„Rychlá cesta k inovacím“ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 15. května 2015, Brno Patrik Reichl.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Operační program Podnikání a inovace
ČSOB a dotace pro podnikatele
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
Podpory podnikání Ing. Jan Vanýsek CzechInvest Regionální kancelář pro Pardubický kraj.
Programy podpory podnikání v období 2007 – 2013 Lukáš Černý CzechInvest, Regionální kancelář pro Liberecký kraj Turnov
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Klastry a klastrové iniciativy Rozvoj klastrů v podmínkách ČR , Zlín.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ Nové programovací období EU, možnosti dotací pro podnikatele Mgr. Helena Malíková 30. září.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 13. výzva IROP INDIVIDUÁLNÍ OVĚŘENÍ POTŘEB FINANCOVÁNÍ Praha.
Centrum evropského projektování Aktuální dotační příležitosti pro podnikatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

„Rychlá cesta k inovacím“ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 15. května 2015, Brno Patrik Reichl

Implementační struktura Řídící orgán: –Ministerstvo průmyslu a obchodu Zprostředkující subjekt: –Agentura na podporu podnikání a investic CzechInvest (od nově zřízená implementační agentura) Ministerstvo pro místní rozvoj –Národní orgán pro koordinaci Ministerstvo financí: –Platební a certifikační autorita –Auditní orgán

Forma podpory Dotace Finanční nástroje Kombinace dotací a finančních nástrojů

Veřejná podpora Maximální míra podpory (v %): Maximální míra podpory vždy definována ve výzvě Platnost od Typ podniku Malý6045 Střední5035 Velký4025

Projektový cyklus Podnikatelský záměr Předběžná žádost Plná žádost Hodnocení a realizace projektu Žádost o platbu Monitoring

Druhy výzev Průběžná výzva:  nesoutěžní výzva - projekty si ohledně získání podpory vzájemně nekonkurují), hodnotí se splnění určitého nastaveného standardu, resp. podmínek, které dopředu stanoví Výzva  Hodnocení probíhá průběžně, příjemcům, jejichž projekty splní dané podmínky, je poskytována podpora v pořadí, v jakém podali žádost o podporu, až do přidělení celé alokace výzvy na jednotlivé projekty. Kolová výzva:  Soutěžní výzva – projekty jsou porovnávány mezi sebou, podporu obdrží ty, které splní podmínky definovány Výzvou, v pořadí od nejlepšího podle výsledku hodnocení až do vyčerpání alokace  Výběr projektů je proveden až po vyhodnocení všech projektů

Žádost 2- stupňové podání žádosti Žádost 1. stupně - Předběžná žádost – základní údaje o žadateli a projektu Žádost 2. stupně - Plná žádost – podrobnosti o projektu, studie proveditelnosti/podnikatelský záměr a povinné přílohy dle Výzvy – stavební povolení, smlouva o spolupráci s VŠ, doklady o ukončení VaV atp. U jednoduchých projektů v programech Technologie, Inovace – projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví, Inovační vouchery a Poradenství může být proces podání žádosti pouze jednostupňový (Plná žádost)

Způsobilost výdajů Datum vzniku způsobilých výdajů = Datum podání žádosti o podporu Před tímto datem nesmí být zahájeny práce na projektu Zahájením prací se rozumí buď zahájení stavebních prací v rámci investice, nebo první právně vymahatelný závazek objednat zařízení či jiný závazek, v jehož důsledku se investice stává nezvratnou, podle toho, která událost nastane dříve. Za zahájení prací se nepovažují nákup pozemků a přípravné práce, jako je získání povolení a zpracování studií proveditelnosti. Je možné vyhlásit výběrové řízení na dodavatele dle platných pravidel (Zákon, Pravidla pro výběr dodavatele v OP PIK), v žádném případě není dovoleno před datem způsobilosti podepsat smlouvu s vítězným uchazečem Pro určení konkrétních způsobilých výdajů sledujte Přílohu Výzvy – Vymezení způsobilých výdajů

Programy podpory – předběžné informace k výzvám

Inovace – Inovační projekt – PO1

Dotace 1 – 200 mil. Kč na projekt Způsobilé výdaje:  dlouhodobý hmotný majetek – stroje, zařízení, HW, stavby, stavební práce  dlouhodobý nehmotný majetek – patenty, licence, know-how, SW  provozní náklady – certifikace výrobků, technologií a služeb (produktů)  povinná publicita projektu -- Podporovány jsou projekty, jejichž výstupy se projeví v odvětvích vymezených oddíly CZ-NACE C 10, 11, 13-33; E 38.32; J 58, 59.20, 60; M 71.2, S 95.1 Druh výzvy: průběžná, model hodnocení: dvoukolový

Potenciál – PO1

Dotace 2 – 150 mil. Kč na projekt Způsobilé výdaje:  dlouhodobý hmotný majetek – pozemky, budovy, stroje, zařízení nezbytných pro vybavení centra pro VaV  dlouhodobý nehmotný majetek – patenty, licence, know-how, SW  vybrané provozní náklady – vybrané osobní náklady, služby poradců, expertů, studie  povinná publicita projektu -- Podporovány jsou projekty, jejichž výstupy se projeví v odvětvích vymezených oddíly CZ-NACE C 10, 13-33; E 38.32; J 62, M 71.2, S 95.1 Druh výzvy: průběžná, model hodnocení: dvoukolový

Aplikace – PO1

Dotace 1 – 100 mil. Kč na projekt Způsobilé výdaje:  osobní náklady – mzdy a pojistné výzkumných pracovníků, techniků a ostatního podpůrného personálu  náklady na nástroje a vybavení formou odpisů  náklady na smluvní výzkum, poznatky a patenty zakoupené nebo pořízené v rámci licence z vnějších zdrojů a náklady na poradenské služby  dodatečné režijní a ostatní provozní náklady -- Podporovány jsou projekty, jejichž výstupy se projeví v odvětvích vymezených oddíly CZ-NACE C , 13-18, 20 – 33; D 35, E 38; F 41 – 43, J 58, 59, 61 – 63, M 69 – 72, 74, 75; N 78, S 95 Druh výzvy: kolová, model hodnocení: dvoukolový

Spolupráce – klastry - PO1

Dotace 0,5 – 16 mil. Kč na projekt Způsobilé výdaje:  osobní náklady, externě pořizované služby ve VaV (1)  nákup staveb, technické zhodnocení staveb, stroje a zařízení, HW a sítě, SW a data, práva duševního vlastnictví, nájem (2)  mzdy a pojistné, cestovné, služby poradců, expertů, studie, marketing a propagace, semináře, konference, přístup k informacím, databázím (3)  mzdy a pojistné, cestovné, marketing a propagace, semináře, konference, přístup k informacím, databázím, nájem, správa zařízení klastru, materiál (4) -- Podporovány jsou projekty, jejichž výstupy se projeví v odvětvích vymezených oddíly CZ-NACE C 10, 11, 13-33, E 38.32; J 62, 63.1, M 71.2, 72; S 95.1 Druh výzvy: kolová, model hodnocení: dvoukolový

Partnerství znalostního transferu – PO1

Dotace 0,5 – 3,5 mil. Kč na projekt Způsobilé výdaje:  pro MSP: HW a sítě, SW a data, stroje a zařízení, mzdy a pojistné, cestovné  pro znalostního partnera: mzdy a pojistné, cestovné, služby poradců, expertů, studie, přístup k informacím, databázím, semináře  znalostní organizace může dále uplatnit nepřímé (režijní) náklady: osobní náklady administrativních pracovníků, náklady na využití univerzitních zařízení, účetnictví, telefonní poplatky, síťové dodávky, spotřební materiál, náklady na pořádání pracovních setkání, povinná publicita -- Podporovány jsou projekty, jejichž výstupy se projeví v odvětvích vymezených oddíly CZ-NACE C 10, 11, 13-33, E 38.32; J 62, 63.1, M 71.2, 72; S 95.1 Druh výzvy: kolová, model hodnocení: dvoukolový

Technologie – PO2

Dotace 100 – 225 tis. Kč na projekt Způsobilé výdaje:  dlouhodobý hmotný majetek  dlouhodobý nehmotný majetek -- Podporovány jsou projekty, jejichž výstupy se projeví v odvětvích vymezených oddíly CZ-NACE B 8; C 10, 11, 13-18, 20-33; E 38; F 41-43; G 46, 47; J 58, 59, 61-63; M 69-74; N 78; S 95 Druh výzvy: průběžná, model hodnocení: jednokolový

