Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Prostupné bydlení Martin Šimáček.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Specifické intervence pro mladistvé uživatele návykových látek reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
Projekt Cílem je zaměstnání ve Středočeském kraji, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
Informační a poradenské centrum ZČU
Barbora Čechová, THEIA – krizové centrum o.p.s.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Dotační programy Ústeckého kraje
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Dětský domov a Základní škola Liptál
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Závěrečná konference Zlín,
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole
Úvodní setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Služby následné péče.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Liberec, Mgr. Martin Chochola
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Komunitní centrum v přírodní zahradě
Ing. Stanislava Správková
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Hroznatova akademie 11. října 2018
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“ Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a ze státního rozpočtu ČR.

Operační program – OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa – Sociální integrace a rovné příležitosti Oblast podpory – Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva – Výzva pro obce pro předkládání IP v rámci 3.2 – Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit

K LÍČOVÉ AKTIVITY : 01 – Terénní sociální práce na sídlišti Zlatý vrch 02 – Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež nad 15 let 03 – Nejlepší učebnou je pracoviště 04 – Dluhové poradenství 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké 06 – Raná péče 07 - Krizová pomoc 08 – Řízení a koordinace projektu a koncepce spolupráce

Realizátorem projektu: město Cheb KA 01 - KA 07 zajišťovali poskytovatelé služeb – výherci výběrových řízení  KOTEC o.p.s. – KA 01, KA 02, KA 05  bfz o.p.s. – KA 03  Diecézní Charita Plzeň – KA 04 a KA 07  Správa zdrav. a soc. služeb Cheb, p.o. – KA 06 KA 08 – zajišťovali pracovníci MěÚ Cheb ve složení:  manažer projektu  finanční manažer  koordinátor inkluzívních nástrojů

P ROJEKT VZNIKL : Z výstupu Lokálního partnerství Cheb z let 2009 až 2010 za pomoci Agentury pro sociální začleňování -partner projektu Z výstupů Komunitního plánování města Cheb z let 2006 – 2010 Ze situační analýzy chebských SVL z roku 2009 – Dlouhodobý monitoring situace romských lokalit – české lokality, GAC 2009

Č ASOVÝ SNÍMEK PROJEKTU : Projekt byl schválen v 6/2011 s maximální výší dotace Kč Zahájení projektu od 7/2011 Na dodavatele služeb proběhla celkem 4 výběrová řízení – nutnost opakování KA započaly svou realizaci v 8/2012 a díky VŘ se zpozdily, KA 03 byla spuštěna v 7/2012 dle plánu (dodavatel vybrán v 1. VŘ) Ukončení KA 01 až KA 07 ke Ukončení KA 08 ke Celkové náklady projektu cca Kč

C ÍL PROJEKTU : prostřednictvím služeb dopomoci obyvatelům sociálně vyloučených lokalit zejména ke vstupu na trh práce, a to:  odstranění dluhové zátěže  vytvořením vícestupňového bydlení  odborným poradenstvím v oblasti drog, dluhů, zdravotních problémů  vzdělávacími aktivitami  motivací ke změně uvažování osob z vyloučených lokalit  smysluplným trávením volného času  pomoc rodinám v nepříznivé sociální situaci

C O SE V PROJEKTU PODAŘILO : Zajištění služeb, které ve městě chyběly – zlepšení podmínek obyvatelstva Financování služeb z projektových peněz po dobu projektu Zajištění podmínek pro financování registrovaných soc. služeb po skončení projektu Snaha města vymýtit, snížit počet sociálně vyloučených lokalit Zvýšit kompetence obyvatelstva Ovlivnění trhu práce – některé osoby získaly zaměstnání nebo se vrátily do školy Systém prostupného bydlení Zachovat Lokální partnerství Cheb

C O SE NEPODAŘILO : Dodržet přesný harmonogram KA (kvůli VŘ) – posunutí realizace služeb Rekonstruovat objekt bývalého kulturního domu na Zlatém vrchu – Dům sociálních služeb – musela se hledat jiná zázemí služeb

I NDIKÁTORY PROJEKTU : Podpořené osoby: Celkem dosažené: Celkem plánované: Splněno v %: KA 01 – Terénní práce na sídl. Zl. vrch % KA 02 – Nízkoprah. zaříz. pro děti a mládež % KA 03 – Nejlepší učebnou je pracoviště % KA 04 - Dluhové poradenství % KA 05 – Por. pro os. ohrož. drog. záv. a os. blízké % KA 06 – Raná péče % KA 07 – Krizová pomoc % Celkové dosažené podpořené osoby

I NDIKÁTORY : A BSOLVENTI A I NOVATIVNÍ PRODUKTY Celkem dosažené: Celkem plánované: Splněno v %: Úspěšní absolventi kurzu KA 03: % Dokončení ZŠ/ studium SŠ: % Rekvalifikace: % Metodické dokumenty: Zpracoval: KA 03 – Nejlepší učebnou je pracoviště bfz o.p.s. KA 08 – Koncepce spolupráce město Cheb