Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Advertisements

Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Kurikulární reforma a pedagogický sbor ZŠ Vrané nad Vltavou.
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
Poradenství v kontextu inkluzivního vzdělávání
Výstupy z Úvodního semináře
Podpůrná a vyrovnávací opatření v inkluzivní škole
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Šablony OP VVV a podpora nadání
Rodičovská schůzka září 2017.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Plán vzdělávacích aktivit
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Š A B L O N Y II.
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Školní vzdělávací program
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12

2  Fakultní škola PedF UK  ŠVP „Škola pro všechny“  MŠ Dolinka ŠVP „Je nám krásně na světě“  Zdravé a bezpečné školní prostředí  Rodinná atmosféra, nižší počty žáků ve třídách  Individuální přístup  Asistenti pedagoga  Školní poradenské pracoviště  Motivovaný a stále se vzdělávající pedagogický sbor  Projektové vyučování, činnostní učení a zážitková pedagogika ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12

 Účast v soutěžích a olympiádách  Adaptační pobyty a školy v přírodě  Školní družina a školní klub  Kroužky, mimoškolní aktivity a doučování  Předškolní příprava „Škola nanečisto“  Projekty „Zdravé zoubky“, „Ovoce do škol“, „Mléko do škol“  Ceritifikát „Rodiče vítáni“ a „Škola přátelská k dětem s alergií a astmatem“  Využívání moderních technologií  Odborné učebny  Bezbariérová škola ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12

Operační Program Praha Adaptabilita Škola pro všechny  Operační Program Praha Adaptabilita  Modernizace počátečního vzdělávání  Podpora žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

Operační Program Praha Adaptabilita Škola pro všechny Cíle projektu – klíčové aktivity  Proškolení pedagogů  Metodická příprava a realizace inkluzivních dílen  Rozšíření volnočasových aktivit  Doučování žáků se SVP

Operační Program Praha Adaptabilita Škola pro všechny Cílové skupiny projektu  Žáci školy –Žáci se SVP –Ostatní žáci  Pedagogové školy

Operační Program Praha Adaptabilita Škola pro všechny Další skupiny ovlivněné projektem  Rodinní příslušníci žáků se SVP  Rodinní příslušníci ostatních žáků  Pedagogové z okolních škol  Ostatní veřejnost

Operační Program Praha Adaptabilita Škola pro všechny Přínos projektu pro cílovou skupinu  Podpora žáků se SVP –Ze strany učitelů –Ze strany spolužáků –Ze strany rodičů  Podpora pedagogů –Proškolení v oblasti práce se žáky se SVP –Metodika práce se žáky se SVP

Operační Program Praha Adaptabilita Škola pro všechny Přínos projektu pro všechny  PROPOJENÍ –vzájemné vztahy (role učitel/žák) –nehomogenní skupiny (věk; se SVP i bez) –mezipředmětové vztahy –teorie vs praxe  8 inkluzivních dílen včetně metodik  10 volnočasových aktivit včetně metodik  Doučování žáků se SVP v ČJ, M a AJ

Operační Program Praha Adaptabilita Škola pro všechny VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ – KA1  Škola pro všechny  Speciální metody výuky žáků se SVP  Hodnocení žáků se SVP  Psychosociální klima třídy s integrovanými žáky, skupinová dynamika, práce se skupinovou dynamikou  Neviditelné překážky žáků se SVP  Komunikace školy s rodiči dětí se SVP  Metody práce se žáky se SPU  Vzdělávání integrovaných žáků se SVP s využitím IVP

Operační Program Praha Adaptabilita Škola pro všechny INKLUZIVNÍ DÍLNY – KA2  Divadelní dílny dramatické I, II  Divadelní dílny výtvarné I, II  Tvořivé dílny „Korálkování“  Tvořivé dílny „Předvánoční veselice“  Jarní tvořivá dílna „Velikonoční výstava“  Klub mladého diváka

Operační Program Praha Adaptabilita Škola pro všechny VOLNOČASOVÉ AKTIVITY – KA3  Zdravotní tělesná výchova, cvičení na míčích I, II  Vaření I, II  Šikulové I, II  Mladý ekolog  PING-PONG  Filmový klub (Film a PC)  Kouzelná barvička (výtvarný kroužek s prvky artefiletiky a arteterapie)  Cvičení na balonech a joga  Florbal

Operační Program Praha Adaptabilita Škola pro všechny DOUČOVÁNÍ – KA4  ČESKÝ JAZYK  MATEMATIKA  ANGLICKÝ JAZYK

Operační Program Praha Adaptabilita Škola pro všechny PŘESAH PROJEKTU DO SOUČASNOSTI  nastartování volnočasových aktivit, dílen a doučování  ochota k DVPP  zvýšený zájem rodičů a veřejnosti o aktivity školy  lepší informovanost a pochopení SVP

Operační Program Praha Adaptabilita Škola pro všechny DOBA REALIZACE A FINANCOVÁNÍ  CELKOVÁ DOBA REALIZACE – 18 kalendářních měsíců  CELKOVÉ NÁKLADY PROJEKTU – ,- Kč  Vzdělávání pedagogů – ,- Kč  Osobní náklady – ,- Kč  Zařízení, vybavení a ostatní – ,- Kč

DĚKUJEME ZA POZORNOST Mgr. Běla Outratová Mgr. Zuzana Outratová