REGIONÁLNÍ ENERGETICKÉ FÓRUM - ÚSTÍ 2012 OrganizátořiGenerální partner Odborní garanti Mediální partneři REF ÚSTÍ 2012 se koná pod odbornou záštitou Hospodářské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NET4GAS pro čistou budoucnost
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR
PODZEMNÍ ZÁSOBNÍKY PLYNU RWE GAS STORAGE
Význam infrastruktury pro konkurenceschopnost v kontextu kohezní politiky a budoucí priority ČR Ing. Lukáš Hampl 1. náměstek ministra dopravy.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Pravidla trhu s plynem v ČR - účastníci trhu s plynem Říčany, červen 2003 Pavel Dočekal, Transgas, a.s.
Zásobování plynem jako součást energetické bezpečnosti České republiky
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Budoucnost Ústeckého kraje? budoucnost je vždy ovlivněna minulostí…
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Obchod se zemním plynem Výzvy a rizika Vratislav Ludvík.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Ing. Dan Ťok, prezident ČPU Gas Business Breakfast Praha, 9. prosince 2005 Nová role České plynárenské unie na otevřeném trhu s plynem.
Ruská federace x WTO a OECD
Státní energetická koncepce a postavení plynárenství v ČR Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu České Republiky Praha,
Zásobování plynem jako součást energetické bezpečnosti ČR 27. listopadu 2014, Žofínské Fórum.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
ministr průmyslu a obchodu
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
České plynárenství v roce 2011 Ing. Jan Zaplatílek © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR Ing. Vladimír Tošovský předseda představenstva a generální ředitel.
Přístup RWE Transgas k zabezpečení spolehlivých dodávek zemního plynu pro ČR a Evropu Praha, 21. března 2007 Petr Fajmon Jihomoravská plynárenská, a.s.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
8. září 2004AEM Praha1 Regulace v EU a vliv vstupu ČR na činnost ERÚ Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce licencí a regulace.
Bezpečnost dodávek zemního plynu Petr Binhack
Řešení dodavatelských vztahů při dodávkách zemního plynu Jaroslav Horych 1.vicepresident; národní prodej VEMEX s.r.o. AEM,
RWE Transgas po unbundlingu – pohled na otevírání trhu s plynem Praha 7. září 2006 Milan Kajtman, člen představenstva, CCO RWE Transgas, a.s.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PROČ SE NÁS NEDOTKLA KRIZE DODÁVEK PLYNU PŘES UKRAJINU
Vliv legislativních a koncepčních změn na pozici zemního plynu v PEZ ČR Ing. Josef Kastl generální sekretář, Česká plynárenská unie Praha - Žofín, 22.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.. Základní informace/ Kdo jsmeInformace o majitelíchProč právě my/ Co umíme Jak zajistíme bezpečnost dodávek.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Page 1 Energetická závislost EU - Možná řešení - Daniela Štoková.
Ing. Jan Mládek, CSc. ministr průmyslu a obchodu 1 Zásobování plynem jako součást energetické bezpečnosti ČR 1 Zásobování plynem jako součást energetické.
Dlouhodobá koncepce lokality JE Dukovany Petr Štulc 25.listopadu 2014 Seminář na téma: „MOŽNÉ SOCIOEKONOMICKÉ DOPADY V PŘÍPADĚ UKONČENÍ PROVOZU JE DUKOVANY,
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Cestovní mapa pro energetiku do roku 2050 Dobrá navigace nebo vábení Sirén ? Miroslav Vrba ČEPS, a.s. Fungování energetických trhů v ČR a v EU Ohrožení.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE ČR A POSUZOVÁNÍ JEJÍHO VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 11 Jaderná.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Přispívají změny legislativy k lepšímu fungování našeho trhu s plynem? Ing. Oldřich Petržilka prezident České plynárenské unie konference DONE „Fungování.
Revitalizace rašelinišť mezi Horou Sv. Šebestiána a Satzung – I. etapa.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Kompresní stanice Jirkov
Integrovaný regionální operační program
Dopady energetické politiky na provozovatele přenosové soustavy
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Závaznost – od (ode dne násl. Zveřejnění)
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.
Transkript prezentace:

REGIONÁLNÍ ENERGETICKÉ FÓRUM - ÚSTÍ 2012 OrganizátořiGenerální partner Odborní garanti Mediální partneři REF ÚSTÍ 2012 se koná pod odbornou záštitou Hospodářské komory ČR.

