Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice 12. 1. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Peníze - půjčky Splátkový prodej Úvěrová karta Spotřebitelský úvěr
Zprostředkování kontaktu I N F O R M A C E O POSTUPU PŘI VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU (na základě § 8b zákona č. 133/2000 Sb.)
Základní registry veřejné správy
Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci.
Sociální zabezpečení a důchodová politika
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Kam může směřovat další vývoj eGovernmentu v ČR? Ondřej Felix, VP SPISu Pavel Kalášek, VP SPISu eGovernment – , Praha.
Základní registr obyvatel
Organizace sociální správy
ZÁKLADNÍ REGISTRY A JEJICH PRAKTICKÉ VYUŽITÍ
Registr dlužníků státu
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Evidence obyvatel.
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Matrika Bc. Jan Podloučka.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Základní registry ve veřejné správě
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Bez čeho to nepůjde? Bez registrů ! Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Seminární práce z předmětu SIPOL
DAŇOVÁ EVIDENCE – ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Bc. Jan Podloučka.  Základní registry  Zapisovatelé do ISEO   Práce s CzechPOINTem ◦ Ohlašovna – trvalý pobyt ◦ Ohlašovna – doručovací.
Správa místních poplatků
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Základní registry.
RÚIAN základní informace
Vnitřní správa M. Horáková 1..
Právní procesy.
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Právo sociálního zabezpečení Řízení ve věcech sociálního zabezpečení.
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
Evidence obyvatel Zderaz – Metodické školení.
Odstranění shodných názvů ulic v Jaroměři MĚSTO JAROMĚŘ Odstranění shodných názvů ulic v Jaroměři LISTOPAD 2015www.jaromer-josefov.cz/prejmenovaniulic.
Kontroly dat RÚIAN Kateřina Burešová. 2 Obsah prezentace Praha  Vznik nesouladů  Porovnání a kontroly dat RÚIAN  Kontrola stavebních objektů.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
1 Informace o postupu ohlašoven při zápisu údajů do ISEO.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Základní registry Karel Žák Základní registry - praxe Přístup přes datovou schránku Určeno především.
Reklamace Provázanost ISÚI a ISKN Hana Gubániová.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce:
Zprostředkování kontaktu
EGonovi tluče srdce!!!.
Zprostředkování kontaktu
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Transkript prezentace:

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice V souvislosti s celostátním zaváděním centrálních registrů bylo město Čelákovice opakovaně vyzváno, aby odstranilo shodné názvy ulic v katastrálních územích, která zahrnuje. Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK), jako správce základního Registru územní identifikace, adres a nemovitostí (RÚIAN) vyzval dne město Čelákovice k odstranění shody názvů 10 ulic na území města. Výzva je odkázána na § 29 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení). Při rozhodování o tom, která ulice bude přejmenovaná, byla důsledně uplatněna zásada, aby se změna dotkla pokud možno nejmenšího počtu občanů.

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice Navazující výměna občanských průkazů u občanů hlášených v nově pojmenovaných ulicích k trvalému pobytu bude provedena bezplatně ( viz § 8 odst. 2 písm. b) zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích. Po schválení definitivních názvů ulic bude městský úřad potřebovat nějaký čas na zavedení schválených změn do centrálních registrů, proto bude účinnost usnesení přijatých zastupitelstvem města posunuta. Po datu účinnosti usnesení pak bude možno bez problému provádět výměny potřebných dokladů. Občané budou písemně informováni o provedené změně názvu ulice v ISZR s kopií usnesení ZM.

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice fungování integrovaného záchranného systému (prodlení při špatném určení adresy by mohlo vést ke snížení účinnosti zásahu hasičů, policie nebo záchranné služby) + správného doručování zásilek + funkci navigačních systémů Přínosy

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice Seznam dotčených ulic část obcenázev ulicepočet obyvatel část obcenázev ulicepočet obyvatel Čelákovice Dělnická 69 Sedlčánky Dělnická 51 (42) Čelákovice Družstevní 108 Sedlčánky Družstevní 13 (11) Čelákovice Husova 59 Sedčánky Husova 50 (36) Čelákovice Jiráskova 44 Sedlčánky Jiráskova 27 (22) Čelákovice Jiřinská 40 Sedlčánky Jiřinská 20 (16) Čelákovice Mochovská 86 Sedlčánky Mochovská 15 (11) Čelákovice Mstětická 1 (1) Záluží Mstětická 35 Čelákovice U Hřiště 48 Záluží U Hřiště 18 (15) Čelákovice U Přívozu 5 (5) Sedlčánky U Přívozu 11 Čelákovice V Zátiší 54 Sedlčánky Zátiší 11 (11) () – počet obyvatel s občanským průkazem

