Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Evropský sociální fond v ČR
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
GRANTOVÉ PROJEKTY VĚCNĚ Leoš Křeček Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Průběžné výsledky zjišťování absorpční kapacity v oblasti vzdělávání Projekt: Šance pro Moravskoslezský kraj – Vzdělaní lidé a připravený venkov.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Infrastruktura SŠ a VOŠ v Olomouckém kraji
Vazba na Operační programy
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Představení projektu Implementace KAP
Informace o projektu IKAP
Pracovní setkání středních škol
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Transkript prezentace:

Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého kraje

Primární východisko vzdělávání v rámci regionu soudržnosti Střední Morava: Zlepšit kvalitu školské infrastruktury a vybavenosti škol Intervence ROP Střední Morava ROP Střední Morava

Intervence ROP Střední Morava pro oblast vzdělávání: prioritní osa 2 - Integrovaný rozvoj a obnova regionu oblast podpory Rozvoj měst podoblast podpory Infrastruktura pro rozvoj vzdělávání ROP Střední Morava projekty na podporu MŠ, ZŠ, SŠ, ZUŠ

Podpora projektů zaměřených na: -zkvalitnění výuky odborného výcviku; -modernizaci vybavení škol; -restrukturalizaci kapacit; -rozvoj oborových center; -zkvalitnění výuky přírodovědných předmětů; -podporu moderní formy výuky – ICT a jazykové vzdělávání; -vytváření podmínek pro přípravu a nabídku kvalitních pracovníků pro hi-tech odvětví a nová strategická odvětví; -integraci zdravotně postižených. ROP Střední Morava

Podpořené projekty – dle druhu škol

Podpořené projekty rozvoje vzdělávání – celkový přehled ROP Střední Morava Oblast vzděláváníNUTS IIOKZK Celkový počet projektů (ks) 72 (100%)43 (60%)29 (40%) Dle stupně vzdělávání z toho MŠ8 (11 %)53 z toho ZŠ32 (44,5%)1814 z toho SŠ29 (40,5%)1811 z toho ZUŠ3 (4%)21 Celková suma dotace (mil. Kč) 688,85 mil. Kč (100%) 381,51 mil. Kč (55%) 307,34 mil. Kč (45%) Dle stupně vzdělávání z toho MŠ35,79 mil. Kč (5%)24,37 mil. Kč11,42 mil. Kč z toho ZŠ136,93 mil. Kč (20%)79,18 mil. Kč57,75 mil. Kč z toho SŠ478,87 mil. Kč (69,5%)253,31 mil. Kč225,56 mil. Kč z toho ZUŠ37,25 mil. Kč (5,5%)24,65 mil. Kč12,60 mil. Kč

Podpora technického vybavení dílen – 1. část Poskytnutá dotace – Kč Žadatel – Olomoucký kraj Přínos projektu: modernizace zázemí a technického vybavení za účelem zvýšení kvality vzdělávání na 5 středních školách Olomouckého kraje (pro obory - automobilní, strojírenské, elektrotechnické, stavební a práce se dřevem) ROP Střední Morava – konkrétní projekty

SŠ polytechnická Olomouc - nástavba dílen Poskytnutá dotace – Kč Žadatel – Olomoucký kraj Přínos projektu: nástavba dílen z důvodu rozšíření kapacit pro praktický výcvik žáků ROP Střední Morava – konkrétní projekty

Podpora rozvoje technických oborů, zejména strojírenství, mechatroniky a optiky Poskytnutá dotace – Kč Žadatel – Střední škola technická, Přerov, Kouřílkova 8 Přínos projektu: zkvalitnění výuky v hi-tech oborů (např. programování 2D a 3D) modernizace zázemí školy – aula, počítačová a odborná učebna pořízení CNC stroje (frézka, soustruh, programovací stanice, výukové panely) ROP Střední Morava – konkrétní projekty

Vybudování centra odborného vzdělávání žáků školy Poskytnutá dotace – Kč Žadatel - Střední odborná škola a Střední odborné učiliště strojírenské a stavební, Jeseník Přínos projektu: vybudování multifunkční učebny vč. sociálního zařízení v přízemí školy zkvalitnění výuky v návaznosti na potřeby trhu práce ROP Střední Morava – konkrétní projekty

Závěr: Intervence v oblasti školství mají prokazatelný vliv na zlepšení stavu vzdělávací infrastruktury a tím i zvýšení kvality života místních obyvatel. Dostupnost kvalitní vzdělávací infrastruktury je zároveň předpokladem pro uplatnitelnost budoucích absolventů na trhu práce a adekvátní růst jejich životní úrovně v ekonomicky aktivním období života.

Děkuji za pozornost Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého kraje