PREZENTUJÍCÍ „Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu JUDr. Věra Švarcová vedoucí Odboru sociálních věcí Krajský úřad Kraje Vysočina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Představení projektu „Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP Otrokovice“ Reg. č. CZ.1.07/1.1.00/
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Práce nebo rodina? Obojí je možné! Kateřina Kaňoková GENDER Consulting
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO RODINU INSPIROMAT 12. DUBNA 2012.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Informační a poradenské centrum ZČU
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Platformy projektu KAP LK
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Úřad práce České republiky
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Hlavní město praha a integrace cizinců
Podpora krajského akčního plánování
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Vznik pracovního poměru
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt PRÁCE PRO KAŽDOU
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Ing. Stanislava Správková
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Řízení a rozvoj lidských zdrojů na Ministerstvu vnitra
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

PREZENTUJÍCÍ „Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu JUDr. Věra Švarcová vedoucí Odboru sociálních věcí Krajský úřad Kraje Vysočina

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – popis projektu Popis projektu – obecná charakteristika Název projektu Žijeme a pracujeme na Vysočině – zavádění prorodinných opatření do personální politiky příspěvkových organizací Kraje Vysočina v kontextu rodinné politiky kraje. Evidenční číslo CZ. 1.04/3.4.04/ Název operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) Název prioritní osy Sociální integrace a rovné příležitosti ( označení 4.3.4) Trvání projektu – Rozpočet ,- Kč

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – cíle projektu Cíle projektu Cílem projektu je realizace aktivit, které povedou k podpoře rovných příležitostí žen a mužů v pracovní oblasti a zajistí slučitelnost rodičovské a profesní role u zaměstnanců. Zaměření projektu na 3 úrovně: Zaměstnanci - cílová skupina ženy/muži vracející se z MD/RD na trh práce, usnadnit jejich návrat do zaměstnání, poskytnout potřebné informace s tím spojené Zaměstnavatelé – příspěvkové organizace zřizované Krajem Vysočina, ovlivnit jejich personální politiku a podpořit opatření na podporu slaďování práce a rodinného života Široká veřejnost - informovat o aktivitách souvisejících s projektem a dostat do povědomí problematiku slaďování pracovního a rodinného života

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – partneři projektu Partneři projektu Centrum pro rodinu a sociální péči podílí se na aktivitách souvisejících s budováním Family Point (FP) poskytuje metodické vedení a poradenství pro vybudování a provoz FP provádí zaškolení kontaktních pracovnic FP 6.SENSE s.r.o. poskytují supervizi a odborné konzultace ve všech fázích projektu zajišťují metodickém řízení a koordinaci v oblasti rodinných auditů jsou garantem soutěže Podnik přátelský rodině Informační a poradenské centrum Vysočina o.p.s. participuje na aktivitách spojených s budováním a provozem Family Point HB podílí se na akcích organizovaných ke Dni rodiny

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – klíčové aktivity Klíčové aktivity projektu Rodinné audity v organizacích zřízených Krajem Vysočina Soutěž Podnik přátelský rodině Zřizování Family Point Činnost a aktivity Family Point Den rodiny Interaktivní podpora rovných příležitostí Závěrečná konference

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – rodinné audity Rodinné audity v organizacích zřízených Krajem Vysočina Projekt se zaměřuje na příspěvkové organizace zřízené Krajem Vysočina Auditované organizace Nemocnice Jihlava Nemocnice Havlíčkův Brod DÚSP Černovice Výsledky auditů = podklady pro vytvoření Metodiky opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života Ukázka příkladů „dobré praxe“ = motivace pro organizace, jak se starat o své zaměstnance Spokojený zaměstnanec = větší pracovní výkon, méně absence, nižší fluktuace

