Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Regionální politika EU v období
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Technické znalectví a pojišťovnictví
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Ing. Stanislava Správková
Studijní obor Management sportu
Transkript prezentace:

Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově

 Akreditace byla udělena v k 30.listopadu 2007 pro studijní obory :  Veřejná ekonomika a správa a  Management v sociální sféře a to pro prezenční a kombinovanou formu bakalářského ( tj. zatím 3-letého) studia. Začíná se připravovat navazující mgr. studium.

 má vytvářet předpoklady pro uplatnění absolventů na středním a nižším stupni řízení ve veřejné správě, ale i v podnicích zejména veřejného sektoru a neziskových organizací všeho typu. Z konkrétních znalostí a dovedností dle studijních plánů lze vyjmenovat :  -využívání informačních systémů v řízení,  - příprava a zpracování finančních podkladů a

 projektů, příprava rozpočtů, konkrétní správa činností, základní znalosti legislativy pro obecné znalosti při výkonu samosprávních funkcí, činnosti v ochraně životního prostředí, znalosti výpočetní techniky a ekonomicko- matematických metod pro efektivní chod organizace.  V managementu v sociální sféře je profil absolventa zaměřen na :

 základní znalosti a dovednosti z oblasti řízení systému sociálních služeb, řízení lidských zdrojů, ekonomii managementu, hospodářské a sociální politiky, ekonomické, finanční a manažerské aktivity vč. komunikačních a vyjednávacích dovedností. To je jen hrubý výčet předpokládaných znalostí a nabytých dovedností absolventů.

 Ve šk.r. 2009/10 fungují běžně všechny orgány soukromé VŚ( akademická rada, správní rada, 4 odborné katedry), druhý ročník obou forem studia. V tomto semestru zahajuje i diplomový seminář, jehož cílem je seznámit a naučit pracovat studenty nejen s odbornou literaturou, ale zejména provádět analýzy a hodnocení různých problémů z praxe. A zde vidíme příležitost pro zapojení studentů i pedagogů do úkolů pro podporu vědy, výzkumu a inovací a pro spolupráci s podniky.

 Vzdělávací aktivity, které Institut vyvíjí, vycházejí z dlouhodobých pedagogických zkušeností a obsahuje širokou nabídku informačních a vzdělávacích služeb. Stěžejními oblastmi jsou:  Aktivity v oblasti ekonomiky a legislativy. Jsou směřovány k získání potřebných znalostí a přehledu v podnikatelských činnostech a změnách v legislativě.  Akce rekvalifikačního charakteru dle záměru úřadů práce. V této oblasti Institut významným podílem připravuje nezaměstnané občany k uplatnění na trhu práce. Zde je hlavní důraz kladen na práci s výpočetní technikou, manažerských dovedností, výuku jazyků ve větším rozsahu, ale i programů připravujících uchazeče v oblastech CNC obráběcích strojů, programování robotizovaného pracoviště, stavební údržby, opravy pneumatických a hydraulických zařízení a elektroměření. Má akreditováno MŠMT ČR a realizuje 33 programů.  Institut realizuje 4-semestrální studium „Akademie III. věku“, které je určeno občanům - seniorům města Havířova. Pořádá již osmý běh 2-letého studia dle záměru Magistrátu města Havířova, vždy pro minimálně 60 posluchačů.

ICV vyvíjel a vyvíjí své aktivity důrazným zapojením do mezinárodních projektů a projektů financovaných EU a ČR, konkrétně se jednalo o:  PHARE 98 – Rozvoj lidských zdrojů, Leonardo: Partnerství na úseku „Správce bytového fondu“, EQUAL – Restart – integrační program pro uvolňované pracovníky při restrukturalizaci ocelářského průmyslu, PHARE 2003 RLZ – projekt bude ukončen v měsíci červenci 2006, obsahoval 8 základních rekvalifikačních programů po dobu 2 let.  Z novějších a nových projektů lze jmenovat :  Rovné příležitosti žen a mužů – ESF – projekt byl zahájen v prosinci 2005 a ukončen bude v roce 2007, zahrnuje 10 rekvalifikačních programů. Na projektu spolupracovali 2 partneři, z toho jeden mimo region Moravskoslezského kraje.  Aktivní politika zaměstnanosti – ESF – projekt byl zahájen v prosinci 2005 a byl ukončen v roce 2007, zahrnuje 9 rekvalifikačních programů. Na projektu spolupracovali 4 partneři, z toho dva mimo region Moravskoslezského kraje.  Operační program Rozvoj lidských zdrojů přeshraniční spolupráce ČR-PL – PŘEKRAČUJEME HRANICE. Právě již dílčí výsledky v rámci řešení tohoto nového projektu lze využívat pro spolupráci s podniky i ostatními VŠ v regionu. 