Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_002/0000308 Regionální stálá konference 27. dubna 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Advertisements

Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Analýza potřeb v území jako východisko pro tvorbu Krajského akčního.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
Porada ředitelů SŠ Čerpání finančních prostředků ve školství z OP na období srpna 2015.
Ustavující zasedání Řídícího výboru MAP Tanvaldsko Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území ORP Tanvald.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Zlín, Jana Vodáková Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Seznámení s výsledky analýzy potřeb ve ZK.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
3. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán pro ORP Jablunkov reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ září 2016 od 14:00.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání Ustavující setkání Partnerství MAP v rámci obvodu Prahy 21.
PROJEKT Podpora krajského akčního plánování P-KAP 1) Časový rámec projektu 2) Vymezení působnosti projektu 3) Finanční náklady projektu 4) Lidské zdroje.
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
Základní údaje p-kap, KAP
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování (Pavla Chocholová) a Krajský akční plán Plzeňského kraje (Petr Duda) Národní ústav pro vzdělávání.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
Ing. Kateřina Lichtenberková
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Platformy projektu KAP LK
Komplexní systém hodnocení
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Aktuální informace o KAP a MAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Návrh KAP č.1
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE IROP, OP VVV, PA/ŠAP Kristýna Žižková
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Příprava programového období 2014–2020
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Klíčová témata projektu
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Kraje Vysočina
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Analýza potřeb v území Ing. Martin Kolář
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Hroznatova akademie 11. října 2018
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
1. Jednání Řídícího Výboru Místní akční plán II rozvoje vzdělávání pro Prahu 13 CZ /0.0/0.0/17_047/ Praha,
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Počítač ve škole a MŠMT Mgr. Jaroslav Faltýn
Řídící výbor – , hod. Městský úřad Český Krumlov projekt „MAPII – ORP Český Krumlov“ reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
Transkript prezentace:

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje CZ /0.0/0.0/15_002/ Regionální stálá konference 27. dubna 2016

CZ /0.0/0.0/15_002/ Realizace projektu Regionální stálá konference 27. dubna 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje (KAP)

Základní informace o projektu Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_002/ Zahájení realizace Předpokládané ukončení realizace Celkové náklady cca 24 mil. Kč podíly financování: EU – 85%, SR 10%, kraj 5% Schvalovací proces Schválení formálních náležitostí a přijatelnosti Schválení věcného hodnocení Jednání Výběrové komise Rozhodnutí o poskytnutí dotace ?

Realizační tým Projektový manažer Ing. Eva Pospíšilová Finanční manažer, administrátor Ing. Martina Bartošová Hlavní věcný manažer-metodik Mgr. Jiří Hlava Věcný manažer-metodik Mgr. Monika Jirásková Manažer klíčových aktivit-metodik Ing. Hana Jindrová Manažer klíčových aktivit-řešitel Ing. Lucie Bořková Metodik Ing. Stanislav Šťastný Odborný garant (metodická podpora) Ing. Elena Pešková (IPs Metodická podpora krajského akčního plánování)

Organizační a komunikační schéma Projektový manažer Finanční manažer Administrátor projektu Hlavní věcný manažer- metodik Věcný manažer- metodik Manažer KA-metodik Manažer KA-řešitel Metodik MŠMT PS Vzdělávání, RSK Odborný garant (OG) Řídící výbory MAP (ŘV MAP) Spolupráce s IPs Pracovní týmy v rámci platforem

Cíle projektu Rozvoj kvality vzdělávání (primárně zaměřeno na SŠ a VOŠ bez rozdílu zřizovatele) Zavedení priorit vzdělávací politiky do praxe škol Zavedení efektivního nástroje pro řízení a cílení intervencí/výzev z OP VVV a z IROP (MŠMT vyhlásí cílené výzvy – šablony) Specifické kritérium přijatelnosti ve výzvách v IROP a OP VVV = soulad s KAP

Cíle projektu Plánování strategických kroků ve vzdělávání Rozvoj funkčních partnerství Rozvoj profesních kompetencí pracovníků ve vzdělávání, zejména ředitelů škol/zástupců škol

Klíčové aktivity  Příprava 1. KAP (02/2016 – 01/2017) Analýza potřeb v území (02 – 05/2016) (workshop/tematická setkání s řediteli SŠ a VOŠ, zaměstnavatelů a dalších aktérů v oblasti vzdělávání – 4. – 5. dubna 2016) Analýza potřeb ve školách (od 03/2016) (Dotazníková šetření na školách, Analýza potřeb SŠ a VOŠ, Rámec pro podporu infrastruktury za každého zřizovatele) Prioritizace potřeb na území kraje (od 04/2016) (zpracování souhrnného Rámce pro podporu infrastruktury za všechny zřizovatele, workshop s řediteli/zástupci škol) Tvorba 1. KAP a jeho schválení ……………………………………………………………………….. Přenos informací mezi KAP a MAP – zástupci odborného týmu KAP jsou členy Řídících výborů MAP

Klíčové aktivity  Příprava 2. KAP (01 – 12/2019) Obdobné aktivity jako u 1. KAP  Tematická setkávání a monitoring realizace KAP (10/2016 – 01/2022) = období realizace aktivit OP VVV a IROP prostřednictvím projektů, tematická setkávání (2–3x ročně pro témata z jedné platformy), workshopy, semináře s řediteli škol a další cílovou skupinou.