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – soutěž PPR Soutěž Podnik přátelský rodině Cíl soutěže – zvýšení povědomí o problematice slaďování rodinného a pracovního života, zvýšení prestiže podniků realizujících opatření v této oblasti Partneři soutěže Hospodářská komora KV Agrární komora KV Klub personalistů KV KOUS Účast – podniky působící v Kraji Vysočina (bez ohledu na právní formu) Pojetí soutěže – dotazníkové šetření Vyhodnocení – odborná komise vyhlásí vítěze ve třech kategoriích (malý, střední a velký podnik) Do 1. ročníku soutěže se zapojilo celkem 27 podniků

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – zřizování FP Zřizování Family Point Bezbariérové místo přátelské rodině Umožňuje krátkodobou péči o malé děti Poskytuje informační servis o rodinných aktivitách v daném regionu Zprostředkovává informace ze všech oblastí týkajících se rodiny (sociální, právní, pedagogická, psychologická,...) Poskytuje kariérové poradenství O klienty se stará proškolená kontaktní pracovnice Plánované FP v rámci projektu: Havlíčkův Brod – funguje od 05/2013 Třebíč – otevřen 11/2014 Jihlava – otevřen 01/2015

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – činnost FP Činnost Family Point Cílová skupina ženy/muži vracející se z MD/RD na trh práce, rodiče pečující o malé děti či závislého člena rodiny Nabízené činnosti Poradenský informační servis ze všech oblastí rodinného života Tematické akce zaměřené na celou rodinu Mikuláš, Den rodiny, Den dětí, Velikonoce, Vánoce Semináře, přednášky, besedy Sebevědomí, Asertivita, Motivace, Komunikace Kariérní poradenství - zvyšování sebedůvěry - pomoc při orientaci na trhu práce - modelování vstupních pohovorů

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – činnost FP Návštěvnost FP Havlíčkův Brod za rok 2014 Citace z knihy návštěv FP Havlíčkův Brod „ Parádní místo, které často s dcerkou navštěvujeme. Určitě je velkým přínosem pro všechny maminky. Moc děkujeme.“ Iveta a Linda Čejkovi „Nádhera!!! Velká chvála tomu, kdo zřídil toto místo, žiji již 10 let v Sydney a máme něco podobného, super pomoc pro maminky! Děkuji!“ Eva „Skvělé místo, které nám vyřešilo otázku, kde přebalit, když jsme přijeli na celý den do Havl. Brodu. Je zde příjemně, jako doma. 2014Návštěvnost Leden90 Únor97 Březen92 Duben89 Květen118 Červen104 Červenec80 Srpen78 Září96 Říjen95 Listopad250 Prosinec184

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – Den rodiny Den rodiny 15. květen vyhlášen OSN Dnem rodiny Realizace aktivit podporující prorodinné klima ve společnosti V roce 2015 se k tomuto datu uskuteční mezigenerační soutěž Krásy každé generace – 3 generace poměří síly ve vědomostní soutěži na téma slaďování rod. a prac. života a rovných příležitostí pro ženy a muže Interaktivní podpora rovných příležitostí Vytvoření didaktických pomůcek sloužících k aktivní podpoře rovných příležitostí žen a mužů na trhu práce  kvarteto v tištěné podobě  pexeso v elektronické podobě  stolní hra Rodina nad zlato

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – závěrečná konference Závěrečná konference Proběhne v květnu 2015 pro cca 100 lidí v prostorách Krajského úřadu Kraje Vysočina Seznámení cílových skupin s výstupy projektu:  výsledky genderových auditů  Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života  Koncepce budování Family Pointů v Kraji Vysočina  příklady „dobré praxe“ v oblasti slaďování práce a rodiny a rovných příležitostí pro ženy a muže v pracovní oblasti V podvečer proběhne v Horáckém divadle slavnostní vyhlášení a předání cen soutěže Podnik přátelský rodině  předání cen za 1. tři místa v každé kategorii  divadelní představení Caveman – humorně zpracované téma o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou

PREZENTUJÍCÍ Žijeme a pracujeme na Vysočině – poděkování Děkuji za pozornost. JUDr. Věra Švarcová vedoucí Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina