Předpisy a normativní akty proviantní služby Odborné shromáždění zaměstnanců VZK ve dnech 14. – 15. května 2014 Vranov n. Dyjí mjr. Ing. Karel HOURA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Milan Babický Štěpán Barák
Advertisements

Sekce logistiky MO Zásadní změny v pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
cestovné tuzemské cestovné zahraniční
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vykonavatelé majetkových práv obcí a krajů
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření18.
Vykonavatelé vlastnického práva státu
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Vnitřní závazné předpisy
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
Úvod k účetnictví ÚSC.
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Hospodaření s majetkem státu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky.
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Obsah veřejných rozpočtů III 18. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 21.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
CATERING Catering – je z hlediska rezortu obrany definován jako zabezpečení smluvního stravování mimorezortním dodavatelem v objektu MO. V obecné rovině.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Finanční právo Nováčková Dominika, Kateřina C3A. Finanční právo souhrn právních norem, obsahem jsou finanční vztahy, to znamená vztahy získávání, shromažďování,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Hospodaření s majetkem státu Základy finančního práva Olga Sovová.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Odpovědnost za disciplinární správní delikty. Pojem disciplinárního správního deliktu disciplinární (kázeňský delikt)=porušení disciplíny kázně disciplinární.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Správa sociálního zabezpečení
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Obsah veřejných rozpočtů III
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Obecná část daňového práva procesního I
Organizace a řízení logistiky
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Místní rozpočtové jednotky
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Předpisy a normativní akty proviantní služby Odborné shromáždění zaměstnanců VZK ve dnech 14. – 15. května 2014 Vranov n. Dyjí mjr. Ing. Karel HOURA

Pl at né předpisy proviantní služby Prov-1-5, Zabezpečení stravování v AČR Prov- 2-2, Příprava stravy u vojsk Prov- 51-4, Doporučené skladby jídel pro stravování vojenského létajícího personálu v letových dnech Prov /1, Nauka o proviantní výstroji I.díl, Proviantní výstroj útvaru a svazku

Ostatní platné normativní akty proviantní služby RMO 22/2005, Závodní stravování NV MO 10/2012, o finančních hodnotách náležitostí potravin a krmiva a o finančních pro hospodaření s materiálem v resortu MO

Novelizovaný předpis Prov-1-5, Zabezpečení stravování v AČR Vlastní předpis, + 7 příloh 1.Peněžní stravní hospodaření 2.Účet potravin 3.Účetní zásady pro VZK 4.Soupravy proviantní výstroje 5.Postupy a standardy závodního stravování 6.Hodnocení nákladů na zabezpečení stravování 7.Prevence rizik ve stravovacích službách

Vlastní předpis Prov-1-5, Charakterizuje základní typy stravování:  Bezplatné a naturální stravování  Stravování mimo stálou posádku  Specifické formy stravování  Řízení proviantního zabezpečení  Závodní stravování

Příloha 1 Peněžní stravní hospodaření Peněžní stravní hospodaření je systém hospodaření s potravinami k přípravě stravy v rámci stanovené finanční náležitosti potravin. Jedná se o stravování a vyúčtování potravin při výcviku.

Zásady vedení účtu stravního hospodaření Příloha 1 k Prov-1-5 čl.2 a)vedou všechny útvary rezortu MO – které, hospodaří s potravinami k přípravě stravy v rámci stanovené finanční náležitosti potravin. Zabezpečují vojáky, popř. služební zvířata podle vyhl. 266/1999; b)Zapisují se zde fa za závodní stravování (catering, smluvní stravování, FKSP u útvarů u VSZ) c)Kompletně se vyúčtovává polní výcvik s přípravou stravy za každou samostatně cvičící jednotku. d)Uzávěrka do 15 dne následujícího měsíce, u útvaru s odloučenými jednotkami do 20 dne následujícího měsíce předloží se všemi přílohami pověřenému log. orgánu ke kontrole a ten do 20. resp. 30. dne předloží veliteli k podpisu. Jako odloučené jednotky se rozumí i cvičení.

Příloha 2 ÚČET POTRAVIN Příloha řeší naturální stravní hospodaření. Naturální stravní hospodaření je systém hospodaření s potravinami k přípravě stravy v rámci stanovených proviantních náležitostí. Jedná se o stravování při přídělovém systému hospod+aření. (válečný konflikt, živelná katastrofa).

Příloha 3 Účetní zásady pro VZK Tato příloha rozpracovává a stanovuje v návaznosti na RMO č. 22/2005 Věstníku Závodní stravování, zásady zpracování účetních dokladů ve VZK a jejich předkládání k zúčtování AF.

Příloha 4 Soupravy proviantní výstroje Příloha stanovuje složení souprav proviantní výstroje MU 1.0.  Automobilní soupravy  Polní kuchyně (přívěsné soupravy)  Soupravy pro výdej a přípravu stravy (převozné soupravy)  Soupravy pro rozdělování potravin a výdej stravy

Příloha 5 Postupy a standardy závodního stravování Doporučené standardy a postupy při zabezpečování a realizaci závodního stravování.

Příloha 6 Hodnocení nákladů na zabezpečování stravování Tato příloha rozpracovává a stanovuje postupy při výpočtu nákladovosti jednotlivých stravovacích provozů.

Příloha 7 Účetní zásady pro VZK Příloha stanovuje závazné postupy pro řízení a prevenci rizik ve stravovacích provozech při pořizování a skladování potravin, přepravě, výdeji a konzumaci stravy.

Stravování a stravovací služby Zabezpečuje-li organizační složka státu nebo příspěvková organizace závodní stravování, zabezpečuje je ve vlastních zařízeních závodního stravování nebo prostřednictvím jiné organizační složky státu, právnické nebo fyzické osoby pro své zaměstnance, žáky středních odborných učilišť nebo speciálních odborných učilišť, odborných učilišť a učilišť, pokud není jejich stravování zajištěno podle zvláštních právních předpisů, žákům, studentům a vědeckým aspirantům po dobu jejich činnosti v organizační složce státu nebo příspěvkové organizaci, pokud není jejich stravování zajištěno podle zvláštních právních předpisů. Organizační složka státu nebo příspěvková organizace může v souladu s kolektivní smlouvou zabezpečit závodní stravování ve vlastních stravovacích zařízeních též důchodcům, kteří v ní pracovali při odchodu do důchodu, a zaměstnancům činným u organizační složky státu nebo příspěvkové organizace na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr. Organizační složka státu nebo příspěvková organizace může poskytnout závodní stravování též občanům, k jejichž stravování se zavázala smlouvou o závodním stravování s jinou organizační složkou státu, právnickou nebo fyzickou osobou, a zaměstnancům jiných zaměstnavatelů, kteří jsou u ní na pracovní cestě nebo pro ni jinak činní. Náklady na závodní stravování a jejich úhradu upraví ministerstvo vyhláškou. Zákonný podklad pro závodní stravování, § 69, zák. č. 218/2000 Sb., ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA

Vyhláška MF 430/2001 Sb., o nákladech na závodní stravování a jejich úhradě v organizačních složkách státu a státních příspěvkových organizacích.

Vyhláška MO č. 266/1999 Sb.,o způsobu zabezpečení bezplatného stravování, výstrojních a přepravních náležitostí a o zabezpečování ubytování vojáků z povolání Poslední novelizace změnila přílohu 1. Stravní dávky a přídavky potravin na osobu a den a normy jejich energetických a výživových hodnot.

Vyhláška MO č. 272/1999 Sb. o rozsahu a způsobu poskytování naturálních náležitostí vojákům v základní nebo náhradní službě a vojákům v záloze povolaným na vojenské cvičení

o naturálních a peněžních náležitostech žáků vojenských středních škol (od bude novelizována) VYHLÁŠKA Ministerstva obrany 105/2008 Sb. ze dne 25. března 2008

Podávání alkoholu ve vojenských zařízeních Je zakázáno kromě akcí podle RMO 1/2006. čl.13. pohoštění (AN včetně piva nad 10%) jen jako součást O,V ve společensky nutné míře a podle protokolárních zvyklostí.

Alkohol a společenské kluby Neplatný RMO 20/2005 Prevence sociálně nežádoucích jevů, čl. 24 Zákaz podle ustanovení čl. 23 tohoto rozkazu se nevztahuje na prodejny umístěné v prostorech vojenských ubytoven a obdobných zařízeních (např. společenské kluby), které poskytují služby vojákům a občanským zaměstnancům v době jejich nepřetržitého odpočinku, o dovolené nebo při preventivní rehabilitaci. Současně platný RMO 53/2010 (Prevence sociálně nežádoucích jevů) nikde termín společenský klub neuvádí. Veškeré podávání alkoholických nápojů v objektech resortu MO není v souladu s platnými INA.