Klíčové aktivity  Evaluace projektu (02/2016 – 01/2022) Hodnocení projektových aktivit, zpracování evaluačních zpráv dle Metodiky ŘO  Řízení projektu (02/2016 – 01/2022) Zajištěno členy administrativního a odborného týmu (projektový manažer = celkové řízení, koordinace aktivit; hlavní věcný manažer-metodik = řízení odborného týmu)  Spolupráce s IPs (02/2016 – 01/2022) Spolupráce s Individuálními projekty systémovými (IPs Metodická podpora KAP, další IPs navázané na projekt KAP – účast na vyžádání ze strany IPs, přenos informací)

Témata KAP Každé téma může mít „měkkou“ (OP VVV) a „tvrdou“ (IROP či jiné OP) část. Povinná témata:  Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě  Rozvoj kariérového poradenství  Rozvoj škol jako center celoživotního učení  Infrastruktura = Platforma Kariéra a celoživotní učení  Podpora inkluze  Infrastruktura = Platforma Inkluze (společné vzdělávání)

Témata KAP  Podpora polytechnického vzdělávání – přírodovědné, technické a environmentální  Podpora odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů  Infrastruktura (příp. spojeno s podporou cizích jazyků, konektivitou škol a digitálních kompetencí, zájmovým a neformálním vzděláváním) = Platforma Polytechnika a odborné vzdělávání

Témata KAP Nepovinná témata:  Rozvoj výuky cizích jazyků  ICT kompetence  Čtenářská a matematická gramotnost Řešena v rámci platformy Polytechnika a odborné vzdělávání

Pracovní týmy v rámci platforem  jednání, připomínky, diskuse, návrhy řešení, projednávání výstupů před jednáním PS Vzdělávání  složení pracovních týmů (zástupce odborného týmu KAP, zástupci PS Vzdělávání, ředitelé SŠ a VOŠ, další aktéři v oblasti vzdělávání) – může se měnit v závislosti na typu aktivity a projednávaných tématech, pro účely prioritizace povinně RIS 3 manažer, zástupce NIDV, odborný garant, ředitelé škol, zástupci zřizovatelů atd.)  vedení pracovního týmu každé platformy zajišťuje člen realizačního týmu v pozici metodika

Cílové skupiny vedoucí pracovníci škol a školských zařízení pedagogičtí pracovníci zaměstnanci veřejné správy a zřizovatelů škol působící ve vzdělávací politice pracovníci a dobrovolní pracovníci organizací působících v oblasti vzdělávání nebo asistenčních služeb a v oblasti neformálního a zájmového vzdělávání dětí a mládeže pracovníci organizací působících ve vzdělávání, výzkumu a poradenství pracovníci popularizující vědu a kurikulární reformu studenti VŠ (budoucí pedagogičtí pracovníci) rodiče dětí a žáků veřejnost

Monitorovací indikátory ID Počet pracovníků ve vzdělávání, kteří v praxi uplatňují nově získané poznatky a dovednosti = 45 (zpětná vazba – reflexní zprávy) ID Celkový počet účastníků = 55 (bag. podpora 20 h., karta účastníka) ID Počet podpořených osob - pracovníci ve vzdělávání = 115 ID Počet podpořených spoluprací = 1 (Dohoda o spolupráci) ID Počet regionálních systémů = 2 (1. KAP, 2. KAP) ID Počet platforem pro odborná tematická setkání = 3

Činnosti pro nejbližší období Jednání pracovních týmů – Analýza potřeb v území – Rámec pro podporu infrastruktury s finančním rámcem Jednání PS Vzdělávání - předpoklad – Analýza potřeb v území – Rámec pro podporu infrastruktury s finančním rámcem, prioritizace Jednání Regionální stále konference – předpoklad 2. pol. června 2016 – Rámec pro podporu infrastruktury s finančním rámcem, prioritizace

Kontaktní osoby za projekt KAP Projektový manažerIng. Eva Pospíšilová tel.: Hlavní věcný manažer-metodik Mgr. Jiří Hlava tel.:

Informace o aktivitách projektu = aktuální informace o projektu = prezentace, podklady z workshopů a tematických setkání Přístup přes – sekce Nepřehlédněte – Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Děkuji za pozornost. Eva Pospíšilová Projektový manažer KAP