CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
ZÁMECKÁ MEZINÁRODNÍ KUCHAŘKA
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
TATARSKÁ KUCHYNĚ aneb něco do zobáčku… Autor: noname.
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Pokrmy z těstovin.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
Charakteristika, dělení, technologické úpravy a tipy na přípravu
Ingredience: Recept :.  1 cuketa  Zakysaná smetana  Sůl  Pepř  Barevný pepř  Koření které vám chutná  Vodu na vaření  Chleba nebo  celozrnou.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Jak uvařit guláš a´la Kočka
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit.
Mexická kuchyně.
ZAHRANIČNÍ KUCHYNĚ.
Příprava Vánoční večeře
Hovězí vnitřnosti žáludky.
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
RUSKÁ KUCHYNĚ.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Guláše z jatečného masa
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Štědrovečerní večeře.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Pečení na anglický způsob
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Řím - Ristorante Trinità de Monti Benátky – La Zucca Pisa – La Mescita Neapol – Pizzeria Brandi San Marino - Ristorante Luna Caprese di de Riso Andrea.
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Omáčky.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2.
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Příprava pokrmů ze skopového masa
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Treska na konžský způsob
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
Jak si udělat zdravý Zeleninový salát Více výukových souborů na webu: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie

CHARČO PANÍ MANČO (PANÍ MANČO) Autorkou receptu na tradiční gruzínskou gulášovou polévku s hovězím nebo kuřecím masem a vlašskými ořechy je paní Mančo. Podle ní vyžaduje gruzínská kuchyně hodně času i ingrediencí: „Na stůl se dává různých jídel a všechna jsou považována za hlavní pokrm. Lilky s ořechy, špenát s ořechy a také salát s ořechy, okurky a rajčata s čerstvou bazalkou a koriandrem, hodně ryb… Jako první se zakousneme do chačapuri, potom přijde na řadu šašlik, gulášová polévka, hodně cibule, fazole, různé maso… Sedíme, pijeme víno a postupně přichází na stůl další pokrmy. Máme dokonce I ředitele stolu, který přivítá rodinu a hosty.“ Doba přípravy: 1:30 min (z toho příprava 20 minut, zbytek vaření) Nasytí: 6 osob

“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: KOŘENÍ: 1 CELÉ KUŘEŠAFRÁN, BOBKOVÝ LIST, BAZALKA, MLETÝ PEPŘ, ČERSTVÝ 500 GRAMŮ CIBULEKORIANDR A PETRŽELKA 0.5 LITRU RAJČATOVÉHO PROTLAKU6 STROUŽKŮ ČESNEKU 600 GRAMŮ VLAŠSKÝCH OŘECHŮ Postup: Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo na másle, Jakmile cibule zesklovatí přidáme vykostěné a na kousky nakrájené kuřecí maso a společně s cibulkou osmažíme dozlatova. Potom vlijeme rajčatový protlak a vaříme na středním plameni asi 10 minut. Oloupané vlašské ořechy rozmixujeme spolu s česnekem, kořením a půl litrem vody a přidáme do hrnce k masu. Společně vše vaříme ještě hodinu. Hotové charčo osolíme a opepříme a podáváme s chlebem nebo polentou.

DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016