Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KRAJSKÝ POZEMKOVÝ ÚŘAD PRO KRAJ VYSOČINA, POBOČKA TŘEBÍČ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KRAJSKÝ POZEMKOVÝ ÚŘAD PRO KRAJ VYSOČINA, POBOČKA TŘEBÍČ"— Transkript prezentace:

1 KRAJSKÝ POZEMKOVÝ ÚŘAD PRO KRAJ VYSOČINA, POBOČKA TŘEBÍČ
Realizace v roce

2 Krajský pozemkový úřad pro Kraj Vysočina, Pobočka Třebíč
Vodní nádrž Nad Chobotem Katastrální území Mohelno, okres Třebíč Vodní nádrž vychází ze schváleného plánu společných zařízení zpracovaného pro KoPÚ Mohelno. Stavba řešila výstavbu biocentra s vodní plochou v zemědělsky využívané krajině na vodním toku Skřípinský potok. Stavbu tvoří vodní nádrž včetně všech nezbytných funkčních objektů a krajinářských úprav v okolí nádrže. Vodní nádrž je vytvořena přehrazením údolnice zemní sypanou hrází se zakřivenou osou o maximální výšce 3,9 m nad stávajícím terénem. V horní části nádrže je rozsáhlý litorál s malou hloubkou vody a pozvolně klesajícími břehy. Šířka koruny hráze je 5 metrů. Plocha hladiny při stálé hladině je 1,42 ha.

3 Náklady na realizaci byly 8 593 921 Kč s DPH, uhrazeno z VPS
Stavba byla předána na Městys Mohelno dne

4 Vodní nádrž Nad Chobotem před výstavbou

5 Vodní nádrž Nad Chobotem

6 Krajský pozemkový úřad pro Kraj Vysočina, Pobočka Třebíč
Lokální biokoridor v katastrálním území Ratibořice na Moravě Katastrální území Ratibořice na Moravě, okres Třebíč Lokální biokoridor má rozlohu 29 221 m², délka zájmového území je 1,997 km. Jeho realizací došlo ke zvýšení ekologické stability území, zvýšení a posílení biodiverzity. Celý biokoridor je osazen krajinnou zelení. Do dané lokality byl vysazen javor babyka, habr obecný, líska obecná, třešeň ptačí, trnka obecná, jeřáb muk, lípa velkolistá a malolistá, růže šípková, hloh, brslen evropský, dub zimní, řešetlák počistivý, meruzalka horská, kalina tušalaj, kalina obecná. Realizace biokoridoru má mít vliv na zlepšení mikroklimatu a s tím úzce související protierozní funkce.

7 Náklady na realizaci byly Kč s DPH, uhrazené z VPS Stavba nebyla dosud předána obci, neboť Pobočka Třebíč se zavázala zajistit tříletou pěstební péči.

8 Biokoridor

9 Biokoridor

10 Biokoridor

11 Opatření ke zpřístupnění pozemků Polní cesty Pelhřimovsko II

12 Polní cesta NCH 4 novostavba
Kraj Vysočina, okres Pelhřimov Obec: Božejov Katastrální území: Božejov Stavebník: Pobočka Pelhřimov Projektant: M.I.S. a.s., Hradec Králové Zhotovitel: SWIETELSKY stavební s.r.o.

13 okres Pelhřimov k.ú. Božejov

14

15 Stručná charakteristika
Jedná se o novostavbu Polní cesty NCH4 v extravilánu Městyse Božejov, jejíž význam je jednak ve zkvalitnění přístupu na jednotlivé pozemky a neméně důležitý význam je také v zpřístupnění krajiny turistům a cyklistům. Celá projektovaná trasa polní cesty NCH 4 je vedená po pozemcích do té doby využívaných jako louka a pole. Je umístěna přibližně 600m východně od středu obce a rozvětvena na dva úseky o celkové délce 1071,50m. Začátek prvního úseku je v napojení na stávající účelovou komunikaci zpevněnou betonovými panely k místní ČOV, konec úseku je v napojení na místní komunikaci do Drbohlav. Druhý úsek polní cesty má začátek ve staničení km 0, prvního úseku, končí u odbočky k Božejovskému rybníku. Na polní cestě kategorie P 4,5/30 se základní šířkou 4,5m s povrchem z asfaltového betonu ACO 11 tl. 50mm je provedena 1 výhybna, sjezdy na sousední pozemky a 1 příčný rámový propustek světlosti 1,0/1,5 m přes místní potok jako stavební objekt dle projektové dokumentace. Vybudováním propustku se zpřístupnily pozemky na obou březích vodoteče. Současně muselo být zajištěno, že i při vyšších průtocích nedojde k rozlivům po pravém břehu do areálu ČOV. Odvodnění povrchu vozovky je provedeno příčným a podélným sklonem přes krajnici do pravostranného příkopu zpevněného betonovými příkopovými tvárnicemi z důvodu zabránění vymílání dna příkopu.

16 Náklady na realizaci Výstavba byla dotována z Programu rozvoje venkova částkou takřka 10 mil. Kč. Celková investiční hodnota stavby ke dni předání městysy Božejov činila Kč. Kolaudační souhlas s užíváním stavby vydal Městský úřad Pelhřimov, odbor dopravy dne Doba realizace: Předání a převzetí staveniště: Zahájení stavebních prací: Dokončení stavebních prací: Předání díla Městysy Božejov: Investiční náklady na realizaci: Kč z toho Stavební práce: Kč Projektová dokumentace: Kč Technický dozor investora: Kč Autorský dozor projektanta: Kč Koordinátor BOZP: Kč

17 Výstavba polní cesty NCH4 v k. ú. Božejov – Pobočka Pelhřimov
Před realizací Po realizaci


Stáhnout ppt "KRAJSKÝ POZEMKOVÝ ÚŘAD PRO KRAJ VYSOČINA, POBOČKA TŘEBÍČ"

Podobné prezentace


Reklamy Google