SLUŽEBNÍ HODNOCENÍ Sekce pro státní službu Ministerstva vnitra Mgr. Iva Hřebíková 19.9.2016MV – Sekce pro státní službu 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
Advertisements

Registrace agend orgánů veřejné moci
Ing. Miroslav Pivovarčík, MBA
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
vytvořený v projektu OP VK
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Zkušenosti se zavedením hodnocení zaměstnanců Vetropack Moravia Glass a.s. Kyjov Ing. Křižková Lenka Vedoucí mezd a personalistiky Ostrava
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
Správní řízení při ukládání pokut za porušení zákonů Ing. Jan Kovář Státní energetická inspekce.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Odměňování pracovníků ve veřejné správě a veřejných službách
Financování regionálního školství
P OBÍDKOVÉ SLOŽKY, PŘÍPLATKY. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1268Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pobídkové složky,
1 Pracovní úrazy Pracovní úrazy : Zaměstnavatel je povinen vést příslušnou evidenci pracovních úrazů v souladu s nařízením vlády č. 201/2010.
Odměňování pedagogických pracovníků
Správa sociálního zabezpečení Nemocenské pojištění druhá část.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Právní postavení zaměstnanců v institucích EU Referát na konferenci „ČR po rozšíření EU – personálně informatické souvislosti a dopady“ 13. – 14. září.
Zápatí prezentace Vybrané otázky správního práva a veřejné správy III Jaro 2015 Téma: Státní služba doc. JUDr. Soňa Skulová, Ph.D.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Konference Městské kamerové dohlížecí systémy a ochrana osobních údajů, Praha 18. února 2011 PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Aktuální stav aplikace zákona o státní službě na Ministerstvu financí ČR Mgr. Jan Sixta, státní tajemník v Ministerstvu financí.
Implementace zákona o státní službě
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Veřejná služba Přednáška M. Horáková. Veřejná služba –rozsah tématu Obecná charakteristika Česká právní úprava Právní poměry úředníků územních samosprávných.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha 30. a
Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha února Seminář ke koncepci státní služby Ústavně právní výbor Poslanecké.
Podpora profesního rozvoje učitelů Programové prohlášení vlády Vláda bude prosazovat následující priority rozvoje ČR: Rozvoj kvalitních a všeobecně dostupných.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Stránka 1, © Vema, a. s. Personální portál a hodnocení zaměstnanců Jaroslav Šmarda.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Pracovní právo pro veřejné správu Prameny práva Vznik pracovního poměru.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Zákoník práce 1 – Zákoník práce
náměstek Ministerstva životního prostředí
Správa sociálního zabezpečení
SEMINÁŘ K PRACOVNĚPRÁVNÍ PROBLEMATICE
Aktuální poznámky ke vzájemné spolupráci poradny a škol
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Služební poměr státních zaměstnanců
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Důvodová zpráva a RIA 2. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Liberecký inspektorát ČŠI
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Státní služba doc. JUDr. Soňa Skulová, Ph.D.
ZÁKONÍK PRÁCE základy pracovněprávních vztahů
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Porada s obcemi s rozšířenou působností
Téma VÝVOJ NÁZORŮ NA PODSTATU MZDY
Malotřídní základní škola optikou současné právní úpravy
Odměňování – vazba druhu práce + popisu pracovního místa + pracovní náplně + katalogu prací na plnění povinností zaměstnance Mgr. Kateřina Stříbná Konference.
Zavedení homeworkingu do státní služby
Název vzdělávacího materiálu
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Metodické změny statistických výkazů TRX
Rozpis rozpočtu a normativy
Správa sociálního zabezpečení
Benefity a odměňování Příspěvek v rámci sekce státní služba
Transkript prezentace:

SLUŽEBNÍ HODNOCENÍ Sekce pro státní službu Ministerstva vnitra Mgr. Iva Hřebíková MV – Sekce pro státní službu 1

ÚPRAVA  v zákoně o státní službě  § 155 a 156  ostatní ustanovení  v nařízení vlády č. 134/2015 Sb.  ve služebním předpisu náměstka pro státní službu  (ve služebních předpisech služebních orgánů) MV – Sekce pro státní službu 2

§ 155 odst. 1 zákona Státní zaměstnanec podléhá služebnímu hodnocení MV – Sekce pro státní službu 3 § 156 zákona

§ 155 ZSS Kdy se hodnotí? Co a jak se hodnotí? MV – Sekce pro státní službu 4

Kdy se hodnotí? 1x ročně v prvním čtvrtletí za uplynulý rok + další zvláštní případy MV – Sekce pro státní službu 5

Co a jak se hodnotí? hodnocené oblasti I.znalosti a dovednosti (kritéria) II.výkon státní služby z hlediska správnosti, rychlosti a samostatnosti v souladu se stanovenými individuálními cíli (kritéria) III.dodržování služební kázně IV.výsledky vzdělávání Služební předpis náměstka pro státní službu Formulář služebního hodnocení Ilustrativní popis klasifikace plnění hodnocených oblastí MV – Sekce pro státní službu 6

PT 5. – 10.: V1 = 0,15 * A + 0,7 * B + 0,1 * C + 0,05 * D  vynikající výsledky více než 4,7 b. a první dvě oblasti ne 0  dobré výsledky 3 – 4,69 b. a první dvě oblasti ne 0  dostačující výsledky 0,9 – 2,99 b. nebo více než 2,99, ale v jedné z prvních dvou oblastí 0  nevyhovující výsledky méně než 0,9 b. PT 11. – 16.: V2 = 0,25 * A + 0,6 * B + 0,1 * C + 0,05 * D  vynikající výsledky více než 4,6 b. a první dvě oblasti ne 0  dobré výsledky 3,2 – 4,59 b. a první dvě oblasti ne 0  dostačující výsledky 0,9 – 3,19 b. nebo více než 3,19, ale v jedné z prvních dvou oblastí 0  nevyhovující výsledky méně než 0,9 b MV – Sekce pro státní službu 7

Co a jak se hodnotí? Co obsahuje služební hodnocení?  závěr služebního hodnocení  vynikající výsledky  dobré výsledky  dostačující výsledky  nevyhovující výsledky  stanovení individuálních cílů pro další osobní rozvoj st. zaměstnance  doporučení na změnu / ponechání osobního příplatku st. zaměstnance MV – Sekce pro státní službu 8

Výše osobního příplatku  podle výsledků služebního hodnocení  % z platového tarifu nejvyššího platového stupně v platové třídě, do které je zařazeno služební místo  vynikající výsledky – 50% z platového tarifu  dobré výsledky – 30% z platového tarifu  dostačující výsledky – 10% z platového tarifu  nevyhovující výsledky – 0; přiznaný osobní příplatek se odejme  100% z platového tarifu – vynikající, všeobecně uznávaný odborník (služební místo v 10. – 16. PT, vynikající výsledky a výsledek výpočtu služebního hodnocení je 5, 6 bodů) MV – Sekce pro státní službu 9

MV – Sekce pro státní službu 10

vazba na § 72 odst. 1 písm. b) zákona, § 60 odst. 1 písm. b) zákona a § 168 odst. 3 zákona  u st. zaměstnance  2 po sobě jdoucí služební hodnocení se závěrem o nevyhovujících výsledcích – skončení služebního poměru  u představeného  (1) služební hodnocení se závěrem o nevyhovujících výsledcích – odvolání ze služebního místa představeného MV – Sekce pro státní službu 11

služební předpis náměstka pro státní službu  základní zásady  podklady pro provedení služebního hodnocení  záznamy o výkonu služby – přílohy  seznámení st. zaměstnance se služebním hodnocením  rozhovor + reakce st. zaměstnance MV – Sekce pro státní službu 12

Děkuji za pozornost MV – Sekce pro státní službu 13