Konference k projektu „Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.“ Martin Konečný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Ing. Stanislava Správková
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Konference k projektu „Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.“ Martin Konečný.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Ing. Stanislava Správková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Konference k projektu „Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.“ Martin Konečný

Obsah Strana 3 Základní údaje o projektu Strana 4 Cíle projektu Strana 5 Cílové skupiny Strana Klíčové aktivity projektu

Základní údaje o projektu individuální projekt financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) a státního rozpočtu ČR poskytovatelem dotace je Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR délka trvání – (realizace prodloužena do ) místem realizace je ČR mimo území hl. města Prahy všechny vzdělávací aktivity jsou poskytovány bezplatně

Cíle projektu zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů vybraných odvětví cestovního ruchu zvýšení konkurenceschopnosti cestovního ruchu jako odvětví motivace zaměstnavatelů k prosazování odborného vzdělávání v rámci organizace posílení udržitelnosti pracovních míst

Cílové skupiny podnikatelské subjekty a jejich zaměstnanci (řadoví zaměstnanci, střední, vyšší management) projekt je prioritně zaměřen na mikro, malé a střední podniky aktuální struktura účastnících se podniků: 50+ zaměstnanců: zaměstnanců: a méně zaměstnanců:996

Cílové skupiny projekt je prioritně zaměřen na s ekonomickou činností: Ubytování - CZ NACE 55 (registrováno 692 subjektů) Stravování - CZ NACE 5 (registrováno 714 subjektů) Činnosti CA a CK - CZ NACE 79 (registrováno 338 subjektů) Průvodcovská činnost - CZ NACE 79 (registrováno 217 subjektů) Turistická informační centra - CZ NACE 79 (registrováno 69 subjektů) Sportovní zařízení, fitcentra, služby pro osobní a fyzickou pohodu - CZ NACE 93 a 96 (registrováno 164 subjektů)

Klíčové aktivity projektu 1.Tvorba vzdělávacích modulů / publikací 2.Komplexní zajištění realizace dalšího profesního vzdělávání 3.Evaluace vzdělávacích akcí / lektorů / didaktických metod 4.Elektronická podpora projektu 5.Propagace a publicita projektu 6.Řízení a administrace projektu

Aktivita č. 1 - Tvorba vzdělávacích modulů / publikací bylo vytvořeno :  66 modulů prezenčního vzdělávání  66 odborných publikací  21 e-learningových modulů vzdělávací moduly jsou rozděleny do 6 částí dle podporovaných CZ NACE moduly se dále člení dle pracovního zařazení na kurzy pro vyšší, střední management a řadové zaměstnance

Aktivita č. 1 Zaměření vzdělávacích modulů vzdělávání je zaměřeno zejména na odborné kurzy vzdělávání je doplněno o 15 modulů zaměřených na nejžádanější tzv. měkké dovednosti v rámci vzdělávání je důraz kladen na propojení teorie s praxí, a to dvojím způsobem: zapojením lektorů se zkušenostmi z praxe změřením výuky na předání praktických informací prostřednictvím příkladů dobré praxe, cvičení, a různých interaktivních výukových metod

Aktivita č. 1 Nastavení vzdělávacích modulů jednotlivé moduly jsou nastaveny v délce od 1 do 3 dnů (toto se ukázalo jako problematické, cílová skupina o delší kurzy nemá zájem, u nově připravených kurzů je tak učiněna změna tj. zkrácení délky všech kurzů na 1 den) pro každou cílovou skupinu bylo připraveno 12 modulů, 4 pro každou úroveň pracovního zařazení výjimkou je cílová skupina Průvodcovská činnost, kde vzhledem k jejímu charakteru vzniklo 6 modulů (3 pro střední management, 3 pro řadové zaměstnance)

Aktivita č. 2 Komplexní zajištění realizace dalšího profesního vzdělávání vybraný dodavatel zajišťuje školící prostory, lektory, přihlašování účastníků, organizaci kurzů, dodržování publicity, místa realizace, výukové materiály, prezenční listiny, certifikáty Ubytování, Stravování – zajišťuje AHR ČR CK a CA, Průvodci, TIC, Sportovní zařízení, fitcentra a služby pro osobní a fyzickou pohodu – zajišťuje MAG CONSULTING probíhá úzká spolupráce s projektovým týmem CzechTourism, zejména v oblasti dokládání dat o účasti a řešení provozních otázek realizace

Aktivita č. 2 Systém vzdělávání -ucelený vzdělávací systém skládající se ze 3 a více vzdělávacích modulů -zvolený kurz musí odpovídat úrovni řízení a pracovní náplni účastníka!!! v opačném případě je pro lektora problém pracovat s nesourodou skupinou účastníků -2 varianty účasti – 3 odborné kurzy x 2 odborné + 1 kurz měkkých dovedností (v průběhu realizace změna – limit počtu odborných kurzů byl uvolněn) -odborné kurzy lze absolvovat pouze v rámci CZ NACE, pod kterou organizace spadá, měkké dovednosti v rámci všech CZ NACE

Aktivita č. 2 Komplexní zajištění realizace dalšího profesního vzdělávání začátek vzdělávání – konec 1. čtvrtletí 2013 počet podpořených osob – plán počet podpořených osob – (srpen 2014) počet účastníků školení – plán počet účastníků školení – (srpen 2014) místa realizace – dobrá dopravní dostupnost, regiony s vazbou na koncentraci podnikatelů v cestovním ruchu možnost realizace kurzu „na klíč“ dle potřeb zaměstnavatele

Aktivita č. 3 Evaluace vzdělávacích akcí / lektorů / didaktických metod cílem evaluace je zajistit plnění vzdělávacích akcí v souladu se zaměřením projektu evaluace je tak zacílena na vyhodnocování obsahu vzdělávacích aktivit, kvality lektorů a stylu výuky na zajištění zpětné vazby od účastníků, lektorů a zaměstnavatelů prostřednictvím vytvořených hodnotících dotazníků, osobní účastí/kontrolou realizovaných kurzů

Aktivita č. 3 Evaluace vzdělávacích akcí / lektorů / didaktických metod dodavatel zpracovává pravidelné měsíční reporty o dosavadním průběhu a výsledcích vzdělávacích akcí získané informace nám dávají možnost vyžadovat průběžné úpravy ve způsobu zajištění realizace vzdělávaní vybraným dodavatelem Výstup z evaluace – průměrné hodnocení kurzů: Hodnotitelé:89,7 bodu Lektoři:77,6 bodu Účastníci:87,3 bodu

Aktivita č. 4 Elektronická podpora projektu vytvořeny webové stránky projektu podporující administraci projektu a realizaci projektových aktivit: Webové stránky nabízí: možnost registrace podnikatelských subjektů do projektu aplikaci pro přihlašování účastníků na jednotlivé vzdělávací akce a sledování jejich účasti přehledy všech vzdělávacích akcí informace o projektu a podmínkách účasti E-knihovnu E-leaning

Aktivita č. 5 Propagace a publicita projektu dohled na dodržování publicity na projektových materiálech byla realizována podpůrná kampaň v médiích TV spoty, pořady rozhlasové spoty průběžné PR články v odborných časopisech a v regionálním tisku – stále probíhá realizace úvodní a závěrečné konference, propagace a účast na veletrzích cestovního ruchu

Aktivita č. 5 Propagace a publicita projektu vytvoření praktických propagačních předmětů a jejich distribuce účastníkům projektu (blok, propiska, zvýrazňovač a desky) webové stránky propagující cíle projektu a informující o možnosti a způsobu zapojení vytvoření a adresná distribuce informační brožur o projektu, celkem 4 vlny distribuce vždy na unikátní subjekty: Specifické informační brožury - 1 vlna - 11 tis. kusů Obecné informační brožury - 3 vlny- 33 tis. kusů

Závěr vše důležité včetně informací o podmínkách účasti v projektu, manuálů použití webových stránek a kontaktů na zástupce dodavatelů vzdělávání a realizačního tymu agentury CzechTourism je k dispozici na:

_ _ ČCCR – CzechTourism Vinohradská 46, Praha 2 tel Martin Konečný Hlavní manažer projektu OP LZZ Děkuji za pozornost