CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc
Advertisements

1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
sdružení onkologických pacientů Ostrava
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
Finanční možností svépomocných skupin
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Zvedněte telefon a zavolejte SESTRU V AKCI!
Workshop - internetové poradenství. Vzdělávání v oblasti IP Nová oblast Nová oblast  Pro nás  Obecně Do současné doby se kurzům IP věnovaly zejména.
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
U MÍME ŽÍT NAPLNO ! Kampaň pro ženy s rakovinou prsu 2008.
Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
ČTK a státní správa komunikace v zájmu veřejnosti.
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
21. – LÁZEŇSKÉ DIVADLO LUHAČOVICE. DIVADELNÍ LUHAČOVICE kulturně-vzdělávací akce na konci léta pod záštitou hejtmana Zlínského kraje pořadatel.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Občanské Sdružení EpiStop vytváří platformu pro setkávání, spolupráci a aktivní činnost všech skupin a osob, které mají vztah k lidem s epilepsií (pacientů,
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Aktivní život s roztroušenou sklerózou
Realizace ošetřovatelského plánu/péče
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Celostátní setkání pacientů 18. října 2013 LYMFOM HELP, o.s.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Poslání Základním účelem tohoto nadačního fondu je přispívat a podporovat rozvoj asistovaného života pacientů, kteří budou pod neustálým dohledem odborníků,
Standardy psychosociální krizové pomoci a spolupráce zaměřené na průběh a výsledek plk. PhDr. Zuzana Vrbová, kpt. Mgr. Martina Čapková MV - generální ředitelství.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Celostátní setkání pacientů 23. října 2015 LYMFOM HELP, o.s.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Celostátní setkání pacientů LYMFOM HELP, o.s.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDÍCÍ SKUPINY Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku.
Celostátní setkání pacientů LYMFOM HELP, o.s.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Celostátní setkání pacientů 4. listopadu 2016
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Česká asociace pro vzácná onemocnění Občanské sdružení 3členné představenstvo a 1 revizor Předseda Markéta Lhotáková (Národní sdružení PKU a jiných.
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Michaela Hofštetrová Knotková
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
Hraj si, ale nezahrávej! Preventivní projekt zaměřený na problematiku
Okruhy činnosti sestry v ordinaci praktického lékaře pro dospělé
Celostátní setkání pacientů 13. listopadu 2017
Metodika Adopčního centra Průvodce pro práci s osvojitelskou rodinou
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
CHARITA FUNDRAISING Komunikační platforma ÚSPĚŠNOST Osvěta Komunikace
Pracovní setkání středních škol
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
5. SEMINÁŘ SLM ČR Algesia o.s. Michala Filipová Hodonín,
Školní vzdělávací program
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
MOBILNÍ HOSPIC SV. KRYŠTOFA
Inkontinence Jeden z nejčastějších zdravotních problémů
Transkript prezentace:

CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.

O SDRUŽENÍ PODPORA A POMOC PACIENTŮM S MALIGNÍM LYMFOMEM 1.INFORMOVÁNÍ – v období diagnostiky, léčby i po léčbě 2.SETKÁVÁNÍ PACIENTŮ – pražské, regionální, víkendové 3.EDUKACE PACIENTŮ – problematika související s onkologickou léčbou 4.PRÁVA PACIENTŮ – zejména dostupnost a možnosti léčby (účast na seminářích, spolupráce s ČAVO, komunikace s médii) 5.SPOLUPRÁCE S JINÝMI ORGANIZACEMI A ZDRAVOTNICKÝMI PRACOVNÍKY – lékaři, ošetřující personál, různé pacientské organizace

VÝZNAMNÉ PROJEKTY A AKTIVITY

INFORMAČNÍ A KONZULTAČNÍ ČINNOST Webová stránka a Facebookový profil ová poradna + Telefonní konzultační linka Pravidelné informační bulletiny Vydávání informačních příruček Jak dál po léčbě lymfomu (2010) Co je dobré vědět o maligním lymfomu (2012) Nemoc a naše psychika (2013) Videospoty – příběhy pacientů

SETKÁVÁNÍ PACIENTŮ Pražská pacientská setkání (prostory sdružení, 1x měsíčně) Celostátní setkání pacientů s lymfomem Regionální pacientská setkání (Plzeň, Brno, Hradec Králové) Víkendové edukační pobyty (Janské Lázně v Krkonoších – jóga v denním životě, Ostružná v Jeseníkách – nordic walking)

OSVĚTOVÉ PROJEKTY A AKTIVITY Charitativní golfové turnaje pod patronací Kláry Spilkové Benefiční divadelní představení ve spolupráci s Heřmanského nadací Hudební CD „Hit za hitem“

NOVÉ PROJEKTY A AKTIVITY V ROCE 2014

DENÍK PACIENTA Pro pacienty v léčbě Naplánovaná vyšetření, aplikace léků Prostor pro dotazy, poznámky

KONZULTACE S PSYCHOLOGEM Lymfom Help, o.s. od července 2014 nabízí v Praze možnost bezplatných individuálních konzultací s psychologem (Mgr. Pavla Lhotová). Konzultace mohou pacientům přinést úlevu, porozumění nebo odvahu čelit náročné léčbě a dalším situacím, které u vás v důsledku nemoci a léčbě mohou nastat. Nejen pro pacienty, ale i pro rodinné příslušníky a blízké nemocných.

KURZ JÓGY Přiměřený pohyb má pro pacienty velký význam – po léčbě i v době léčby. Pilotní kurz probíhal ve druhé polovině roku 2013 (Jógacentrum Blanická, Praha 2). Od října 2014 pokračování dalšího ročníku. Díky finanční dotaci Magistrátu hl. m. Prahy je kurz bezplatný.

PLÁNOVANÉ PROJEKTY V ROCE 2015

Informační příručka o stravování onkologických pacientů (Eva Chocenská) - DOTAZNÍK Konzultace psychologa pro pacienty (Praha) Jednání s pojišťovnou (hrazení prevence sekundárních malignit prsu u žen po ozařování) Videospoty - s psychologem, instruktážní - vyšetření PET/CT Golfová tour - pod záštitou Kláry Spilkové Neziskový partner Karlovarského filmového festivalu 2015 (zatím v jednání) 10 let výročí vzniku naší organizace (Mezinárodní den lymfomu – 15.září)

VELMI DĚKUJEME VŠEM, kdo s naším sdružením spolupracují. BUDEME VELMI RÁDI za všechny Vaše připomínky a podněty k naší práci.

Tel: