Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/78.00014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Tematické setkání k TVORBĚ INDIVIDUÁLNÍCH VZDĚLÁVACÍCH PLÁNŮ
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Dokument KAP MSK - obsah
PhDr. Kateřina Kubalčíková, Ph.D.
Dětský domov a Základní škola Liptál
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů
Hlavní město praha a integrace cizinců
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
31 Základní typy zdravotnických systémů
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Náměty pro činnost Národního fóra
Základní informace o poskytovateli
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Mezigenerační s dobrovolnické centrum TOTEM, z.s.
Ošetřovatelský proces v primární péči
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Informace o činnosti APSS ČR
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
PŘIPOJIŠTĚNÍ DLOUHODOBÉ PÉČE
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Komora sociálních podniků
Ing. Stanislava Správková
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
„Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II“, reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Ostrava.
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
DOPAD NOVÉ DRUHOLOGIE SOCiÁLNÍCH SLUŽEB NA KLASICKÉ SLUŽBY SOCIÁLNÍ PÉČE Daniela Lusková.
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
Transkript prezentace:

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/

Snímek 2 Centrum pro komunitní práci západní Čechy Jsme nezisková organizace, která vznikla v roce 1996, poskytujeme služby všem zájemcům z veřejné správy, občanských organizací a soukromého sektoru. Působíme zejména v těchto oblastech:  účast veřejnosti a občanských organizací v rozvoji obcí, měst a krajů  komunitní plánování sociálních služeb  místní udržitelný rozvoj  regionální politika EU a regionální rozvoj ČR  vzdělávání, podpora a posilování nestátních neziskových organizací

Snímek 3 Cíle projektu Vytvořit novou formu partnerských subjektů, podílejících se na procesu sociální integrace. Současné zaměření:  Podpora setrvání seniorů v domácím prostředí  Podpora možnosti volby pro seniory Konkrétně služby:  Domovy pro seniory  Pečovatelské služby  Asistenční služby  Odlehčovací služby  Denní a týdenní stacionáře

Snímek 4 Hlavní cíle projektu  vytvořit funkční partnerské koalice  podporovat spolupráci a výměnu zkušeností  zmapovat klíčové oblasti z pohledu plzeňského kraje  popsat příklady dobré praxe

Snímek 5 Aktivity projektu  analýza současného stavu  setkávání odborných koalic  vzdělávací aktivity v průběhu všech setkání  individuální konzultace pro členy koalic  tvorba společných doporučení zajištění služeb na základě potřeby občanů

Snímek 6 Proč spolupracovat na krajské úrovni?  potřeba regionálního řešení některých typů služeb  hledání alternativních finančních zdrojů  hledání společného řešení  spolupráce  podpora řešení věcí z pohledu těch, kterých se týkají

Snímek 7 Naše východiska I: Regionální nerovnosti poskytování služeb seniorům Jak optimalizovat dostupnost služeb seniorům. Jaké faktory ovlivňují ne/dostupnost služeb.

Snímek 8 Naše východiska II: Terénní služby, ve vztahu k seniorům, jsou z hlediska financování a z hlediska úhrad uživatelů znevýhodněny oproti pobytovým zařízením. Běžný uživatel nevyčerpá finance z příspěvku na péči na služby, ale závislý klient ano. Legislativa však tyto uživatele chrání pouze v pobytové službě, nikoli ve službě terénní.

Snímek 9 Dílčí výstupy zrealizovaných analýz I.: -problematika časové a finanční dostupnosti služeb -kapacity odlehčovacích služeb a jejich dostupnost v kraji -překryv zdravotních a sociálních služeb -využívání/nevyužívání příspěvku na péči -dostupnost denních a týdenních stacionářů

Snímek 10 Dílčí výstupy zrealizovaných analýz II: -služby pro seniory se začínající demencí -služby se zvláštním režimem -spoluúčast rodiny při zajištění služeb -dostupnost informací o zdravotním stavu klient a vazba na poskytované služby

Snímek 11 Těšíme se na spolupráci tým CpKP západní Čechy