Případová studie – analýza úspěšně realizovaného projektu z OP Zemědělství Bc. Lukáš Tymel Řídící orgán OP Zemědělství a OP Rybářství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Úspěšné projekty podpořené z OP Rybářství, OSA II.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Volnočasové projekty a EU financování
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Mgr. Miroslav Daněk.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Mgr. Miroslav Daněk.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Ing. Helena Vojíková.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Ústřední pozemkový úřad Ing. Jaroslav Vítek, MBA 2.května 2012, Praha 1.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Region spokojeného života pro všechny
Integrovaný regionální operační program
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Program rozvoje venkova
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Transkript prezentace:

Případová studie – analýza úspěšně realizovaného projektu z OP Zemědělství Bc. Lukáš Tymel Řídící orgán OP Zemědělství a OP Rybářství

Členění oblastí dle NUTS 2 Region Jihovýchod (Vysočina, Jihomoravský kraj)

Srovnání programu SAPARD a OP Zemědělství SAPARD přijato proj. schváleno proplaceno za více než 4,1 mld. Kč OP Zemědělství přijato proj. schváleno proplaceno za více než 4,5 mld. Kč což představuje cca 65 % celkové alokace programu * Stav k 31. říjnu 2007, zdroj IS SAP *Zdroj ZZ z Ex post evaluace programu SAPARD

Přehled opatření OP Zemědělství Priorita I. 1.1 Investice do zemědělského majetku / zemědělských podniků 1.2. Zlepšení zpracování zemědělských výrobků a jejich marketing 1.3. Lesní hospodářství Priorita II Podpora přizpůsobivosti a rozvoje venkovských oblastí 2.2. Odborné vzdělávání 2.3. Rybářství Priorita III Technická pomoc

Přehled zaregistrovaných žádostí v OP v letech Opatření REGIONÁLNÍ ODBOR SZIF PRAHA ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTÍ NAD LABEM HRADEC KRÁLOVÉ BRNOOLOMOUCOPAVA 1.1. Investice do zemědělského majetku Zpracování zeměděl. výrobků Lesní hospodářství Rozvoj venkova Odborné vzdělávání Rybářství Technická pomoc 56projekty z opatření 3.1. jsou přijímány na CP SZIF Celkem / * Stav k 31. říjnu 2007 Pozn.: příjem žádostí na op pokračuje i v roce 2007 (2008)

Grafické znázornění proplacených projektů dle jednotlivých opatření a podopatření OP Zemědělství Region Jihovýchod * Stav k 31. říjnu projektů Celkem proplaceno 669 projektů za 1,3 mld. Kč 71 projektů

Srovnání podopatření OP Zemědělství v rámci jednotlivých regionů NUTS 2 * Stav k 31. říjnu 2007

Srovnání podopatření OP Zemědělství v rámci jednotlivých regionů NUTS 2 * Stav k 31. říjnu 2007

Stavební úpravy stájí pro dojnice a mladý skot I. Realizátor projektu: ZD Krásná hora n. Vltavou, a. s. Zahájení a ukončení projektu: prosinec listopadu 2005 Rozpočet projektu v Kč: Celkové náklady: ,- Místo realizace: Celkové způsobilé výdaje: ,- Středočeský kraj Příspěvek z EU: ,- Petrovice u Sedlčan Příspěvek z národních zdrojů: ,-

Cíle OP Zemědělství související s projektem modernizace technického a technol. vybavení zemědělských farem snížení výrobních nákladů a zlepšení prac. podmínek pracovníků činných v zemědělské výrobě snížení negativních vlivů na ŽP podpora konkurenceschpnosti zem. produkce soulad zemědělské produkce s požadavky legislativy ES na welfare zvářat v oblasti chovu a přepr. a zlepšení hygienických standardů

Zdůvodnění realizace stavebních úprav stájí celkové zlepšení úrovně živočišné výroby ve středisku Petrovice u Sedlčan; nutnost zajištění lepších podmínek pro život ustájených zvířat; zkvalitnění pracovního prostředí pro ošetřovatele; vylepšení vzhledu objektu pro zvýšení atraktivity okolí;

Přínosy projektu pro realizátora, region a životní prostředí - vytvoření kvalitních podmínek pro chov skotu dle norem ČR a EU (4 000 ks); - úprava prostor hnojných a krmných chodeb; - rekonstrukce původního objektu umožnila změnu užívání stávajícího skladu na stáj; - zlepšení poskytované péče ml. skotu přestavbou pův. haly do podoby teletníku;

Přínosy projektu pro realizátora, region a životní prostředí - zvýšení produktivity práce zaměstnanců snížení výrobních nákladů podniku; - pozitivní vliv stavebních úprav na ŽP; - zlepšení konkurenceschpnosti podniku zvýšení kvality a kvantity produkce; - zlepšení vzhledu objektu s pozitivním vlivem na estetiku celého okolí.

Malý projekt s významnými výsledky pro půdní fond i obec Realizátor projektu: MZe ČR – Pozemkový úřad Hodonín Zahájení a ukončení projektu: listopad duben 2005 Rozpočet projektu v Kč: Celkové náklady: ,- Místo realizace: Celkové způsobilé výdaje: ,- Jihomoravský kraj Příspěvek z EU: ,- Lipov – Nad Radostnou Příspěvek z národních zdrojů: ,-

Cíle OP Zemědělství související s projektem zabezpečení přístupnosti pozemků vytváření podmínek k racionálnímu hospodaření ochrana a zúrodnění půdního fondu zvýšení ekologické stability krajiny

Zdůvodnění výstavby protierozního opatření nutnost řešení protierozní ochrany pozemků v lokalitě vinic; zlepšení přístupnosti k soukromým zemědělským pozemkům; ochrana zastavěné části obce před naplaveninami; zajištění realizace společných zařízení pozemkové úpravy, vyplývající ze skutečné potřeby území;

Přínosy projektu pro realizátora, region a životní prostředí - ochrana níže položených pozemků proti kumulaci povrchové vody v období dešťů; - eliminace vzniku eroz. rýh a následných škod na pozemcích; - zabránění znečišťování místní komunikace naplaveninami při větších deštích; - lepší ochrana soukromého vlastnictví, vytvoření podm. k přirozené obnově krajiny, zlepšení přístupu na pozemky a umožnění vytvoření podmínek pro trh s půdou.

Děkuji za pozornost internetové stránky MZe: / sekce Podpora z EU a národní dotace/ Operační program Zemědělství nebo Evropský rybářský fond