Marketing – PO2

Dotace 200 tis. – 5 mil. Kč na projekt Způsobilé výdaje:  účast podnikatelů na veletrzích a výstavách v zahraničí- max. 15 účastí v rámci projektu (max. 5 účast/1 rok)  doprava vystavovaných exponátů, stánku a jeho vybavení  marketingové propagační materiály -- Podporovány jsou projekty, jejichž výstupy se projeví v odvětvích vymezených oddíly CZ-NACE B 8; C 10, 11, 13-18, 20-33; E 38; F 41-43; G 46, 47; J 58, 59, 61-63; M 69-74; N 78; S 95 Druh výzvy: kolová, model hodnocení: jednokolový

Nemovitosti – PO2

Dotace 1 – 200 mil. Kč na projekt Omezení a limity  Projekt revitalizace plochy pro vlastní podnikání- max. 300 Kč/m 2  Rekonstrukce objektu- min. 500m 2 podlahové plochy pro realizaci projektu Způsobilé výdaje:  dlouhodobý hmotný majetek, zejména nákup či úprava pozemků, nákup, rekonstrukce, modernizace úpravy, výstavba či odstranění stavby, inženýrské sítě, komunikace ke stavbám  další náklady související se stavbou, které budou zahrnuty do dlouhodobého hmotného majetku (služby expertů, studie, projektová a inženýrská činnost) -- Podporovány jsou projekty, jejichž výstupy se projeví v odvětvích vymezených oddíly CZ-NACE B 8; C 10, 11, 13-18, 20-33; E 38; F 41-43; G 46, 47; J 58, 59, 61-63; M 69-74; N 78; S 95 Druh výzvy: průběžná, model hodnocení: dvoukolový

Školící střediska – PO2

Dotace 500 tis. – 5 mil. Kč na projekt Způsobilé výdaje:  dlouhodobý hmotný majetek, zejména rekonstrukce, výstavba či odstranění stavby, inženýrská činnost, hardware a sítě, technické zařízení  dlouhodobý nehmotný majetek, zejména školící programy, software a data  drobný hmotný a nehmotný majetek  služby školitelů, pouze v případě křížového financování -- Podporovány jsou projekty, jejichž výstupy se projeví v odvětvích vymezených oddíly CZ-NACE B 8; C 10, 11, 13-18, 20-33; E 38; F 41-43; G 46, 47; H 49; J 58, 59, 61-63; M 69-74; N 78; S 95 Druh výzvy: kolová, model hodnocení: dvoukolový

Úspory energie – PO3

Dotace 500 tis. – 250 mil. Kč na projekt  max. absolutní výše dotace na ekologické studie je 350 tis. Kč Způsobilé výdaje:  dlouhodobý hmotný majetek  dlouhodobý nehmotný majetek, pokud je nezbytný k řádnému provozování dlouhodobého hmotného majetku  ekologické studie (míra podpory 70/60/50 %) -- Podporovány jsou projekty, jejichž výstupy se projeví v odvětvích vymezených oddíly CZ-NACE A 1-3; B 5-9; C 10, 11, 13-33; D 36-39; F 41-43; G 45-47; H 49-52; J 58-63; K 64-65; L , ; M 69-75; N 77-82; P 85; Q 86-88; S Druh výzvy: průběžná, model hodnocení: dvoukolový

ICT a sdílené služby – PO4

Dotace 1 – 200 mil. Kč na projekt Způsobilé výdaje:  tvorba nových IS/ICT řešení a zřizování a provoz center sdílených služeb- osobní náklady, nájemné, služby expertů a v režimu de minimis hardware, software a ostatní výdaje související s projektem  budování a modernizace datových center- pořízení pozemků, budov, staveb, rekonstrukce staveb, hardware, software, ostatní stoje a zařízení a služby expertů Příjemce musí v rámci realizace projektu vytvořit minimální počet nových pracovních míst  tvorba nových IS/ICT řešení 2/3/4  centrum sdílených služeb 10/20/30 Druh výzvy: kolová, model hodnocení: dvoukolový

MS Jednotný systém pro administraci všech žádostí o podporu ze SF 2014 – 2020 ISKP – Informační systém konečného příjemce - určen pro žadatele/příjemce pro zadávání žádostí o podporu a správu projektů po celou dobu jejich životního cyklu Komunikace s PM formou tzv. depeší

ISKP – Náhled úvodní stránky

ISKP Kvalifikovaný elektronický certifikát Registrace uživatele na rodné číslo (tedy ne 1 účet= 1 IČ jak tomu bylo v eAccount) Založení Profilu uživatele: správa projektů, založení podřízených uživatelů a přidělování projektů a oprávnění k provádění jednotlivých akcí u přidělených projektů (editace/čtení) shoda se Základními registry

Děkuji za pozornost. Tel.: