CzechInvest - Problémy investorů v Ústeckém kraji 14. ledna 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Advertisements

MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Prostředí pro podnikání a rozhodující faktory růstu MSP Karel Havlíček květen 2008.
Plány Ředitelství silnic a dálnic na rok 2007 Tisková konference Pondělí Praha.
Praha, 15. březen 2012 „POLSKO - OBCHODNÍ PARTNER“ Karel Kysilka, rada velvyslanectví velvyslanectví České republiky v Polsku.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Prezentace podnikatelských ploch pro investory 1 Prezentace průmyslových ploch pro investory STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Propojení dálnice D1 a propojení Přerova.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. 7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ Doc.PhDr. Jaroslav Mužík, DrSc.
Ministerstva Zprostředkující agentury Poskytovatelé vzdělávání a kvalifikace Podnikání, obchod a zaměstnanost Forfás FÁS Skillnets Enterprise Ireland IDA.
Statutární město Ostrava
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Silnice nebo železnice
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek Listopad 2004.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Jaká je perspektiva Ústeckého kraje? Ing. František Jochman Krajská hospodářská komora ÚK.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
TISKOVÁ KONFERENCE měsíců vlády z pohledu investic Investiční situace v ČR 16. července 2015.
( vzdělanostní struktura obyvatel )
Technické a profesní vzdělávání na VŠ – pohled zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský, SP ČR.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Personální plán pro podnikatelský plán
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Priority dopravních staveb na území Ústeckého kraje a dopravní obslužnost PZ Kulatý stůl Ing. Jakub Jeřábek, vedoucí oddělení dopravní obslužnosti.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Průmyslové zóny v Ústecké kraji a jejich dopady na regionální.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
Setkání s generálními sekretáři Rady pro fondy SRR Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ
Příliv investic do České republiky
Proč potřebujeme zadání od místních autorit pro lokalizaci investic?
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
227. Žofínské fórum Ing. Tomáš Čoček, Ph.D.
Transkript prezentace:

CzechInvest - Problémy investorů v Ústeckém kraji 14. ledna 2016

Největší zpracovatelské společnosti v kraji Zdroj: CI podle Magnusweb a Sbírky listin 2015 PořadíSpolečnostIČOWebTržby v CZK Počet zam- ců 1UNIPETROL RPA, s.r.o www.unipetrolrpa.cz Bilfinger Industrial Services Czech s.r.o www.bisczech.cz Magna Automotive (CZ) s.r.o www.magna.com Toyoda Gosei Czech, s.r.o www.tgcz.cz ČESKÁ RAFINÉRSKÁ, a.s www.crc.cz Eaton Industries s.r.o www.eaton.eu KOITO CZECH s.r.o www.koito-czech.cz FTE automotive Czechia s.r.o www.fte.de SANDVIK CHOMUTOV PRECISION TUBES spol. s r.o www.sandvik.com Aisan Industry Czech, s.r.o www.aisan.cz

Výhody Ústeckého kraje 5. největší kraj České republiky ( obyvatel) Průmyslová tradice v kraji (TOS Varnsdorf, Unipetrol) Dostupnost veřejné podpory pro podporu podnikání Poloha v blízkosti náročného trhu s nejvyššími náklady - Německo Síť vzdělávacích institucí (SŠ 56, SOU 46) Velký potenciál lidských zdrojů - nejvyšší podíl uchazečů 8,3 /1 pracovní místo Zkušenosti s velkými investičními akcemi (rekultivace území po povrchové těžbě, velké investiční projekty, příprava průmyslových zón)

Vnímané problémy Ústeckého kraje Nedostatek kvalifikované pracovní síly Problematické vzdělávaní zaměstnanců, rekvalifikace, mobilita pracovní síly Omezená dopravní infrastruktura - dopravních stavby Občanská vybavenost v průmyslových zónách Spolupráce firem a regionálních institucí a organizací

Nedostatek kvalifikované pracovní síly Vysoká míra nezaměstnanosti (51,782 nezaměstnaných) Pociťovaný nedostatek technicky vzdělaných pracovníků technici s VŠ vzděláním chemici slabá jazyková vybavenost uchazečů problémy s obsazováním středních a nižších úrovní řízení -- Poptávka podniků se do značné míry nepotkává s nabídkou vzdělání (chybí přírodovědné a technické obory) Nízká ochota absolventů se vracet do kraje odchod kvalifikovaných obyvatel z kraje Celkově nízký počet zaměstnanců ve vědě a výzkumu

Počet studentů a maturantů v Ústeckém kraji Zdroj:MŠMT, 2015 Školní rok2011/ / / /2015 CelkemTechnickéCelkemTechnickéCelkemTechnickéCelkemTechnické Studenti 30,3665,24028,0794,94826,5454,43017,2674,234 Maturanti 5,4921,0295, , , Školy na

Počet žáků a absolventů učebních oborů v Ústeckém kraji Školní rok2011/ / / /2015 CelkemTechnickéCelkemTechnickéCelkemTechnickéCelkemTechnické Studenti 9,8254,2019,7834,2729,3954,0648,9893,369 Maturanti 1,1891,0502,2931,0462, , Školy na Zdroj: MŠMT, 2015

Omezená dopravní infrastruktura Nedokončená páteřní komunikace D8 (16 km) Dostavba D8 do konce roku 2016 (?) Nedokončená páteřní komunikace D7 (47 km) Na jaře 2016 by měly být zahájeny práce na stavbě 3,8km úseku D7 mezi Postoloprty a Bitozevsí Úplné zkapacitnění D7 podle MD ČR kolem roku 2023 (7 let) Dálnice a rychlostní silnice v provozu Dálnice a rychlostní silnice - výhled Silnice 1. třídy Dálnice a rychlostní silnice ve výstavbě

Občanská vybavenost průmyslových zón Vhodná lokalizace PZ mimo města vs. dopravní obslužnost Nutnost zajištění pravidelných linek MHD a příměstské dopravy Urbanistické řešení PZ plně nezohledňuje potřeby zaměstnanců Chybí občanská vybavenost na průmyslových zónách  Zázemí pro společné stravování  Autobusové zastávky  Odstavné plochy pro zásobování  Parkovací místa pro zaměstnance  Obchody s potravinami, bankomaty apod.

Predikce Bez zohlednění investičního projektu společnosti Nexen Tire je významným investorem společnost Unipetrol RPA, která hodlá realizovat investiční projekt ve výši CZK 8,5 mld. Firmy hledají technicky vzdělaný nižší a střední management a technologické specialisty s úplným středoškolským vzděláním Výše investice v mld CZK Počet nově vytvořených pracovních míst Odhad plánovaných investic (bez Nexen Tire) 25, Plánovaná investice Nexen Tire22, Celkem investice48,

Zdroje ČSÚ MDČR Databáze Magnusweb Sbírka listin Obchodního rejstříku Průzkum agentury CzechInvest MŠMT

Děkujeme za Vaši pozornost Jsme Vám plně k dispozici!