Realizace společných zařízení Krajský pozemkový úřad pro Královéhradecký kraj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komplexní pozemková úprava Mirotice Plán společných zařízení
Advertisements

Soutěž o „Nejlepší realizované společné zařízení roku 2009“
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
LEADER V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI OKRES RYCHNOV NAD KNĚŽNOU
Příklady realizace společných zařízení v Moravskoslezském kraji
Komplexní pozemková úprava
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Provoz a údržba vodních toků
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Aktuální stav problematiky ÚSES a možné hospodářské využití prvků ÚSES - multifunkční ÚSES v zemědělské krajině - zdroj obecné diverzity.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
DIPLOMOVÁ PRÁCE Studie revitalizace povodí toku Jasénky
Komplexní pozemkové úpravy Smilovice
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Ing. Jana Pivcová vedoucí odd. kontroly a rozpočtu Sekce Ústřední pozemkový úřad, Ministerstvo zemědělství, Realizovaná společná zařízení.
Půda – složka životního prostředí
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Vodní nádrže.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
Odvodnění jezerní nádrže Ha!Ha! a následné geomorfologické dopady na dolním toku řeky Ha!Ha!, Quebec, Kanada G.R. Brooks, D. E. Lawrence.
Odstranění sedimentů z návesního rybníka v obci Zvěstov vypracoval: Jirka Račanský.
Zadávání studií odtokových poměrů a geologických průzkumů při komplexních pozemkových úpravách (činnosti pobočky krajského pozemkového úřadu jako investora)
SUCHÁ NÁDRŽ DUBNICE – JEŠTĚDSKÝ POTOK PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE
ZAVÁDĚNÍ RETENČNÍCH A INFILTRAČNÍCH ADAPTAČNÍCH OPATŘENÍ V POVODÍ MORAVY KOMBINACE OPATŘENÍ VE SPOLEČNÉM POVODÍ Kolektiv autorů.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Realizace společných zařízení pozemkových úprav v Olomouckém kraji 1.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Realizace navržených společných zařízení v Moravskoslezském kraji v roce
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,222-0,840“ Tento projekt byl financován výhradně z prostředků obce Investor: Obec Mosty u Jablunkova.
Nejlepší realizovaná společná zařízení v Karlovarském kraji 1.
Výsadba dřevin Návrh výboru pro životní prostředí září 2015.
Ing. František Pavlík, Ph.D. Státní pozemkový úřad ČINNOST SPÚ V OCHRANĚ PŮDY.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
Ministerstvo zemědělství a Státní zemědělský intervenční fond Celostátní sít pro venkov Kraj Vysočina seminář Pozemkové úpravy – příprava a realizace Tvorba.
RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno Ochrana přírody a krajiny, krajinotvorná opatření v rámci pozemkových.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474)“ 2. úsek: Bezbariérový chodník a autobusová zastávka 3. úsek: „Tunel – konec zastavěného území“
Obytný soubor Za Školkou
Společná realizovaná zařízení KPÚ pro Plzeňský kraj 1.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Tisková konference - stavby ROP Mgr. Daniel.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Jihočeský kraj realizované projekty 1. Opatření ke zpřístupnění pozemků Realizátor stavby: Pobočka Prachatice Název: „Společná zařízení v katastrálním.
Polní cesty HPC 18 a HPC 35 v k. ú. Pavlíkov Pobočka Rakovník 1.
1 KPÚ PRO LIBERECKÝ KRAJ OPATŘENÍ KE ZPŘÍSTUPNĚNÍ POZEMKŮ PROTIEROZNÍ A VODOHOSPODÁŘSKÁ OPATŘENÍ OPATŘENÍ K OCHRANĚ A TVORBĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.
Nejlepší realizovaná společná zařízení ve Zlínském kraji.
Multitechnik divize II, s.r.o. Na příkopech 1782, Chomutov Vybudování chodníku v ul. F. Chlouby Ing. Kamil Šlachta, Louny 2010.
Mgr. Kristýna Soudková, Ing. Arnošt Müller Oddělení VFP a GIS Odbor metodiky a řízení pozemkových úprav Státní pozemkový úřad Standardizace geodat pozemkových.
Ústřední pozemkový úřad Ing. Jaroslav Vítek, MBA 2.května 2012, Praha 1.
Stavební akce a uzavírky na krajské silniční síti
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
„Mosty u Jablunkova – odstředivka kalů“
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Specifický cíl 4.4 – Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech
Dotační programy sfdi.
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Výsadba ovocných dřevin v pozemkových úpravách
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Ochrana a péče o přírodu a krajinu Seminář MAS Sokolovsko o.p.s.
Informace o vyhlášených výzvách
KRAJSKÝ POZEMKOVÝ ÚŘAD PRO KRAJ VYSOČINA, POBOČKA TŘEBÍČ
Transkript prezentace:

Realizace společných zařízení Krajský pozemkový úřad pro Královéhradecký kraj

Opatření ke zpřístupnění pozemků „Polní cesta HC 1 Hřibojedy“ k.ú. Hřibojedy, okres Trutnov Pobočka Trutnov

3 Katastrální území: Hřibojedy, okres Trutnov – lokalita Malé Hřibojedy Termín realizace: duben 2014 – listopad 2014 Zhotovitel návrhu KoPÚ: INGEOS Teplice spol. s r.o., Ing. Charvát Autor realizačního projektu stavby: OPTIMA spol. s r.o. Vysoké Mýto, Ing. Šalda Zhotovitel stavby: COLAS CZ, a.s. Praha Základní technické parametry: Polní cesta kategorie P4,5/30. Šířka vozovky 4,0 m, krajnice 2 x 0,25 m. Délka komunikace 1122 m. Kryt vozovky z asfaltového betonu.

4 Stručná anotace: Polní cesta HC 1 řeší přístup na přilehlé zemědělské pozemky. Komunikace propojuje dvě silnice III třídy směřující do obce Hřibojedy. Realizací této spojky se odklonil a zkvalitnil zemědělský provoz mimo centrum obce a zároveň se připravilo propojení do sousedícího k. ú. Dubenec. Silničním příkopem je zároveň zachycena povrchová voda z přilehlých pozemků nad cestou, která je podélným spádem příkopem přiváděna až do navazujícího poldru PEO 11. Součástí stavby jsou hospodářské sjezdy na okolní pozemky s propustky, výhybna a křižovatka pro napojení další polní cesty HC 2. Podél polní cesty je vysázena doprovodná liniová zeleň. Realizací projektu této kvalitní zpevněné cesty se zpřístupnily zemědělské pozemky vlastníků. Výstavbou polní cesty HC 1 a jejím napojením na stávající komunikace III. tř. byla odkloněna část provozu mimo obec a tím se omezil provoz zemědělské techniky přes centrum Obce Hřibojedy. Jejím umístěním a realizací křižovatky v místě napojení na polní cestu HC 2 se připravilo propojení i do sousedícího katastrálního území Dubenec. Vybudování podélného příkopu zajišťuje kontrolované podchycení povrchových vod do přilehlého poldru a jejich regulovaný odtok do místních vodotečí.

5 Náklady na realizaci stavby a zdroje financování: Investiční náklady na projekt stavby: Kč, zdroj SPÚ - VPS Investiční náklady na realizaci: Kč, zdroj PRV Datum předání stavby obci: Datum předání stavby obci:

6 Polní cesta HC 1 Hřibojedy - před realizací:

7 Polní cesta HC 1 Hřibojedy – po realizaci:

Protierozní a vodohospodářská opatření „Poldr nad Ličnem“ k.ú. Lično, okres Rychnov nad Kněžnou Pobočka Rychnov nad Kněžnou

Stručná anotace: Poldr nad Ličnem byl vybudován v rámci realizace opatření vyplývajících z komplexních pozemkových úprav, jako ochrana části obce Lično před vodou z přívalových dešťů. Hráz přehrazuje údolnici, kde za normálních okolností neprotéká žádná povrchová voda. Poldr je proto bez stálého nadržení vody. Svoji funkci plní při přívalových deštích, kdy se jinak suchá údolnice mění v řeku, svádějící vodu do zástavby v obci. Stávající kanalizace v navazující části obce o průměru 300 mm nebyla před výstavbou poldru schopna tyto mimořádné průtoky pojmout a voda se rozlévala do obce. Poldr transformuje průtoky tak, že obecní kanalizace stačí pro bezpečné odvedení přitékajících vod.

Náklady na realizaci stavby: Náklady na realizaci stavby: Kč včetně DPH Zdroj financování: Zdroj financování: PPEO Datum předání stavby obci Datum předání stavby obci :

Poldr nad Ličnem – před realizací:

1 Poldr nad Ličnem – po realizaci (zadržení vody z přívalových srážek – 2014) :

Opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí „Biocentrum Boháčův lesík v k.ú. Černilov“ k.ú. Černilov, okres Hradec Králové Pobočka Hradec Králové

14 Stručná anotace: V rámci komplexních pozemkových úprav v k. ú. Černilov a podle schváleného plánu společných zařízení bylo v souladu s ÚSES vybudováno biocentrum "Boháčův lesík" se stálou vodní plochou. Biocentrum o celkové výměře 4,58 ha se nachází jihovýchodně od intravilánu obce Černilov. Stavba byla rozdělena do dvou částí - v roce 2009 byla v předstihu zrealizována a zkolaudována vodní plocha, následně na podzim roku 2011 bylo zrealizováno a osázeno biocentrum Boháčův lesík. Vznikly zde 2 samostatné lesnické oplocenky s výsadbou 35 tisíc stromků a 2 tisíc keřů. Celková zájmová plocha:4,5838 ha - z toho vodní plocha: 0,2845 ha lesní zeleň: 3,7428 ha ostatní zeleň: 0,2200 ha Jedná se o obtokovou zahloubenou vodní nádrž, která je napájena jednak vodou z Velkostranského potoka, jednak drenážní vodou ze stávajícího drenážního systému. Součástí vodní plochy byly vybudovány zemní hráz, zdrž, nápustné zařízení, výpustné zařízení, pročištění koryta. Realizací stavby vodního díla Boháčův lesík v k. ú. Černilov došlo k zlepšení situace zachování chybějící vody v krajině velmi silně zemědělsky využívané. Realizací celého biocentra bylo vytvořeno prostředí pro další společenstva vodních rostlin a následný rozvoj dalších živočichů v lesním biocentru. Došlo tak k zvýšení ekologické stability celého území. Dosadbou lesního biocentra a jeho postupným zapěstováním získává postupně celé k. ú. Černilov zpět zeleň do krajiny, významný přínos pro ekologickou stabilitu velmi zorněné a hospodářsky obhospodařované krajiny, biocentrum je i oblíbeným cílem výletů obyvatel obce Černilov.

Náklady na realizaci stavby: Náklady na realizaci stavby: Kč včetně DPH Zdroj financování: Zdroj financování: VPS Datum předání stavby obci Datum předání stavby obci :

Biocentrum Boháčův lesík – před realizací:

Biocentrum Boháčův lesík – po realizaci: