Materiál pro výukovou oporu zpracovaný v rámci projektu Informační a komunikační technologie proti bariérám Výuková opora č. 5 – výukový materiál Název:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Vývoj populární hudby v letech
HUDBA.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
Název Dělení moderní hudby
Mgr. Helena Kremsová, ZŠ Masarykova Ostrov
GENESIS.
Markéta Jelínková PC_ák 2013
ŠVÉDSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
obsah O kapeleAlba a ukázkyFotogalerie o kapele obsahdalší Vypsaná fixa je pardubická hudební skupina mající základ své hudby v punku, ale obohaceném.
The Rolling Stones.
Opakování III Otázky jsou vybrány z DUM č
70. a 80. léta v moderní populární a rockové hudbě
Vývoj populární hudby ve světě v letech
Tereza Látalová.
The Rolling Stones.
Rolling Stones Rocková legenda.
Americká hudba Petra Kloudová.
Populární hudba ve světě v letech
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Vývoj jazzu a moderní populární hudby
Rock and roll.
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_772_9TR_INF Autor: Mgr. David Ryška 1.
Funk Denisa Zouharová.
VY_32_INOVACE_3D.9.12 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Organizovaný systém zvuků (V prezentaci můžete klikat na obrázky, pro jejich zvětšení…)
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Písničkáři 2. poloviny 20. století
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Blahová Pavlína, Kvarta
VY_32_INOVACE_40_Opakování IV
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_13_ROCK Dějiny hudby 8. ročník 8. února 2013 Materiál obsahuje výklad učiva o rocku. Součástí jsou poslechové ukázky.
Moderní populární hudba Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy.
70. a 80. léta v české moderní populární hudbě. Název školy: Základní škola Francova Lhota Název školy: Základní škola Francova Lhota Autor: Mgr. Lada.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_19_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : Č ESKÁ POPULÁRNÍ.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
POP Ventrubová Eva Kvarta.
Název školy: Základní škola Netvořice Autor:. Mgr
zpíváme a hrajeme R&R FOLK C&W. R&B. R&R. FOLK. COUNTRY AND WESTERN RHYTHM AND BLUES ROCK AND ROLL FOLK zpíváme FOLK zpíváme a hrajeme R&R FOLK.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
FILIP SMIČKA Prezentace pod vedením Mgr. Barbory Pacalové
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Punk Mikuláš Šťastný.
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Rocková hudba - kvizy VY_32_INOVACE_A15
Michal Brabec.
The Rolling Stones AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Rock Jakub Řehoř kvarta.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Gary.
Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR
Transkript prezentace:

Materiál pro výukovou oporu zpracovaný v rámci projektu Informační a komunikační technologie proti bariérám Výuková opora č. 5 – výukový materiál Název: Pop a rock Autor: Mgr. Klára Chloubová POP A ROCK

Jimi Hendrix

Elvis Presley Buddy HollyCarl Perkins Elvis Presley Buddy HollyCarl Perkins Nejznámější osobnosti spojované s rock and rollem?

The Rolling Stones Britská skupina v čele se zpěvákem Mickem Jaggerem. Vznikla v Londýně v roce 1962 a hraje dodnes. “I Wanna Be Your Man” se umístil na 12. místě britského žebříčku. Ještě lépe — na třetím místě — skončil třetí singl “Not Fade Away”.I Wanna Be Your Man

Během 60. let se začala silně projevovat skupina hudebníků, kteří se snažili oživit folkovou hudbu. V Americe byli průkopníky tohoto žánru např. Woody Guthrie a Pete Seeger. Na začátku 60. let se do čela tohoto proudu postavili Joan Baez a Bob Dylan "Blowin' in the Wind".Blowin' in the Wind

Punk rock se objevil v druhé polovině 70 let. vznikl jako reakce mládeže na utahaná a nabubřelá art rocková sóla a především na tehdejší socio-ekonomickou situaci. nejznámější kapely první punkové vlny můžeme jmenovat The Ramones, The Damned, The Sex Pistols, The Clash či Patti Smith.

Anglická punková kapela založená v Londýně v roce „No Future (god save the queen)“ „No Future (god save the queen)“

Folkrock - Buty „Nad stádem koní“„Nad stádem koní“ Folkrock - Čechomor „ Místečko“„ Místečko“ Rock - Kabát „ Malá dáma“„ Malá dáma“ hard rock - Katapult „ Někdy příště“„ Někdy příště“

Hudba obvykle s výraznou zpívanou melodií. Neobsahuje obvykle přílišné disonance ani nebývá na poslech příliš složitá. Hlavním cílem každé této písně je zpravidla stát se hitem a zalíbit se co největšímu počtu posluchačů.

Švédská popová skupina založená ve Stockholmu v roce Je to jedna z nejúspěšnějších kapel v historii populární hudby spojením počátečních písmen křestních jmen jejích členů A*gnetha, B*jörn, B*enny a A*nni-Frid První singl „People Need Love“ (1972)People Need Love Hit „Ring Ring“, „Mamma Mia“Ring Mamma Mia

Jak se jmenuje skupina na obrázku? ABBA The Sex Pistols The Beatles Správně

Označ nejznámější osobnosti spojované s rock and rollem? Označ nejznámější osobnosti spojované s rock and rollem?

Označ nástroje, které se používají nejčastěji v rocku? Označ nástroje, které se používají nejčastěji v rocku? Elektrická kytara baskytara bicínástroje bicí nástroje klávesovénástroje klávesové nástroje syntezátor flétna trupka mandolína varhany

ZDROJE Dostupné pod licencí: Creative Commons Autor: masclarovodka.blogspot.com Dostupné pod licencí: Creative Commons Autor: Jagger-early Stones.jpg Dostupné pod licencí: Creative Commons Autor: Brian Peters Dostupné pod licencí: Creative Commons Autor: Nationaal Archief, Autor: che Dostupné pod licencí: Creative Commons Autor: Jeanie Mackinder jpg Dostupné pod licencí: Creative Commons Autor: Shot71 at Flickr Dostupné pod licencí: Creative Commons Autor: Flups at de.wikipedia an.jpg Dostupné pod licencí: Creative Commons Autor: A. Vente _Mala_dama.jpg Dostupné pod licencí: Creative Commons Autor: Indrek Galetin Dostupné pod licencí: Creative Commons Autor: AVRO Dostupné pod licencí: Creative Commons Autor: Ploerror Dostupné pod licencí: Creative Commons

ZDROJE ist=AL94UKMTqg-9BDhImn5cyKpS4NvVtOO2cH ist=AL94UKMTqg-9BDhImn5cyKpS4NvVtOO2cH Čerpáno dne: