Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 NesoviceCZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2012
Advertisements

P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Ptáci v okolí lidských sídel
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
VY_52_INOVACE_PRV.3.30_Živočichové_pracovní list
Prvouka – 2. ročník ZŠ Otázky ke KM na téma: „P O D Z I M „
Ptáci.
zvířata Ve volné přírodě
Živočichové našich polí PTÁCI 4. ročník
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Veronika Kloučková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Obratlovci Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lada Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:Člověk a jeho svět Ročník:2. Název učiva:Ptáci stálí, tažní a domácí Prezentace určena k výkladu učiva Autor:Mgr. Veronika.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
CHKO J ESENÍKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Taťána Šťástková DUM_012/ČLOVĚK A JEHO SVĚT/STĚHOVAVÍ PTÁCI/VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/2012.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_26.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_17_Člověk a příroda Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY
Ekosystém pole Ptáci Přírodověda 4. ročník
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Příroda na jaře 3 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: UMĚLÉ EKOSYSTÉMY
LOUKA živočichové.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Ptáci stálí a stěhovaví
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_62_PRV1
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
CHRÁNĚNÉ ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ
JAN ÁMOS KOMENSKÝ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
VY_52_INOVACE_64_Ptáci vod – učební text
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Ptáci Radka Smetanová VY_32_ INOVACE_ ptaci_10
BAROKNÍ STAVBY – JIHOMORAVSKÝ KRAJ
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Autor: Mgr. Irena Pohořalá Název:VY_32_INOVACE_11_PTÁCI III.
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
PTÁCI STĚHOVAVÍ PTÁCI NA JAŘE.
Zdravá výživa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
TÉMA: Ptáci stěhovaví a zdomácnělí
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZVÍŘATA V ZIMĚ Některé živočichy můžeme vidět ve volné přírodě i v zimě. Tito živočichové si dokážou udržet stálou tělní teplotu, i když je venku zima.
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_20_PTÁCI NA PODZIM Žák se seznámí s druhy ptáků, kteří odlétají do teplých krajin. Mgr. Monika Frolcová

 Anotace: Žák přiřadí obrázek ptáka ke správnému názvu. Seznámí se s ptáky, kteří odlétají na zimu do teplých krajin. Vytvoří myšlenkovou mapu na téma PTÁK.  Ročník: 1.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět – prvouka  Druh učebního materiálu: prezentace Power Point

PTÁK AFRIKA ZOBÁK TĚLO POTRAVA TEPLÉ KRAJINY ZIMA PEŘÍ ŽÍŽALA KRMÍTKO KŘÍDLA ODLÉTÁ SEMÍNKA

 NĚKTEŘÍ PTÁCI ODLÉTAJÍ NA PODZIM DO TEPLÝCH KRAJIN (AFRIKA).  VÍTE PROČ?  V ZIMĚ BY TU NEMĚLI POTRAVU.  PŘES ROK SE ŽIVÍ HMYZEM, DROBNÝMI ŽIVOČICHY, PAVOUKY, KOŘÍNKY.

LOUKY, POLE, V BLÍZKOSTI LIDSKÝCH OBYDLÍ. NA KONCI LÉTA ODLÉTAJÍ DO AFRIKY. POTRAVA – ŽÁBY, RYBY, PLAZI, HMYZ, KRTCI ČÁP

 MOČÁLY, JEZERA SE ZAROSTLÝMI BŘEHY.  ODLÉTÁ NA JIH.  HEJNO ODLÉTÁ VE TVARU PÍSMENE V.  POTRAVA – KOŘÍNKY, BOBULE, MALÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ  HUSY HUSY

 KOS JE ZPĚVNÝ PTÁK.  NA ZIMU ODLÉTÁ DO TEPLÝCH KRAJIN.  SADY, VINICE, ZAHRADY, PARKY  ŽLUTÝ ZOBÁK, ČERNÉ PEŘÍ.  POTRAVA- ŽÍŽALY, HMYZ  KOS KOS

 SÝKORA JE ZPĚVNÝ PTÁK.  ZŮSTÁVÁ U NÁS I V ZIMĚ.  POTRAVA- HMYZ  V ZIMĚ – KRMÍTKA, BUDKY (SEMÍNKA SLUNEČNICE A JABLEK, OŘECHY)  SÝKORA SÝKORA

 ŠPAČEK JE ZPĚVNÝ PTÁK.  NA ZIMU ODLÉTÁ DO AFRIKY.  POTRAVA – HMYZ, HOUSENKY, PAVOUCI, SEMENA, PLODY  ŠPAČEK ŠPAČEK

 SOK  ARÝSKO  KAČEŠP  PÁČ  ASUH  KOS  SÝKORA  ŠPAČEK  ČÁP  HUSA

 [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8C%C3%81P&ex=1&origin=FX  [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=HUSA&ex=1  MERTENS OLAF. Soubor:Turdus merula jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:.  [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=S%C3%9DKORA&ex=1  [cit ]. Dostupný na WWW: cz/images/results.aspx?qu=%C5%A0PA%C4%8CEK&ex=1