Představení provozu kavárny a cateringových služeb v PwC ČR Roman Anděl, Startujeme, o.p.s.
výběrové řízení – rozhodnutí zadavatele, prestiž pro sociální podnik, inspirace pro další cílová skupina - osoby s lehkým mentálním postižením, předsudky školení a trénink – dvouměsíční školící kurz, sociální a praktické dovednosti, 10 lekcí teorie a 10 lekcí praxe tranzitní program – neodůvodněné obavy Sociální podnik kavárny v PwC ČR
Sociální dovednosti Konkrétní provoz, pravidla, práva, povinnosti a zákazy v práci, docházka a oblečení, technologické postupy při práci, pracovní tým Praktické dovednosti Praktické cvičení - přípravné práce při přípravě studené kuchyně, příprava cateringu, obsluha jednotlivých nástrojů, trénink a servírování, rozeznávání jednotlivých potravin a jejich umístění v kuchyni, rozvoz jídel a nápojů po budově atd.. Školení a skladba jednotlivých lekcí
Věk nad 18 let U lidí s omezenou způsobilostí k právním úkonům souhlas opatrovníka Dobře rozvinutá oblast hrubé motoriky Oblast jemné motoriky v normě s menšími odchylkami Dobré komunikační schopnosti – porozumění mluvené řeči bez problémů Schopnost týmové spolupráce Neagresivní vystupování Splnění zdravotních a hygienických kritérií (Zdravotní průkaz) Kritéria výběru zaměstnanců s handicapem
Motivace účastníků přípravného kurzu - zaměstnání mimo „ubytování“ Finanční prostředky získané pozdější prací Získání nových sociálních a pracovních dovedností Navázání nových sociálních kontaktů Zlepšení týmové spolupráce Hodnocení po každé lekci po absolvování kurzu obdržení osvědčení Motivační systém využívaný u zaměstnanců s handicapem- při přípravném kurzu
Finanční prostředky získané prací Přehled o množství finančních prostředků Zaměstnání na volném trhu práce Možnost získání mimořádné odměny (finanční nebo hmotné) za dobré plnění pracovních povinností a odvádění kvalitní práce Zvládnutí nových sociálních a pracovních dovedností Průběžné vyhodnocování každého zaměstnance s handicapem, přehodnocování individuálních pracovních plánů – seznámení zaměstnanců s výsledky Motivační systém využívaný u zaměstnanců s handicapem - Motivace zaměstnanců při práci v provozu
Pracovní asistent/ pracovník cateringu Pomocný pracovník cateringu Pomocný barman Kompletní výpis jednotlivých prací pro pomocné pozice – kombinace textu s doprovodnými obrázky pro lepší jasné pochopení Pracovní pozice v kavárně v PwC ČR
Děkuji za pozornost Roman Anděl Startujeme, o.p.s. Dotazy?