JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 24. února 2015. Jednání zastupitelstva 24. 2. 2015  Jednání zastupitelstva bylo řádně svoláno a informace byla zveřejněna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
Advertisements

Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 20. LEDNA Přítomní zastupitelé: Iveta Fišerová Martin Kurc Ing. Pavel Michalíček Hana Slámová Petr Rynda Pavla Joachimsthálová.
JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 10. Května Jednání zastupitelstva obce Kly 10. května 2016  Jednání zastupitelstva bylo řádně svoláno a informace.
JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 2. srpna Jednání zastupitelstva obce Kly 2. srpna 2016  Jednání zastupitelstva bylo řádně svoláno a informace byla.
JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 21. června Jednání zastupitelstva obce Kly 21. června 2016  Jednání zastupitelstva bylo řádně svoláno a informace.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 31. března Jednání zastupitelstva  Jednání zastupitelstva bylo řádně svoláno a informace byla zveřejněna.
JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 8. března Jednání zastupitelstva obce Kly 8. března 2016  Jednání zastupitelstva bylo řádně svoláno a informace.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
PRÁVA A POVINNOSTI VLASTNÍKA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ (dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění)
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
Zasedání zastupitelstva obce Moravské Bránice 24. říjen 2011 Bod / 17 Vítáme Vás! Veřejné zasedání zastupitelstva obce Moravské Bránice
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
NABÍDKA POZEMKŮ BUŠTĚHRAD RFK Invest, a.s., sídlem Praha 3, Husinecká 10, PSČ , IČ: zaps. v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem.
Obytný soubor Za Školkou
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č.9 Dne od 17:00hod.
JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 13. ZÁŘÍ Jednání zastupitelstva obce Kly 13. září 2016  Jednání zastupitelstva bylo řádně svoláno a informace byla.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
VYJÁDŘENÍ K DOPISU ZE DNE DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K PROJEKTU
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
13. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Umisťování staveb.
odbor politiky bydlení
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Projektová dokumentace „Pěší stezka - lokalita Šance“ byla podpořena z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu na přípravu projektové.
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Program na podporu lesních ekosystémů
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBEC KLY 24. února 2015

Jednání zastupitelstva  Jednání zastupitelstva bylo řádně svoláno a informace byla zveřejněna v souladu se Zákonem o obcích po dobu nejméně 7 dní a to na úřední desce a elektronické úřední desce obce Kly od do  Přítomno 6 členů zastupitelstva  Omluven místostarosta Martin Kurc  Zastupitelstvo je usnášeníschopné  Zapisovatel: Hana Kudláčková  Ověřovatelé zápisu: Jiří Král, Petr Rynda Z jednání zastupitelstva je pořizován zvukový záznam, který bude k dispozici internetových stránkách obce - elektronické úřední desce Jednání zastupitelstva obce Kly

Program: Navržený:  Smlouvy  Žádost – vodní lyžování  Žádosti o dotace  Schválení nových vyhlášek obce  Diskuse a informace občanům Návrh úpravy programu:  Kontrola usnesení z jednání zastupitelstva dne  Smlouva o zřízení věcného břemene – služebnosti s ČEZ Distribuce, a.s.  Smlouva o budoucí darovací smlouvě  Smlouva o smlouvě budoucí kupní (chodníky)  Dodatek č. 1. Smlouvy o dílo – Asociace pro urbanismus a územní plánování ČR  Žádost o povolení provozovat vodní sporty  Žádost společnosti M.S.B. Boseň  Projektový záměr „protipovodňový varovný a monitorovací systém obce Kly“ – podání žádosti o dotaci  Podání žádosti o dotaci - OPŽP – kompostéry a vybavení sběrného dvora  Odborný posudek rozvoje kanalizace a ČOV  Zadání projektové dokumentace pro projekt „chodníky“ v obci Kly  Schválení nových vyhlášek obce  Diskuse a informace občanům Jednání zastupitelstva obce Kly Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje upravený program jednání zastupitelstva: Pro: 6 Proti: 0 Zdržel se: 0

Kontrola usnesení z  Usnesení č. 2: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje smlouvu o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene pozemkové služebnosti na pozemku p. č. 899/1 v k.ú. Kly. mezi Obcí Kly a budoucími oprávněnými investory zasíťování pozemků p. č. 377/4, 377/5, 377/6 k. ú. Kly. – smlouva byla podepsána  Usnesení č 3: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje záměr pronájmu bytu v obecním domě čp. 348 v Záboří na dobu určitou od do – byla podepsána smlouva s původním nájemcem (druhý zájemce byl vyřazen z důvodu nedoložení požadovaných dokumentů – zápis kontrolního výboru)  Usnesení č. 4: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje podání žádosti o dotaci na opravu kulturního domu Kly. – žádost o dotaci byla podána na MMR.  Usnesení č. 5: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje strategický plán rozvoje obce na období let 2015 – 2020 Jednání zastupitelstva obce Kly

Smlouva o zřízení věcného břemene – služebnosti s ČEZ Distribuce, a.s. č. IV /VB/01  Předmětem smlouvy je zřízení, umístění a provozování zařízení distribuční soustavy – konkrétně umístění podzemního vedení NN, podzemního vedení VN, kioskové trafostanice a rozpojovací skříně.  Rozsah věcného břemena na pozemku obce Kly je vymezen v geometrických plánech č /2014 a /2014, které jsou nedílnou součástí smlouvy.  Jedná se o zřízení věcného břemene na pozemcích obce Kly par. č. 197/1, 197/2, 471, 475, 216/12, 474/2, 217/6, 463 v k. ú. Záboří u Kel a pozemku parc. č. 901 v k. ú. Kly. Jednorázová náhrada obci Kly za zřízení věcného břemene se sjednává ve výši 1.000,- Kč. Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce schvaluje Smlouvu o zřízení věcného břemene – služebnosti č. IV /VB/01 se společností ČEZ Distribuce, a.s. Pro: 6 Proti: 0 Zdržel se: 0 Jednání zastupitelstva obce Kly

Smlouva o budoucí darovací smlouvě  Smlouva mezi investory par. č. 377/4, 377/5, 377/6 k.ú. Kly a Obcí Kly.  Investoři mají záměr vybudovat vodní dílo – kanalizační stoku na pozemku par. č. 899/1, jejímž je obec vlastníkem a to v délce 119 m podle projektové dokumentace.  Dárce převede bezplatně kanalizační stoku do vlastnictví obce a to nejpozději do šesti měsíců po kolaudaci.  Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě s investory Pajonk, Hrubý, Hrubá, Vondrouš o bezplatném převedení vybudované kanalizační stoky do majetku obce. Pro: 6 Proti: 0 Zdrželi se: 0 Jednání zastupitelstva obce Kly

Smlouva o budoucí darovací smlouvě kanalizační stoka na par. č: 377/4, 377/5, 377/6 Jednání zastupitelstva obce Kly

Smlouva o smlouvě budoucí kupní  Obec odkoupí od vlastníka pozemku par. č. 650/18 část tohoto pozemku o výměře min. 61 m2 max. 100 m2 za účelem vybudování chodníku.  Cena je stanovena na 350,- Kč/m2.  Přesná výměra části pozemku bude stanovena v kupní smlouvě na základě projektové dokumentace a geometrického plánu. Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje uzavření Smlouvy o smlouvě budoucí kupní s majitelem pozemku par. č. 650/18 panem Valsou. Pro: 6 Proti: 0 Zdrželi se: 0 Jednání zastupitelstva obce Kly

Smlouva o smlouvě budoucí kupní – parc. č. 650/18 Jednání zastupitelstva obce Kly

Dodatek č. 1 Smlouvy o dílo – Asociace pro urbanismus a územní plánování ČR  Zastupitelstvo navrhuje uzavřít dodatek č. 1. ke Smlouvě o dílo s Asociací pro urbanismus a územní plánování ČR.  Předmětem smlouvy je zpracování studie na řešení veřejného prostoru dvou navazujících návesních celků v obci Kly.  Cena díla dle dodatku č. 1 činí celkem ,- Kč, z čehož částka 34. tis. již byla schválena zastupitelstvem v roce Jedná se o rozdíl ,- Kč za zpracování další etapy studie.  Studie bude financována z příspěvku Městské části Praha 1 ve výši ,- Kč, který je účelově vázán na obnovu obecního majetku po povodni v roce 2013 a bude sloužit současně jako podklad pro podání žádosti o dotaci na obnovu obecního majetku poškozeného povodněmi. Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje uzavření dodatku č. 1. ke Smlouvě o dílo s Asociací pro urbanismus a územní plánování ČR a pověřuje starostku k jejímu podpisu. Pro: 6 Proti: 0 Zdržel se: 0 Jednání zastupitelstva obce Kly

Žádost o povolení provozovat vodní sporty  Žádost o povolení provozovat vodní sporty a další zájmové činnosti na řece Labe ř. km 841 – 841,95 v katastru obce Kly předložená panem Michalem Šíchem.  Předpokládaný provoz květen – říjen. PO – SO 8-12 hod, 14 – 9 hod.  Vymezený úsek pro vodní sporty je navržen v souladu s povolením Povodí Labe a zcela mimo bytovou zástavbu. Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly odkládá vyjádření k žádosti na zasedání zastupitelstva dne a chce se nejdříve seznámit se stanoviskem Mysliveckého sdružení Kly – Tuhaň a Územního rybářského svazu. Pro: 6 Proti: 0 Zdržel se: 0 Jednání zastupitelstva obce Kly

Žádost společnosti M.S.B. Boseň  Společnost realizovala pro obec Kly v roce 2014 opravu místní komunikace dvojitým emulzním kalovým zákrytem.  Obec Kly vznesla k odvedenému dílu písemně zásadní připomínky ke kvalitě a soupis vad a nedodělků a navrhla zhotoviteli převzetí díla až na konci prvního pololetí  „Za odstranění vad budeme považovat ten stav, až v letních obdobích bude povrch nelepivý a soudržný (nebudou se tvořit koleje po projetí automobilů a nebude docházet k narušení povrchu při stání automobilů) a to nejpozději do “  Společnost M.S.B. Boseň žádá o úhradu části faktury za toto dílo (faktura ve výši ,- Kč včetně DPH. Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje částečnou úhradu faktury za toto dílo a to konkrétně ve výši ,- Kč = DPH. Pro: 6 Proti: 0 Zdržel se: 0 Jednání zastupitelstva obce Kly

Projektový záměr „protipovodňový varovný a monitorovací systém obce Kly – podání žádosti o dotaci Předmět projektu:  Varovný monitorovací protipovodňový systém  Varovný vyrozumívací systém  Digitální povodňový plán  Financování: Fondy EU – OPŽP, podoblast podpory: Zlepšení systému povodňové služby Přínosy pro obec:  Nový SW pro ovládání rozhlasu, vzdálená správa, záložní vysílač  Nákup serveru  Zajištění zálohování v případě výpadku sítě  Doplnění rozhlasu do míst, kde chybí ozvučení  Snížení nákladů na servis rozhlasu  Digitální povodňový plán  Dodávka PC Jednání zastupitelstva obce Kly Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje projektový záměr „protipovodňový a monitorovací systém obce Kly“ a podání žádosti o dotaci z OPŽP. Pro: 6 Proti: 0 Zdržel se: 0

Dotace  Operační program Životní prostředí – výše dotace až 95% Z operačního programu je možné pořídit:  Domácí kompostéry (bude zohledněna poptávka obyvatel)  Vybavení sběrného dvora (velkoobjemové kontejnery a další vybavení) Termín pro podání žádosti o dotaci 19. března 2015 Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly pověřuje starostku zpracováním podkladů a podáním žádosti o dotaci. Pro: 6 Proti: 0 Zdržel se: 0 Jednání zastupitelstva obce Kly

Odborný posudek rozvoje kanalizace a ČOV v obcích Tuhaň a Kly (VHS PROJEKT)  Předmět posudku: návrh a posouzení odkanalizování plánovaných a rozvojových lokalit obou obcí včetně varianty intenzifikace technologie ČOV/ realizace nové ČOV.  Výstup: doporučení pro technické řešení nastavení domovních čerpacích stanic, použití vhodného typu čerpadel, technicko - ekonomické posouzení jednotlivých variant rozvoje kanalizace a ČOV, doporučení dalšího postupu a etapizace rozvoje výstavby stokové sítě.  Náklady na zpracování posudku ,-Kč bez DPH ( ,- Kč včetně DPH pro obě obce) Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje vyhotovení odborného posudku rozvoje kanalizace a ČOV společností VHS PROJEKT a pověřuje starostku k podpisu objednávky. Pro: 6 Proti: 0 Zdržel se: 0 Jednání zastupitelstva obce Kly

Výzva k podání nabídky na zpracování projektové dokumentace „chodníky“ v obci Kly  Zastupitelstvo navrhuje učinit výzvu k podání nabídky na zpracování projektové dokumentace pro stavení povolení a výběr zhotovitele stavby v souladu se zákonem 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách § 34 tohoto zákona.  Chodník bude spojovat místní část obce Kly s katastrálním územím města Mělník. Součástí projektové dokumentace bude:  Projekt dopravního značení  Projekt odvodnění  Projekt veřejného osvětlení Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje výzvu k podání nabídky na zpracování projektové dokumentace „chodníky“ v obci Kly dle § 34 zákona 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách Pro: 6 Proti: 0 Zdrželi se: 0 Jednání zastupitelstva obce Kly

Tržní řád Jeho změny:  Zakázané druhy prodeje: PODOMNÍ PRODEJ  Rozdělení prodejců na prodejce vlastních výpěstků malopěstitelé/velkopěstitelé  Prodejce je povinen mít uhrazen poplatek za užívání veřejného prostranství dle platné vyhlášky o místních poplatcích Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje Nařízení obce Kly č. 1/2015, kterým se vydává tržní řád. Pro: 6 Proti: 0 Zdržel se: 0 Jednání zastupitelstva obce Kly

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 Obecně závazná vyhláška obce o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem. Návrh usnesení: Zastupitelstvo obce Kly schvaluje obecně závaznou vyhlášku obce o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem. Pro: 6 Proti: 0 Zdržel se: 0 Jednání zastupitelstva obce Kly

Třídění a svoz odpadů v obci Kly  Od budou zajištěné velkoobjemové kontejnery pro sběr bioodpadu na sběrném dvoře a v tržnici. Kontejnery budou přistaveny vždy o víkendu na 48 hodin.  Nově bude zajištěn také sběr kovových obalů, textilu a olejů.  Kovový odpad: plechovky od nápojů, konzervy od nápojů, zátky od piva a limonád, alobal a tuby, ostatní kovy z domácností – nádobí apod. Nádoby pro sběr kovů, olejů a textilu máme objednané o přesném termínu jejich přistavení na jednotlivá stanoviště vás budeme informovat. Tématu sběru a třídění odpadů se budeme ještě na konci března věnovat v samostatném zpravodaji, na internetových stránkách. Informovat budeme také formou SMS a rozhlasu. Jednání zastupitelstva obce Kly

DISKUSE A INFORMACE

Bioodpady a kompostéry  V rámci možného získání dotace na domácí kompostéry proběhne poptávka – ověření zájmu o kompostéry. Jednání zastupitelstva obce Kly

Chodníky v obci Kly  Aktuální situace: Obec má dnes zpracovanou projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí a probíhá územní řízení.  Co nám chybí: Zpracování projektové dokumentace pro stavební povolení a výběr zhotovitele stavby. Záměrem je nově propojení místní části obce Kly s katastrem města Mělník.  Součástí projektu bude i projekt dopravního řešení, projekt odvodnění a veřejného osvětlení.  Je potřeba připravit projektovou dokumentaci pro podání žádosti o dotaci ze SFDI (Státní fond dopravní infrastruktury)- žádost se podává na přelomu roku. Harmonogram:  Zpracování projektové dokumentace + stavební povolení březen – říjen 2015  Žádost o dotaci Dotace: je ohraničena výší 10 mil. Kč/projekt/rok Vzhledem k odhadovaným stavebním nákladům 18 mil. Kč (bez propojení Kly/Mělník), bude třeba projekt rozdělit do více etap. Jednání zastupitelstva obce Kly

Obec Kly se připojí k podpoře Tibetu  Obec Kly se připojí ke kampani, která poukazuje na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu.  Na obecním řadě bude dne 10. března 2015 vyvěšena tibetská vlajka, na tento den připadá 56. výročí povstání tibetského lidu proti represím komunistické Číny.  Vyvěšení vlajky vnímáme nejen jako solidaritu s lidem Tibetu, ale symbolicky jako podporu dodržování lidských práv obecně. Jednání zastupitelstva obce Kly

Nové internetové stránky obce   Nové ové kontakty: Jednání zastupitelstva obce Kly

Diskuse…  Paní Hříbalová poukála na to, že na internetových stránkách nebyla informace o změně ordinačních hodin MUDr. Sehnalové (na internetových stránkách obce byl následně zveřejněn odkaz přímo na internetové stránky MUDr. Sehnalové)  Ing. Michalíček informoval za Občanské sdružení Původní Kly, že monitorují snahu některých zahraničních společností uskutečnit průzkumné vrty za účelem ověření možnosti těžby plynu a získávání helia. Vytýčení průzkumného území se týká i části našeho katastrálního území. Záměr těchto společností byl dosud vždy dotčenými ministerstvy zamítnut.  Pan Kutílek se dotázal, jestli se bude nějakým způsob řešit cesta vedoucí kolem jejich pozemků a jestli si mají napsat žádost. Minulé zastupitelstvo toto prý nedořešilo. Starostka se s panem Kutílkem domluvila na osobní schůzce. Jednání zastupitelstva obce Kly

Diskuse…  Pan Kutílek poukázal na to, že v tržnici by se mělo zboží umísťovat podle pravidel, aby se prodávající navzájem neomezovali. Odpověď: Toto řeší nový tržní řád.  Pan Kutílek se dotazuje na způsob sběru olejů. Odpověď: Oleje je možné do sběrné nádoby vkládat v PET lahvích, nebo plastových kanystrech.  Pan Svoboda upozornil na to, že projektová dokumentace na chodníky by měla obsahovat i prováděcí dokumentaci, aby nedošlo ke komplikacím. Odpověď: Projektová dokumentace bude kompletní včetně výkazu výměr a rozpočtu, aby bylo možné na jejím základě podat žádost o dotaci a současně realizovat výběrové řízení na dodavatele stavby.  V 18:50 bylo jednání zastupitelstva ukončeno. Starostka informuje o termínu příštího jednání 31. března 2015 v 18:00 hod. Jednání zastupitelstva obce Kly