Voda-její využití při hygieně člověka Voda-její využití při hygieně člověka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VODA 8. třída.
Advertisements

Energie pro vodu nejenom v domácnosti
Studny a vrtné soupravy
Význam vody pro člověka
Voda-Základ života.
Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
VY_32_INOVACE_ 04 - Znečišťování vod
Voda Zpracoval: Petr Jabůrek 8.C. Hydrosféra -voda  Voda je základní stavební jednotka všeho živého a proto bychom ji měli chránit.  Voda může být pro.
VY_32_INOVACE_G Voda Opakovací otázky
podmínka života na Zemi
Čistička odpadních vod
ČOV (čistírna odpadních vod)
Ozonová díra.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Integrovaná střední škola, Slaný
Základní vzdělání - 2. stupeň
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZMAJA_VYTAPENI_16  
VODA & ENERGIE VODNÍ DOPRAVA.
Domácí ekologie – pitná voda
22.Března. VODA Dnes má totiž svátek voda - životodárná tekutina. Pro někoho samozřejmostí, pro jiné vzácnost. Přejeme vodě, aby si každý člověk denně.
Vytvořila: Kristina Thielová
Alimentární onemocnění
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Problémy tropických oblastí
Technologie na úpravu pitné vody Eva Košarišťanová.
Zdroje pitné vody.
Hydrosféra Filip Bordovský.
Autor: LIBOR VOSÁHLO Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_VODÁRNY_I1-3
Zpracovaly:Veronika Jandová,Dominika Bolomová
Voda Jaroslav Martykán 79974
Integrovaná střední škola, Slaný
Alimentární onemocnění
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Živá příroda.
Opakování voda, vzduch.
Znečistěný vzduch, půda a voda
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
RZ RZ v ní životVznikl v ní život Koloběh vodyKoloběh vody „obnovitelná“látka Kolem řekKolem řek vznikaly osady a města Civilizace.
VODA.
Voda a vzduch 1. VODA RZ
Břišní tyfus / Paratyfus ● Bakterie Salmonella typhii.
ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/ /
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV54 Název školy.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Voda (EUPŠCh8),
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
Čistota vody je obecný pojem, vyjadřující obsah cizích látek ve vodě Skutečně chemicky čistou vodu H 2 O lze připravit pouze laboratorně!H 2 O.
Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Jiří Mejda Datum NázevVY_32_INOVACE_05_CH7 TémaRozdělení vody podle použití RočníkSedmý.
& DÍTĚ POTŘEBUJE 500 SKLENIC ČISTÉ VODY, ABY MOHLO VYRŮST O 2 CENTIMETRY. DOSPĚLÝ ČLOVĚK VYPIJE PRŮMĚRNĚ DENNĚ 2,5 LITRU VODY. PO 20. DNECH SE VYMĚNÍ.
1 VODA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace VODA / DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 010 Autor:
VODA vodárna a čistírna odpadních vod Jaké existují druhy vod dle obsahu nečistot? pitná - musí být zdravotně nezávadná - získává se z podzemí či úpravou.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_03_.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Odpadní voda ČOV Praha Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Digitální učební materiál
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA Jasmína Dolejší,
VÝVOJ OSÍDLENÍ A ZALIDNĚNÍ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Ochrana přírody a životního prostředí.
Šimon Vohradský MT DESIGN.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
Eva Zaplatílková Lucie Vostárková ZŠ Chrastava
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Druhy vod.
3.2 Není voda jako voda Vodu člověk využívá k nejrůznějším účelům. Podle toho rozlišujeme vodu na pitnou, užitkovou a odpadní. PITNÁ VODA - zdravotně.
Ochrana přírody a životního prostředí.
Transkript prezentace:

Voda-její využití při hygieně člověka Voda-její využití při hygieně člověka

Každodenní hygiena Každodenní hygiena ústní hygiena hygiena ušního zvukovodu mytí rukou

Význam vody Voda je – nezbytná látka pro život lidí a všech organismů na Zemi. Lidé v průběhu civilizace (svého vývoje) se k vodě dostávali různými způsoby: - Jako zvěř z řeky - Chytali ji jako srážkovou vodu do nádob - Z kopaných studen - Ze studánek a samospádem do nádrží - Z vodojemů - Z vodáren

Historie Do poloviny 19.století lidé nerozlišovali vodu užitkovou a pitnou. Až později z důvodů epidemií a bakteriálních nákaz se voda začala více čistit a v úpravnách upravovat. Vodovodní štola Rudolfa II.

Vodárny Ve vodárnách se voda nejen hromadí ale i upravuje a čistí. To se dělá jednak: - česle - přepad -magn.filtr

Voda Bez vody by nebyl život na Zemi.

Vodárenská zařízení z historie Na Vltavě byly zásobní věže. (Byl to hlavní zdroj pro Prahu).

Chlor – zabíjení bakterií Dříve se chlor používal jen jako jed. V roce 1914, (když byla znečištěna Vltava) zjistili lidé v Mexiku, že chlor v malém množství zabíjí bakterie a lidem neškodí.

Podolská Vodárna - Podolská vodárna (jako jediná se nepoužívá, protože bychom nevyužili fyzikální cestu, neboť leží nízko a muselo by se používat mnoho elektřiny a ta je finančně nákladná).

Vlastní Názor Podle nás by měl hygienu dodržovat každý člověk nebo živý organismus na světě, aby nevznikaly nové nemoci nebo epidemie.

Zdroje Google - Wikipedie -