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice ul. Dělnická

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice ul. Družstevní

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice ul. Husova

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice ul. Jiráskova

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice ul. Jiřinská

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice ul. Mochovská

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice ul. U Přívozu

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice ul. V Zátiší

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice ul. Mstětická

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice ul. U hřiště

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice Při odstranění shodných názvů ulic přistoupilo město Čelákovice i ke kontrole uličních čar, aby v systému základních registrů RÚIAN i ve vnitřních informačních systémech MěÚ Čelákovice byly totožné údaje. Při této kontrole bylo zjištěno několik č.p. a č.e., které mají v systémech nesprávně přidělena adresní místa. V KÚ Sedlčánky se jedná o: č.p. 101; č.p. 130; č.e. 126; č.e. 136; č.e. 154; č.e. 156 V KÚ Čelákovice se jedná o: č.p. 1201; č.p. 1649; č.p. 462; č.p. 1685; č.p. 1959; č.p. 2042; č.p. 3; č.p. 656; č.p. 1887; č.e. 60, 63, 64, 65, 67, 68, 69, 70, 71 Kontrola uličních čar

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice Od poloviny roku 2012 fungují základní registry a občan tedy již nemusí obíhat všechny úřady k ohlášení změny adresy trvalého pobytu. Většina úřadů tato data získává automaticky prostřednictvím základních registrů. Co mě čeká při změně názvu ulice v adrese trvalého pobytu – kam novou adresu hlásit?

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice Příslušný k vyřízení nového OP dle místa trvalého pobytu je Městský úřad Brandýs nad Labem- Stará Boleslav, na těchto pracovištích: Stará Boleslav, Mariánské náměstí 28tel.: na tomto pracoviště se lze objednat prostřednictvím on-line objednávkového systému: Praha 1, Biskupská 7tel.: Úřední hodiny na obou pracovištích: Pondělí, středa:8,00 – 17,00 hodin, polední pauza 12,00 – 12,30 hodin Úterý, čtvrtek:8,00 – 15,30 hodin, polední pauza 12,00 – 12,30 hodin K vyřízení žádosti s sebou vezmete: stávající OP rodný list (k doložení případných nejasností) usnesení ZM Čelákovice o změně názvu ulice foto není potřeba, budete vyfoceni na místě O nový OP lze zároveň požádat na jakémkoliv úřadu s rozšířenou působností. Občan má povinnost požádat o vydání nového OP do 15ti dnů, kdy došlo ke změně údajů zapisovaných do OP. Prvn í krok – výměna občansk é ho průkazu

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice Katastrální úřad si data aktualizuje automaticky ze základních registrů, občan nemusí nic oznamovat. Správnost nové adresy si můžete ověřit na veřejném portále ČUZK na adrese: Katastrální úřad Zdravotní pojišťovna Všechny tuzemské zdravotní pojišťovny jsou připojeny k základním registrům. Stále však platí oznamovací povinnost dle zákona o veřejném zdravotním pojištění. Občan tedy musí do 30 dnů od změny adresy trvalého pobytu tuto změnu své pojišťovně oznámit

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice Všechny finanční úřady jsou připojeny k základním registrům, občan nemá povinnost oznamovat změnu. Finanční úřad Řidičské průkazy a registr vozidel V řidičském průkazu se změna adresy v rámci jedné obce nepromítne, občan nemá povinnost tuto změnu oznamovat. Změnu adresy je však třeba nahlásit do 10 pracovních dnů na registr vozidel – Městský úřad Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, oddělení dopravně správních agend.

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice V oblasti státní sociální podpory (rodičovský příspěvek, přídavek na dítě, porodné, pohřebné ….) získávají Úřady práce údaje automaticky ze základních registrů, občan nemusí tuto změnu oznamovat. V dalších agendách (pomoc v hmotné nouzi, podpora v nezaměstnanosti…) má občan povinnost nahlásit změnu adresy příslušnému Úřadu práce. Úřad práce ČR Živnostenský úřad Občan, který podniká, nemusí Živnostenskému úřadu oznamovat změnu adresy. Správnost nové adresy si může občan ověřit na veřejném portálu MPO ČR - bin/aps_cacheWEB.sh?VSS_SERV=ZVWSBJFNDhttp:// bin/aps_cacheWEB.sh?VSS_SERV=ZVWSBJFND

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice Pokud občan pobírá důchod, oznámí změnu adresy sám. Způsob oznámení této změny závisí na způsobu výplaty důchodu: prostřednictvím České pošty – změnu oznámí na poště na účet u banky – změnu oznámí občan České správě sociálního zabezpečení. Informace o způsobu oznámení poskytne ČSSZ, je možné použít i formulář na webových stránkách Česká správa sociálního zabezpečení

Odstranění shodných názvů ulic Město Čelákovice banky, úvěrové společnosti dodavatelé energií, plynárny komerční pojišťovny lékaři, zubaři zaměstnavatel, škola pošta (SIPO, placení televizních a rozhlasových poplatků) telefonní operátor dále například různé spolky, zájmové instituce, knihovny apod. …. Kontaktní telefony pro informace – Odbor pro občanské záležitosti: , Nadále musí občan změnu adresy trvalého pobytu oznamovat především nestátním (komerčním) subjektům, např.: