Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Advertisements

VYŘIZOVÁNÍ OBJEDNÁVEK
Reklamní právo v prax Oi Mgr. Libor Štajer, advokát CALL CENTRA NA PRAHU ROKU 2014 Petr Kůta
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
Zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
EKONOMIKA ZÁSOBOVÁNÍ Ing. Hana Kročová
Spotřební koš - zařazování potravin do spotřebního koše,
ZÁSOBOVÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Název prezentace Nařízení vlády ze dne o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
ENA s.r.o. – energetické analýzy ŘÁDY PROVOZOVATELŮ Význam a základní obsah Ing. Vladimír Ing. Zdeněk
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
, 2. sněm RVŠ Závěry ankety k novele zákona č. 130/2002 Sb. Zpracovali : B. Tremlová a F. Ježek.
Praha 28. dubna 2015 Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů Mgr. Michael Maxa Česká obchodní inspekce.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
VYTVOŘENÍ RODINNÉHO ROZPOČTU. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Předpisy a normativní akty proviantní služby Odborné shromáždění zaměstnanců VZK ve dnech 14. – 15. května 2014 Vranov n. Dyjí mjr. Ing. Karel HOURA.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
[ 1 ] MVDr. Vratislav Krupka © 2013 Státní ústav kontrolu léčiv.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Vyhláška o školním stravování Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ
CATERING Catering – je z hlediska rezortu obrany definován jako zabezpečení smluvního stravování mimorezortním dodavatelem v objektu MO. V obecné rovině.
Mzda. právní předpisy zákoník práce zákoník práce nařízení vlády o minimální mzdě nařízení vlády o minimální mzdě nařízení vlády o nejnižších úrovních.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_08.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Struktura obchodní faktury
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Poznatky z kontrol agentur práce
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Spotřební koš ve školním stravování
Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání
Organizace a řízení logistiky
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Účetní dokumentace a její náležitosti
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Webové portály LDS/MDS
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
E-shop Vypracovala: Javůrková Karolína Vaňoučková Romana EP2.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.2.00/ Proviantní služba Provádění kontrol v oblasti cateringu

Osnova přednášky 1.Body kontrolní činnosti 2.Týdenní jídelní lístek 3.Rozpis cen připravovaných jídel 4.Nákupní ceny 5.Seznam monitorovaných potravin AČR 6.Porovnání spotřeby s náležitostí 7.Změna počtu skutečně vydaných Jednotlivých dávek stravy 8.Faktura včetně všech požadovaných příloh 9.Besedy o stravování 10.Smluvní pokuty 11.Ostatní kontrolní činnost 12.Pilotní projekt

Základní body kontrolní činnosti Rozpis cen připravovaných jídel; Týdenní jídelní lístek; Nákupní ceny surovin pro přípravu jednotlivých dávek stravy; Seznam monitorovaných surovin AČR; Porovnání spotřeby s náležitostí; Změna počtu skutečně vydaných Jednotlivých dávek stravy; Faktura včetně všech požadovaných příloh; Besedy o stravování; Smluvní pokuty

Ostatní kontrolní činnost Pojem běžná údržba; Opravy kuchyňského zařízení; Odborná kvalifikace personálu; Kultura stolování.

Rozpis cen připravovaných jídel Normativní rozpis každé jednotlivé dávky stravy Kontrola normativního složení každé jednotlivé dávky stravy; Kontrola ceny každé jednotlivé dávky stravy (tj. ceny polévky, hlavního jídla včetně přílohy, nápoje a pečiva; Kontrola nákupních cen surovin (souvisí s bodem monitorovaných potravin) Kontrola množství vydaných surovin do kuchyňského bloku; Kontrola porovnání náležitosti se spotřebou; Kontrola správnosti druhu a množství surovin s výdejkou ze skladu do kuchyňského bloku. Doporučení: vedoucím stravovacího zařízení a rozpis uložit pro kontrolu s kopiemi ve faktuře!!!

Týdenní jídelní lístek Schválení velitelem útvaru; Gramáž hotové jednotlivé dávky stravy a to jak v hotovém, tak i v syrovém stavu; Kontrola množství druhů Jednotlivých dávek stravy (např. dva druhy polévek, tři druhy hlavních jídel, zel. talíř, minutka, zákusky a ovoce); Příprava jednotlivých dávek stravy; (smlouva umožňuje přípravu jednotlivých dávek stravy o sobotách, nedělích a v jakémkoliv množství ve všech dnech. Cena za službu se mění na základě předem již stanovené ceny. Studená jednotlivá dávka stravy = příprava teplé Jednotlivé dávky stravy).

Nákupní ceny surovin pro přípravu jednotlivých dávek stravy Kontrola nákupních cen provozovatele (je zde přímá úměra na množství surovin jednotlivé dávky stravy); Doporučení: Kontrolovat v přímé souvislosti s monitorovanými potravinami; V případě jiného názvu nebo jiného druhu potravin, nechat okamžitě doplnit do seznamu monitorovaných potravin.

Seznam monitorovaných potravin AČR Komplexní přehled veškerých nákupních cen potravin na trhu. Cíl kontroly: Slouží k porovnání nákupních cen potravin provozovatele, aby nedocházelo k neúměrnému předražování a tím záměrného snižování množství surovin pro přípravu jednotlivé dávky stravy, která musí odpovídat výši stanovené náležitost ( např. 35,- Kč včetně DPH). (vyšší cena surovin = nižší množství surovin v jednotlivé dávce stravy)

Porovnání spotřeby s náležitostí Měsíční kontrola vydaných surovin na přípravu celkového množství jednotlivých dávek stravy Doporučení: Zde je důležité každodenní potvrzování a uschovávání „Rozpisu cen připravovaný Jednotlivých dávek stravy“, který je velmi důležitým dokladem pro přesné vyhotovení porovnání náležitosti se spotřebou. V jiném případě nelze přesně kontrolovat skutečné deklarované množství surovin provozovatelem)

Změna počtu skutečně vydaných jednotlivých dávek stravy Umožňuje veliteli útvaru/zařízení hradit cenu za službu v požadovaném množství a požadovaném termínu (jako je příprava jednotlivých dávek stravy o sobotách a nedělích a nebo i v opačném případě jejich zrušení); Umožňuje veliteli útvaru/zařízení jakoukoliv změnu počtů osob (zahraniční mise, školní prázdniny, přivelení nebo odvelení většího počtu profesionálních vojáků (osob)

Faktura včetně všech požadovaných příloh Zde požadujeme vedle zákonných údajů i veškeré přiložení dokladů týkající se kontrolní činnosti. Doklady: Jídelní lístek za měsíc; Rozpis cen jednotlivých dávek stravy (porovnat s potvrzenými a uloženými proviantním náčelníkem); Výdejky ze skladu; Údaje o počtu strávníků, kteří měli nárok na FKSP; Porovnání spotřeby s náležitostí; Počet cizích strávníků (dobropisuje provozovatel 5,- Kč za každého strávníka

Besedy o stravování Provádět jedenkrát měsíčně Cíl besed o stravování: Každý strávník kontroluje na základě jídelního lístku a hlavně rozpisu cen připravovaných jídel, množství stravy, cenu jednotlivých surovin. Na základě těchto podkladů je beseda o stravování mnohem na vyšší odborné úrovni a je velkým přínosem pro vyžadování vyšší kvality cateringu jako takového.

Smluvní pokuty Poruší-li provozovatel kteroukoliv svou povinnost dle této smlouvy, dle právních předpisů, na které tato smlouva odkazuje, nebo které na poskytování služby dle této smlouvy dopadají, je srovozovatel povinen zaplatit objednateli za každý takový případ porušení smluvní pokutu ve výši ,- Kč. Nedodrží-li provozovatel váhové množství surovin pro přípravu jednotlivých dávek stravy, je provozovatel povinen zaplatit objednateli za každý takový případ porušení smluvní pokutu ve výši ,- Kč. Provozovatel je povinen zaplatit objednateli smluvní pokutu ve výši ,- Kč za: každý případ nesplnění povinnosti poskytnout objednateli službu dle čl. 2 této smlouvy za podmínek dle této smlouvy každý případ nesplnění kterékoliv povinnosti dle této smlouvy, dle právních předpisů, na které tato smlouva odkazuje, nebo které na poskytování služby dle této smlouvy dopadají, jestliže následkem takového porušení bude nesplnění účelu této smlouvy dle čl. 1 této smlouvy ve vztahu ke kterémukoliv strávníkovi.

Ostatní kontrolní činnost Pojem běžná údržba - Občanský zákoník § 687, odst. 3 - nařízení vlády č. 258/1995, § 5 a 6; Opravy kuchyňského zařízení; Odborná kvalifikace personálu; Kultura stolování. Ke všem těmto podkladům je třeba provádět minimálně 2x za týden fyzickou kontrolu jednotlivých dávek stravy – postupovat jako ČOI ! (fyzická kontrola = kontrola množství surovin hotové stravy a všech deklarovaných podkladů - výdejka ze skladu, jídelní lístek, rozpis cen připravovaných jídel, porovnání náležitosti se spotřebou, náležitost)

Pilotní projekt Reforma systému stravování a zásobování AČR potravinami schválen k 25. říjnu 2007 součástí projektu je: Rámcová kupní smlouva (umožní zavedení cateringu u vojenského útvaru/zařízení do 2 měsíců od vyžádání

Pilotní projekt Hodnocení nákladovosti stravování Výše nákladů na jedno jídlo: Stravovací poukázky - 23,71 Kč Smluvní stravování - 33,47 Kč Catering - 40,83 Kč VLRZ - 46,50 Kč VSZ - 49,44 Kč