2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Podrobnější informace o sociálních službách v Ústavu sociální péče pro mládež DOMEČKY.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Jihlavské Terasy. Příklady dobré praxe KOMUNIKACE SE ČLENY RODINY A PŘÁTELI PROSTŘEDNICTVÍM PROGRAMU SKYPE Postup: Domluvíme s volaným rodinným příslušníkem.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
© ABB Group September 27, 2016 | Slide 1 Spolupráce NNO a firmy Pohled dárce Magdaléna Boušková, ABB s.r.o., Workshop,
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Ústav vs. Komunitní služba Domov Háj. Objekt Pětipatrová budova. Rodinný dům. Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád? ústav komunitní služba.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Přijímací řízení ve školním roce 2015/ ÚVOD Kde je/bylo možné získávat informace:  Návštěvy SŠ a SOU, dna otevřených dveří  Výstava EDUK ART.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Techniky práce s mentálně postiženými
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
Základní informace o poskytovateli
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Služby následné péče.
Tlumočnické služby.
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Obec Pstruží pro občany
Setkání kariérových poradců
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Seznámení s Elrond z.ú..
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Život bez střeva , Praha.
Sociální podnikání Sociální firma.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Nabízené služby společnosti
Podpora samostatného bydlení
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
PEČOVATELSKÁ SLUŽBA PLASY
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

2. část

Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost. Pomoc při péči o domácnost

Pomoc při péči o vlastní osobu Uživatelé jsou vedeni ke zvládání sebeobsluhy a rozvoji manuálních dovedností, podle zjištěných potřeb je jim poskytována podpora a pomoc v běžných denních činnostech.

Zdravotní péče je zajištěna smluvním praktickým lékařem. Ošetřovatelská péče je zajišťována prostřednictvím vlastních zaměstnanců - - pracovníků v sociálních službách a kvalifikovaných všeobecných sester. Vlastními pracovníky je zajišťována rehabilitace. Zdravotní a ošetřovatelská péče

Aktivizace Aktivizace se zaměřuje na upevnění pracovních návyků a dovedností, rozvoj jemné, hrubé motoriky, sebeobslužných a pracovních návyků. Uživatelé mají možnost si vybrat z několika druhů dílen – svíčkařské, keramické, rukodělné, aranžérské, dřevařské, textilní a dvou zahradnických dílen. Dílny doplňuje relaxačně muzikální terapie a individuální terapie, sportovní, divadelní kroužek a kroužek vaření, kroužek výpočetní techniky a hudební kroužek. Zařízení zajišťuje a organizuje účast uživatelů sociální služby na jimi zvolených společenských, kulturních i sportovních akcích, organizace rovněž pořádá vlastní společenské programy.

V rámci sociálního začleňování jezdí nebo chodí uživatelé zejména do města Litovle. Pracovní uplatnění uživatelů je zajišťováno ve spolupráci s firmou Trio (chráněná dílna). Ve volném čase uživatelé využívají návštěv kina, divadla, pořádají výlety, využívají nabídky sportovních aktivit (fotbal, házená, kuželky,…). Uživatelé mají možnost navštívit, dle svých přání, zajímavá místa, zúčastnit se sportovních soutěží, navštívit spolupracující zařízení sociálních služeb, která pořádají společenská či sportovní setkání. Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

Fakultativní činnosti a zprostředkované činnosti Fakultativní činnosti či zprostředkované činnosti v zařízení od podnikatelských subjektů jsou uživatelům nabízeny nad rámec základních činností, vycházejí z potřeb a přání uživatelů a jsou uživatelem hrazeny zvlášť za cenu odpovídající skutečným nákladům.

Pomoc při uplatňování práv, zájmů a osobních záležitostí Podporu ve věci prosazení práv a zájmů uživatelů, jednání s úřady, soudy, pomoc při vyřizování korespondence mají v pracovní náplni sociální pracovníci, popřípadě klíčoví pracovníci. Zařízení podporuje uživatele při zprostředkování kontaktu s jeho opatrovníkem, rodinou. Poskytuje základní sociální poradenství nejen uživateli, ale i jeho opatrovníkovi, pomáhá při správě financí a depozit uživatele. Uživatelé jsou podporování při uplatňování svých práv, při podávání stížností, nakládání s jejich osobními údaji. V zařízení funguje Výbor uživatelů a Výbor rodičů a přátel.

Smlouva Poskytování sociální služby je možné jen na základě Smlouvy o poskytování sociální služby.

Zájem o poskytování sociální služby V případě zájmu o námi poskytované sociální služby je nutno vyplnit žádost a s požadovanými přílohami ji doručit do naší organizace. Ve vlastním zájmu doporučujeme zařízení předem navštívit a seznámit se s podmínkami poskytované sociální služby. Doporučený formulář žádosti si můžete stáhnout na webových stránkách organizace nebo Vám jej na požádání zašleme.

Kontakty V případě zájmu o poskytování sociální služby můžete využít kontakty zveřejněné na našich webových stránkách: nebo zavolat na telefonní číslo: osobně nás můžete navštívit na adrese: Nové Zámky 2, Mladeč.

Těšíme se na Vás