Privátní investice v energetice Projekt GAZELA Posílení energetické bezpečnosti Radek Benčík – jednatel NET4GAS, s.r.o. 5. červen 2012

NET4GAS ve zkratce 3  Držitel výhradní licence pro přepravu plynu (TSO) v České republice  Člen ENTSOG, GIE, EASEE-gas, Marcogaz, ČPÚ a ČPS  Dostatečné přepravní kapacity pro domácí a zahraniční poptávku  Rovný a transparentní přístup k přepravní soustavě všem obchodníkům se zemním plynem  Roční přepravní kapacita 40 miliard m 3 (cca 25 % pro domácí spotřebu)  Více než 500 zaměstnanců  Podpora ochrany přírody v České republice  Důraz na bezpečnost práce vlastních zaměstnanců i dodavatelů (více než 2 roky bez pracovního úrazu)

Přepravní soustava NET4GAS 4 Tranzitní soustava zahrnuje tranzitní plynovody (PN bar) a pět kompresních stanic o instalovaném výkonu 297 MW. Vstup a výstup do soustavy bude prostřednictvím 6 ti hraničních předávacích stanic (tři na území ČR, dvě na území Německa a jedno na území Polska). Vnitrostátní přepravní soustava je tvořena vtl plynovody (PN 40 – 63 bar). Prostřednictvím 86 vnitrostátních předávacích stanic je zemní plyn dodáván regionálním plynárenským společnostem. Tranzitní síť km Vnitrostátní přepravní síť km 5 kompresních stanic 297 MW 6 HPS v ČR - Lanžhot, Hora Sv. Kateřiny, Brandov v SRN - Waidhaus, Olbernhau v PL – Cieszyn

Flexibilita přepravní soustavy NET4GAS HPS Cieszyn: ENTRY: 4 mio m3/day EXIT: 4 mio m3/day HPS Lanžhot: ENTRY:180 mio m3/day EXIT: 25 mio m3/day HPS Waidhaus: ENTRY:20 mio m3/day EXIT: 95 mio m3/day HPS Brandov: ENTRY:35 mio m3/day EXIT: 25 mio m3/day HPS HSK: ENTRY:25 mio m3/day EXIT: 25 mio m3/day HPS Olbernhau: ENTRY: 23 mio m3/day 5

Strategie NET4GAS NET4GAS Connecting Markets Rozvoj soustavy Nové propoje posilující integraci energetických trhů Nejmodernější osvědčené technologie Inovativní a na zákazníka orientované produkty a služby Aktivní přístup k tvorbě budoucího evropského trhu s plynem, posilující další integraci trhu Inovativní řešení Tvorba trhu Provozní a obchodní dokonalost pro bezpečnou, spolehlivou a k životnímu prostředí ohleduplnou přepravu Přizpůsobení majetku požadavkům trhu 6

Společenská odpovědnost NET4GAS NET4GAS Blíž přírodě  Jsme spolehlivým, výkonným a bezpečným provozovatelem přepravní soustavy a rozvíjíme odpovědnou politiku ochrany životního prostředí pro budoucí generace. To je důvod, proč jsme největším firemním dárcem v oblasti ochrany přírody v České republice. ( NET4GAS Blíž poznání  Zaměřujeme se na provozní dokonalost vykonávanou vysoce kvalifikovaným a vzdělaným týmem zaměstnanců. Trvale udržitelný rozvoj, který je jednou z našich hlavních priorit, se neobejde bez kvalitního vzdělání, výzkumu a vývoje, které proto podporujeme. NET4GAS Blíž regionům  Naše podnikání je založeno na dlouhodobém rozvoji a péči o přepravní plynárenskou soustavu, která prochází téměř všemi regiony České republiky. Jako dobrý soused cíleně a dlouhodobě přispíváme k rozvoji lokalit v naší působnosti. 7

Generální partnerství ČSOP  Jsme historicky prvním a jediným generálním partnerem Českého svazu ochránců přírody (od 2007)  Ročně mohou místní obyvatelé i turisté nově navštívit pět až deset dosud nepřístupných či málo přístupných přírodně cenných území na celém území ČR  Celkem jsme od roku 2007 otevřeli již 47 lokalit!  Více na 8

Partnerství DAPHNE Revitalizace rašelinišť v Krušných Horách (od 2009)  Obnovení původních ekosystémů rašelinišť jako významného prvku krušnohorské přírody v Ústeckém kraji  Tři lokality:  Rašeliniště Cínovecký hřbet  Rašeliniště U jezera  Rašeliniště Sv. Šebastián  Významné zlepšení stavu biotopu vzácných živočichů, např. tetřívka obecného, který je v současnosti na pokraji vymizení z přírody  Naučná stezka Natura v zeleném (od 2012)  Management evropsky významných lokalit ovlivněných vojenskou činností  Ústecký a Jihomoravský kraj 9

Zásobování EU zemním plynem v roce

Plynovody v Rusku Hlavní tranzitní cesty Distribuce zemního plynu Plynovody ve výstavbě Hlavní vstupní body ruského plynu do Evropy Plánované plynovody Současné a budoucí trasy zemního plynu 11

12

Programové prohlášení Vlády ČR (srpen 2010) 13 „Vláda bude pokračovat ve zvyšování energetické bezpečnosti České republiky především diverzifikací energetických zdrojů a přepravních tras. Vláda bude podporovat posilování energetických sítí ve směrech západ-východ a sever-jih, výstavbu podzemních zásobníků plynu, výstavbu plynovodů GAZELA a NABUCCO a povede průběžný dialog s producentskými státy…“

GAZELA – technické údaje 14  Přepravní roční kapacita: 29,5 mld. m3/rok Ve srovnání: více než 3 násobek roční spotřeby plynu v ČR (cca 8,5 mld. m3/rok) 41 objemů vody v Orlické přehradě (720 mil. m3)  Hodinová přepravní kapacita: 3,74 mil. m3/hod = MWh Ekvivalent pro: 27 plánovaných paroplynových elektráren Počerady s výkonem 838 MWe odstavované jaderné elektrárny v Německu o celkovém výkonu MWe

15 GAZELA -Trasa Kříží:- 66 komunikací - 13 železničních tras - 51 vodních toků Prochází: Krajem Ústeckým Krajem Plzeňským Napojení Přimda HPS Brandov Stávající potrubí Waidhaus

Propojení do stávající sítě N4G 1. Brandov 2. Jirkov 3. Sviňomazy 4. Přimda 5. Rozvadov Projekt GAZELA

Projekt GAZELA – časová osa HPS Brandov Zahájení výstavby – 12/2010 Montážní a stavební práce - 1-5/2011 Uvedení do provozu – 10/2011 Kolaudace - 3/2012 Brandov – Sýrovice: 52,4 km Zahájení – 09/2011 Smluvní termín dokončení: EIA Územní rozhodnutí Open SeasonVeřejné zakázky Provoz Navržení trasy Stavební povolení Stavba Sýrovice – Hubenov: 52,4 km Smluvní zahájení prací: Smluvní termín dokončení: Hubenov – Přimda: 53,3 km Smluvní termín dokončení: Smluvní zahájení prací:

LOT 1B: Brandov – Sýrovice: 52,4 Km LOT 2: Sýrovice - Hubenov: 52,4 Km LOT 3: Hubenov - Přimda: 53,3 Km Dodavatelé NET4GAS 18

Děkuji za pozornost Radek Benčík Jednatel společnosti NET4GAS, s.r.o.

REGIONÁLNÍ ENERGETICKÉ FÓRUM - ÚSTÍ 2012 OrganizátořiGenerální partner Odborní garanti Mediální partneři REF ÚSTÍ 2012 se koná pod odbornou záštitou Hospodářské komory ČR.