Zpracování dřeva Bc. Cuperová. Les Lidé, kteří žijí v blízkosti lesů, znají jeho život, růst i překrásnou vůni. Les kvete a umírá, šumí, zpívá, mlčí,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český jazyk (sloh) – 8. ročník
Advertisements

Týden lesů – 15. května 2011.
Úvod do předmětu Technologie
Druhy tesařských prací, pracoviště tesaře
Ing. Václav Jandáček Projektová, konzultační a inženýrská kancelář
Dřevozpracující průmysl
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Vývoj člověka Lidé i jejich život na Zemi se postupně mění, vyvíjejí se. Gorila Gorila je jedním z lidoopů, který žije volně v některých pralesích. U nás.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Druhy a názvy ručního nářadí
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
VÝROBEK ZE DŘEVA MEČ 8. třída Mgr. Jakub Karásek
Druhy a názvy ručního nářadí
Nářadí a pomůcky v modelovně Nářadí modeláře Autor: Alena Švejková.
, Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Důležité znaky povolání Mgr. Blanka Vohníková
Lesnické práce Těžba,doprava,prořezávky, zapůjčení místností.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Elektrotemp spol. s r.o. Obchod s kovoobráběcími stroji -novými ( HELTOS, FLOTT,PROMA,FERM) - použitými (všech druhů a značek )
OPAKOVÁNÍ TÉMATICKÉHO CELKU. Opakování tématického celku. 1. Vyjmenujte druhy ručních pil. 2. Popište jednotlivé druhy pil. 3. Uveďte parametry pil. 4.
dy,ty,ny – di, ti, ni opakování
Pč_142_Dřevo_Spojování dřeva plátováním, čepy a kolíkováním
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/
Co jste na předchozích obrázcích viděli? KRAJINU LES STROMY.
Zpracovaly:Veronika Jandová,Dominika Bolomová
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Filipova Huť – žádost o dotaci na dodělání úprav ubytovny.
CESTA ŽELEZA A DRUHY KOVŮ Pč_086_Práce s kovy_Cesta železa a druhy kovů Autor: Mgr. Radomír Válek Škola: Základní škola Velehrad, okres Uherské Hradiště,
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118,p.o. Vytvořeno: leden 2013 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ VÝROBEK ZE DŘEVA KUCHYŇSKÉ PRKÉNKO 8.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 26 Číslo.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Tesarství.
VÝROBEK ZE DŘEVA KVEDLAČKA 8. třída Mgr. Jakub Karásek
Domov (bydlení).
Nářadí pro ruční opracování dřeva - pily Člověk a svět práce Technické materiály Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad používání ručních mechanizovaných nástrojů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,Smetanova 123C AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_115_Jehličnany TEMA: Živá.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace STAVBA DOMU/ DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ/ ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 015 Autor:
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor:Chaloupka Jiří Název:Úhelník Tematická oblast:Ruční zpracování kovů Ročník:1. r očník obor automechanik.
Pasivní a nízkoenergetické domy (modely) Ekologické praktikum 9. ročník 2013.
Název učebního materiálu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je (doplňte jméno a příjmení autora). Dostupné z Metodického portálu.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_10_Výrobky ze dřeva Téma:
Povolání II. VY_32_INOVACE_3A_03 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Název školyStřední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školyPionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
VY_32_INOVACE_01_32_NERUDNÍ SUROVINY
BROUCI.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor: Chaloupka Jiří
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Zpracování drátu I Háček na tabuli
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_108_Stonek dřevin
Ruční obrábění plastu I
VÝROBEK ZE DŘEVA HRACÍ KOSTKA Mgr. Jakub Karásek
Život na vesnici v době vlády Marie Terezie (18. století)
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_06_Listnaté stromy
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
VÝROBEK ZE DŘEVA MEČ Mgr. Jakub Karásek
Transkript prezentace:

Zpracování dřeva Bc. Cuperová

Les Lidé, kteří žijí v blízkosti lesů, znají jeho život, růst i překrásnou vůni. Les kvete a umírá, šumí, zpívá, mlčí, pláče, bouří a odpočívá. Lesník -organizuje, řídí a kontroluje práce na svěřeném lesnickém úseku -přiděluje práci revírníkům, zjišťuje a hlásí výskyty lesních škůdců a případných škod.

Dřevo dřevo je prvním materiálem, který člověk začal opracovávat jeho bohaté užívání je typické pro lidskou civilizaci dřevo hluboce zasáhlo a ovlivnilo život člověka

Dřevařská firma v dřevařské firmě se dřevo řeže na pile využívá se dále ve stavebnictví, dřevovýrobě, v papírenství nebo jako palivo do krbů a kamen

Dřevařská dílna Pro opracování dřeva v dřevařské dílně se používají obráběcí stroje – soustruh,fréza, pila, bruska nářadí- pilka, kladivo, hoblík, hoblovka, smirkový papír, dláta, speciální nože

Opracování dřeva Videoodkaz:

Dřevěné domy -dřevěnice Dřevěné stavby přetrvávají staletí a z hlediska životnosti jsou plně srovnatelné se stavbami z jiných materiálů.

Výrobky ze dřeva HRAČKY NÁBYTEK POMŮCKY DO KUCHYNĚ

OKNA LAVIČKY PLOTY ZAHRADNÍ NÁBYTEK

Použitý materiál: =200&h=200 =200&h=