Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dostupné z Metodického portálu ISSN

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dostupné z Metodického portálu ISSN"— Transkript prezentace:

1 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785.
PTÁCI I. PTÁCI STÁLÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Celkem je známo asi 9600 jejich druhů.
PTÁCI Ptáci jsou dvojnozí teplokrevní obratlovci, kteří snášejí vejce. Vyznačují se opeřením, křídly vyvinutými z předních končetin a dutými kostmi. Dalším znakem je zobák, který je přizpůsoben k příjmu potravy. Celkem je známo asi 9600 jejich druhů.

3 Ptáky, kteří žijí v naší přírodě, můžeme rozdělit na stálé a tažné.
PTÁCI Ptáky, kteří žijí v naší přírodě, můžeme rozdělit na stálé a tažné.

4 Stálí ptáci Stálí ptáci jsou zcela přizpůsobeni našim podmínkám i zimě. V zimě se živí kořínky, které najdou. Mnoho z nich se vyskytuje v blízkosti lidských obydlí, kde jim lidé do krmítek dávají potravu.

5 Tažní ptáci Tažní ptáci se chovají jinak. Vzhledem k tomu, že se většinou živí hmyzem nebo jinými živočichy (žáby, ještěrky), neměli by v zimě dostatek potravy. Proto, když přichází podzim, odlétají přečkat zimu na jih do teplejších krajin. Je to daleká cesta, často i přes moře. V jižních krajích je teplo a dostatek potravy.

6 PTÁCI STÁLÍ

7 VRABEC POLNÍ

8 SÝKORA KOŇADRA

9 SÝKORA MODŘINKA

10 KOS ČERNÝ

11 PĚNKAVA OBECNÁ

12 LABUŤ VELKÁ

13 KÁNĚ LESNÍ

14 HRDLIČKA ZAHRADNÍ

15 LYSKA ČERNÁ

16 KOROPTEV POLNÍ

17 BAŽANT OBECNÝ

18 VÝR VELKÝ

19 STRAKAPOUD VELKÝ

20 DATEL ČERNÝ

21 VRÁNA OBECNÁ

22 HAVRAN POLNÍ

23 STRAKA OBECNÁ

24 SOJKA OBECNÁ

25 KACHNA DIVOKÁ

26 SOVA PÁLENÁ

27 SÝČEK OBECNÝ

28 Použité zdroje [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain na WWW: Laitche[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Sławek Staszczuk[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Luc Viatour[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: SonNy cZ at Czech Wikipedia[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Andreas Trepte[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Sanchezn[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Lukasz Lukasik[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Karelj[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Alena Tučímová[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Marek Szczepanek[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Charlesjsharp[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Alena Houšková[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Andreas Eichler[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Steffen Hannert[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Loz[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW:

29 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ISSN 1802-4785.
Použité zdroje Dezidor[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Andreas Eichler[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Alena Tučímová[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Acarpentier[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Steve Garvie[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Trebol-a[cit ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).


Stáhnout ppt "Dostupné z Metodického portálu ISSN"

Podobné prezentace


Reklamy Google