejněnou pod číslem a číslem její části ve Věstníku veřejných zakázek. Zadávací dokumentace je zveřejněna na profilu zadavatele (Objednatele). Pověření Objednatel pověří vybraného poskytovatele v souladu s rozhodnutím Evropské komise č. 2012/21/EU poskytováním služeb obecného hospodářského zájmu. Pověření je součástí Smlouvy. Délka pověření je stanovena po dobu platnosti Smlouvy. Doba plnění znamená období – , kdy Poskytovatel poskytuje plnění smlouvy, pokud ve Smlouvě nebude stanoveno jinak (pozdější uzavření smlouvy)

6 Definice pojmů Náklady Jsou veškeré přiměřené (hospodárné) náklady spojené s vymezenou Sociální službou k zajištění poskytnutí plnění vyplývající ze Smlouvy Výnosy Jsou veškeré příjmy spojené s vymezenou Sociální službou a to jak od uživatelů služeb, tak i ostatní příjmy (od obcí, měst, státních institucí apod.) Vyrovnávací platba k pokrytí čistých nákladů Je částka k pokrytí nezbytných Nákladů pro poskytování vymezené Sociální služby po odečtení veškerých příjmů (Výnosů). Celková výše bude stanovena Poskytovatelem a je hodnotícím kritériem VZ. Ve Smlouvě budou vypočteny tyto platby pro jednotlivé roky.

7 Definice pojmů Vyrovnávací platba k pokrytí přiměřeného zisku Je částka k pokrytí přiměřeného zisku Poskytovatele ze splnění závazku ze Smlouvy. Tato vyrovnávací platba nesmí převýšit rozdíl předpokládané hodnoty VZ a Vyrovnávací platby k pokrytí čistých nákladů Přiměřený zisk Výše přiměřeného zisku se stanovuje v roce uzavření smlouvy dle délky pověření na celou dobu pověření. Základní sazba je vyhlášena Evropskou komisí na jejich oficiálních webových stránkách ml ml Přiměřený zisk = základní sazba bazických bodů (pro rok ,46 %) Vyrovnávací platba Je součet Vyrovnávací platby k pokrytí čistých nákladů a Vyrovnávací platby k pokrytí přiměřeného zisku.

8 Pravidla financování sociálních služeb Monitorovací období = Zúčtovací období Jedná se o kalendářní čtvrtletí. Na začátku období bude vyplacena záloha Vyrovnávací platby k pokrytí čistých nákladů ve výši 70 %. Zálohová faktura doručena do 10 kalendářních dní. Zúčtovací faktura bude doručena do 10 kalendářních dní od data ukončení období. Splatnost 14 dní, za podmínky disponibility finančních prostředků z MPSV. Součástí je doložení monitorovací zprávy. Zpřísnění podmínek v případě nedoložení zúčtování a monitorovací zprávy. Roční kontrola překompenzace Do 30 dnů po ukončení kalendářního roku bude předložen Přehled veškerých skutečných výnosů a nákladů a provedena kontrola překompenzace, tj. Poskytovatel ve struktuře tabulky (uvedené na stránkách kraje) doloží skutečné náklady a výnosy a vypočte se skutečná Vyrovnávací platba k pokrytí čistých nákladů. Pokud bude překročena skutečná Vyrovnávací platba k pokrytí čistých nákladů oproti výši v nabídce za dané období bude tento rozdíl povinen vrátit.

9 Pravidla financování sociálních služeb Platba přiměřeného zisku= motivační účinek Vyrovnávací platba k pokrytí přiměřeného zisku se vypočítá stanoveným procentem přiměřeného zisku ze skutečné Vyrovnávací platby k pokrytí čistých nákladů. Skutečná vyrovnávací platba za celé období nesmí překročit předpokládanou hodnotu veřejné zakázky. Roční kontrola a úhrada poskytovatelům v alikvótní výši. Samostatnou fakturou doloží Poskytovatel k proplacení za dané období.

10 Pravidla financování sociálních služeb Kalkulace

Veřejné zakázky 7 nadlimitních veřejných zakázek (dle služby) 64 částí (dle druhu služby a lokality) Postupuje se dle zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů Druh řízení : otevřené Významné veřejné zakázky (v součtu nad 50 mil. Kč) – odůvodnění schválil ZOK Uveřejnění ve Věstníku veřejných zakázek Zadávací dokumentace na profilu zadavatele (odkaz na webových stránkách kraje dole „Tender arena“ – profil zadavatele)

12 Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Děkuji za pozornost