Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Hradec Králové, Komenského 234 Mgr. Jana Heřmanová Mgr. Blanka Kadeřávková Spolupráce VOŠ,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
k ukončení projektu 12 vyšších odborných škol zdravotnických
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Představení zajímavých projektů OPVK
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
„Velká“ novela zákona č. 96/2004 Sb. Odbor vzdělávání a vědy 10. 4
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Cíle studia didaktiky pedagogiky
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Novinky ve specializačním vzdělávání
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 1. a 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ.
Případová studie Seminář 2014.
● Kulatý stůl ke vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání Střední a vyšší odborné vzdělávání nelékařských povolání MZ ČR 8. prosince 2014.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Možnosti využití informačních a digitálních technologií pro diagnostiku žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Klenková, Gajzlerová, Girglová, Sychrová.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Vzdělávání ve zdravotnictví: migrace nelékařských zdravotnických pracovníků Mgr. Jana Mikulková ředitelka NCO NZO V Brně.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
Integrační trendy při tvorbě multimediálních výukových portálů pro medicínu a zdravotnictví V. Mihál, J. Potomková Lékařská fakulta Univerzity Palackého.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
Obecná didaktika ÚVOD.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Jana Chrásková, Ivana Lamková
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ MB
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
Cesta k uplatnění na trhu práce
Odborník ve školní praxi
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Informace o projektu IKAP
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Hradec Králové, Komenského 234 Mgr. Jana Heřmanová Mgr. Blanka Kadeřávková Spolupráce VOŠ, VŠ a zaměstnavatelů při modernizaci vzdělávacích programů zdravotnických VOŠ

Obsah projektu: vytvořili jsme moderní multimediální výukové programy fungující v prostředí internetu programy slouží studentům celkem 4 vzdělávacích programů zdravotnických VOŠ Diplomovaná všeobecná sestra Diplomovaný farmaceutický asistent Diplomovaný zdravotní laborant Diplomovaný zubní technik výukové materiály jsou základem pro přípravu akreditace vzdělávání studentů i v jiné než denní formě vzdělávání

Cíle projektu: modernizace obsahů, metod a forem vzdělávání na VOŠ vytvořit komplexní multimediální výukový a cvičební program pro studenty 4 oborů VOŠ (DVS, DZL, DFA, DZT) zapojit odborníky z praxe do přípravy a využití výukových obsahů udržet vysokou uplatnitelnost absolventů na trhu práce prohloubit praktické zkušenosti a dovednosti pedagogických pracovníků VOŠ rozšířit vytvořené programy na partnerské školy i na další zdravotnické VOŠ v ČR

Cílová skupina: Studenti VOŠ 446 studentů ze 4 oborů VOŠ Diplomovaná všeobecná sestra Diplomovaný farmaceutický asistent Diplomovaný zdravotní laborant Diplomovaný zubní technik Pedagogičtí pracovníci VOŠ zapojeno 40 vyučujících VOŠ – pedagogové realizátora projektu – pedagogové partnerských VOŠ – odborníci z praxe a VŠ

Rozcestník pro vstup do výukových programů

Diplomovaná všeobecná sestra stran textů 60-80min.videí se zvukovými komentáři 45 videí (156 min.), 40 scénářů k videím 47 animací, 86 stran textových popisů k animacím 96 schémat 353 fotografií

Původně vytvořené kapitoly Kazuistiky Lékařské diagnózy Ošetřovatelské diagnózy Diagnostika Terapie Slovník Fyzikální vyšetření Hodnotící škály Testovací protokoly

Nově vzniklé kapitoly Ošetřovatelská anamnéza  13 anamnestických oblastí  3 obecné kapitoly (159 stran)  25 dokumentačních formulářů k hodnocení anamnézy Ošetřovatelské postupy  28 ošetřovatelských postupů Edukace  18 edukačních složek (102 stran) Lékařské diagnózy  40 diagnóz v 5 nových lékařských oborech Gynekologie, Infektologie, ORL, Oční lékařství, Kožní lékařství (celkem 65 stran textů) Ošetřovatelské kazuistiky  40 kazuistik (58 stran textů)

Diplomovaný zdravotní laborant popis principů u 20laboratorních metod 3 kazuistiky ke každé metodě (celkem 60 kazuistik) modelové příklady z klinické praxe, 5 ke každé metodě (celkem 100 modelových výsledků) 106 stran textových materiálů rejstřík se 706 pojmy 21 videí (103minut) se zvukovými komentáři 204 schémat, 21 animací, 16 formulářů

Diplomovaný zubní technik popisy pracovních postupů 5 metod, zpracovány do 5 videí, 127min. 20 stran popisů pracovních postupů 25 stran komentářů k 5 videím 105 stran textů

Analýza léčiv Farmakobotanická zahrada Laboratorní technika Diplomovaný farmaceutický asistent

Laboratorní technika 91 stran textů laboratorních postupů v práci farmaceuta 48 scénářů k videím a animacím 52 schémat celkem 44 videí, 112min.

Farmakobotanická zahrada Obsahuje 67 taxonů farmaceuticky významných rostlin, 124 řádů rostlin 240 stran výukových textů 502 originálních fotografií s popisy 2 videa 7,36min.

Analýza léčiv 114 stran textů 20 stran komentářů k 15 videím v délce 30 min. 69 fotografií, 73 schémat s popisy 34 animací

Partneři projektu: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, České Budějovice, Husova 3 – obor Diplomovaná všeobecná sestra – obor Diplomovaný zubní technik Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Havlíčkův Brod, Masarykova 2033 – obor Diplomovaná všeobecná sestra

Ověřování programu Celkový počet hodnotících studentů dle oborů vzdělání škola DVSDFADZLDZT žmžmžmžm VOŠZ Hradec Králové VOŠZ České Budějovice VOŠZ Havlíčkův Brod celkem

Hodnocení známkou -absolutní počet celkem Potřebné ínformace v programu Přehlednost programu Názornost programu Atraktivita grafiky Využití pro samostudium Úroveň médií Hodnocení výukových programů studenty škol

škola DVSDFADZLDZT žmžmžmžm VOŠZ Hradec Králové VOŠZ České Budějovice VOŠZ Havlíčkův Brod celkem

počet vyhodnocených vyučovacích hodin s využitím podpory výukového programu školaDVSDFADZLDZT VOŠZ Hradec Králové VOŠZ České Budějovice VOŠZ Havlíčkův Brod celkem

Děkuji za pozornost Mgr. Jana Heřmanová Mgr. Blanka Kadeřávková