Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.1526 Název:VY_32_INOVACE_I.ICT14 Vytvořeno:3.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Advertisements

Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT11 Vytvořeno:1.
2.1 Pevný disk Fyzická struktura  plotny  záznamový materiál  č/z hlavičky  prachotěsný obal  motorky otáčení ploten  plotny na jedné hřídely.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT16 Vytvořeno:4.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT17 Vytvořeno:5.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Šperl. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT20 Vytvořeno:6.
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření elektrického proudu a napětí Číslo DUM: III/2/FY/2/2/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Základní pojmy pro práci s OS Windows
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hmotnost
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Inf Počítač a lidé s handicapem
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Krytosemenné dvouděložné rostliny
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_08
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Elektrický proud
Rozvíjíme pozornost a soustředění
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Ruský obrázkový slovník XXIV. Povolání - профессия
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Délka
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Zlomky Část celku VY_42_INOVACE_20_01.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.17_Báseň Datum: 25.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Dalekohled
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Geometrie pro 9. ročník Autor: Mgr. Hana Vítková Datum:
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Vlastnosti látek − hustota
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Mgr. Veronika Vaňousová
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Magnety
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT14 Vytvořeno: Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor:Informační a komunikační technologie Tematický okruh:Hardware Určeno pro:6. ročník Anotace: Harddisk. Žáci se detailněji seznámí s uvedeným hardwarem. Na závěr jsou pro ně připraveny otázky, pro kontrolu řešení a pro zvídavé bonusový dokument a obrázek. Inovace – využití ICT (interaktivní tabule). Metodický pokyn: K plnému využití učebního materiálu je třeba připojení k internetu, neboť prezentace obsahuje odkazy na obrázky ( lupa) a dokumenty (obrázek filmu), které tvoří nedílnou součást prezentace. Je vhodné mít k dispozici harddisk (pokud možno otevřený), aby si ho žáci mohli prohlédnout. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Benda.

 jsou na něm uložena všechna data a programy počítače  po vypnutí počítače se data nevymažou (na rozdíl od paměti RAM)  kapacita (GB) – množství dat, které je možno uchovat  v současnosti je běžná kapacita 750 GB – 1 TB

 pevný disk je složen z tuhých kotoučů (ploten)  data se zapisují na magnetické vrstvy  čtecí / zápisové hlavy se vznášejí nad diskem  pevné disky jsou uloženy ve vzduchotěsném pouzdře

 jednotlivé disky harddisku jsou rozděleny na stopy (A) a sektory (B)  (C) = stopa v sektoru  cylindry jsou stopy na discích nad sebou (viz lupa)

 Sledujte pozorně následující dokument.  Po jeho zhlédnutí odpovíte na několik otázek.  Délka 03:49 minut.

1. K čemu slouží harddisk? 2. Co je to kapacita harddisku? 3. Jakou kapacitu mají v současnosti harddisky? 4. Co zaznamenává a čte data z kotoučů? 5. Kde je umístěno zařízení harddisku? 6. Vymažou se data na harddisku po vypnutí PC? 7. Na které dvě části je rozdělen disk?

1. Na harddisku se uchovávají všechna data a programy PC. 2. Kapacita harddisku je množství dat, které je na něm možno uchovat. 3. V současnosti mají harddisky kapacitu až 1TB. 4. Data zaznamenávají a čtou z kotoučů elektromagnetické hlavičky. 5. Harddisk je ve vzduchotěsném obalu. 6. Po vypnutí PC se data z harddisku nevymažou. 7. Disk se rozděluje na stopy a sektory.

 Uvnitř harddisku … (1:56 min.)  Co s harddiskem, který dosloužil?

Snímek číslo:Citace obrázků: 2 (harddisk) ILNANNY. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 4 (harddisk) RJT. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Public Domain na WWW: 5 (struktura disku) MISTWIZ. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Public Domain na WWW: 5, 9 (lupa) Office [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: 6 (harddisk) BERBERICH, Hubert. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Public Domain na WWW: 6, 9 (film) Office [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: