Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
Výuka makroekonomie v magisterských programech na Ekonomické fakultě VŠB-TUO Martin Macháček Praha,
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Příprava na výkon povolání
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Fakulta zdravotnických studií
Studijní program Ekonomika a management
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Doktorské studium na AF
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Ekonomická fakulta Úvodní soustředění 1. ročníků 2013/2014.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Fakulta zdravotnických studií
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Fakulta zdravotnických studií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Přírodovědecká fakulta UJEP
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Zpráva o studiu za rok 2013 Zdeňka Chmelíková
Studijní obor Management sportu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Transkript prezentace:

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením na absolventy Obchodní akademie a VOŠS, Ostrava – Mariánské Hory

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné VZNIK: 17. září 1990, resp. 28. října 1991, SOUČASNOST: studentů a více než 120 pedagogických pracovníků, 13 kateder a 2 ústavy, ORIENTACE: ekonomika a management, gastronomie, hotelnictví a turismus, hospodářská politika a správa a systémové inženýrství a informatika → třístupňový systém vzdělávání (Bc., Ing. a Ph.D.).

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné DŮRAZ: odpovídající odborné znalosti, jazyková vybavenost a získání praktických zkušeností ze svého působení v českých či zahraničních firmách a institucích, ZÁMĚR: přetvořit fakultu v dynamicky se vyvíjející instituci, která bude schopna pružně reagovat na změny, k nimž dochází nejen na českém trhu práce, ale také na trzích práce v zemích Evropské unie, BUDOUCNOST: poskytovat studentům kvalitní vysokoškolské vzdělání, jež budou zabezpečovat vysoce kvalifikovaní vyučující, kteří kromě své pedagogické činnosti budou intenzivně rozvíjet i své vědecko-výzkumné aktivity → „Non progredi est regredi“.

Zájem o studium na SU OPF CÍL: zhodnotit zájem absolventů středních škol o studium na SU OPF v Karviné na základě vývoje vybraných ukazatelů, DÍLČÍ CÍL: zhodnotit zájem absolventů Obchodní akademie a VOŠS Ostrava – Mariánské Hory o studium na SU OPF v Karviné, DATA: roky a informační systém STAG.

Zájem o studium na SU OPF – absolventi všech středních škol : přihlášek / rok (i vícečetné přihlášky), Tab. 1. Počet přihlášek do studijních oborů vyučovyných na SU OPF (zdroj: IS/STAG) počet přihlášek počet přihlášek do všech oborů počet jedinečných uchazečů počet oborů na jednoho uchazeče1,111,181,291,591,73

Obrázek 1 – Celkem vyplacené mzdy dle mzdové inventury k a dle skutečnosti 2012 propad o 36 p. b. 2012/2009: -819 přihlášek (-20,33 %) 27,62 %

Zájem o studium na SU OPF – absolventi všech středních škol JEDINEČNÍ UCHAZEČI: přihlášek / rok → nárůst pouze mezi roky 2008/2009, 2012/2008: uchazečů (-45,81 %), Tab. 1. Počet přihlášek do studijních oborů vyučovyných na SU OPF (zdroj: IS/STAG) počet přihlášek počet přihlášek do všech oborů počet jedinečných uchazečů počet oborů na jednoho uchazeče1,111,181,291,591,73 PROFESNÍ NEVYHRANĚNOST ZÁJEMCŮ???

Zájem o studium na SU OPF – absolventi všech středních škol FORMA STUDIA: 81,74 % (Bc.) → uchazečů, 2012/2008: -31,61 % (Bc.), +45,44 (Ing.) a -34,88 % (Ph.D.). Tab. 2. Počet přihlášek dle formy studia (zdroj: IS/STAG) forma studia bakalářské studium navazující magisterské studium doktorské studium

Zájem o studium na SU OPF – absolventi všech středních škol TYP STUDIA: kombinované studium (+38,48 % x +289 ks) kompenzuje pokles zájmu od denní studium (-9,81 % x -236 ks), PODÍL: 32,40 % (+8,61 p. b.). Tab. 3. Počet přihlášek dle typu studia (zdroj: IS/STAG) typ studia prezenční studium kombinované studium

Tab. 4 Počet přihlášek dle oborů bakalářských studijních programů (zdroj: IS/STAG) obor studia Bankovnictví Ekonomika cestovního ruchu Ekonomika podnikání v obchodě a službách Evropská integrace Finance Firemní finance Hotelnictví Manažerská informatika Marketing a management Řízení logistiky Sociální management Účetnictví a daně Veřejná ekonomika a správa TOP: Management a marketing (26,77 %), Hotelnictví (12,57 %) a EKPO (12,39 %) propad: Firemní finance (1,07 %), Řízení logistiky (2,09 %) a Finance (3,23 %) kumulovaný růst: Sociální management (+37,97 %) kumulovaný propad: Evropská integrace (-73,99 %), Firemní finance (-64,81 %) a VES (-37,97 %)

Tab. 5 Počet přihlášek dle oborů navazujících magisterských studijních programů (Zdroj: IS/STAG) obor studia Bankovnictví Ekonomika podnikání v obchodě a službách Evropská integrace Finance Manažerská informatika Marketing a management Veřejná ekonomika a správa TOP: Management a marketing (45,03 %), EKPO (34,06 %) a VES (9,91 %) kumulovaný růst: Bankovnictví (625,00 %), Manažerská informatika (366,67 %) a EKPO (334,29 %) nejnižší kumulovaný růst: Evropská integrace (64,29 %)

Zájem o studium na SU OPF – absolventi OA a VOŠS, Ostrava – Mariánské Hory : 102 přihlášek / rok → dlouhodobý pokles (kumulativně OA: -13,33 p. b. x kumulativně ostatní: -20,33 p. b.), JEDINEČNÍ UCHAZEČI: -33,68 % (-45,81 %) Tab. 6. Počet přihlášek do studijních oborů vyučovyných na SU OPF podaných absolventy OA a VOŠS, Ostrava – Mariánské Hory (zdroj: IS/STAG) počet přihlášek počet přihlášek do všech oborů počet jedinečných uchazečů počet oborů na jednoho uchazeče1,251,111,141,711,44

Tab. 7 Počet přihlášek do studijních oborů dle typu školy (zdroj: IS/STAG) TOP: obchodní akademie (Bc. 50,99 %; Ing. 53,78 %; Ph.D. 48,61 %) kumulovaný růst ze strany OA: Ing. (+243,18 %) a Ph.D. (-800,00 %) kumulovaný propad ze strany OA: Bc. (-27,43 %) Ph.D.: 2008 (70 % gymnázium) x 2012 (64,29 % OA) typy škol bakalářské studijní programy obchodní akademie gymnázia střední odborná učiliště ostatní střední školy navazující magisterské studijní programy obchodní akademie gymnázia střední odborná učiliště ostatní střední školy doktorský studijní program obchodní akademie gymnázia střední odborná učiliště11..1 ostatní střední školy12..2

Zájem o studium na SU OPF – absolventi všech středních škol FORMA STUDIA: 87,12 % (Bc.) → 90 uchazečů, 2012/2008: -13,33 % (Bc.) a +25,00 (Ing.). Tab. 8. Počet přihlášek dle formy studia podaných absolventy OA a VOŠS Ostrava – Mariánské Hory (zdroj: IS/STAG) forma studia bakalářské studium navazující magisterské studium doktorské studium.1..2

Zájem o studium na SU OPF – absolventi OA a VOŠS, Ostrava – Mariánské Hory TYP STUDIA: kombinované studium (+31,61 % x +10 ks) mírně kompenzuje pokles zájmu od denní studium (-10,60 % x -43 ks), PODÍL: 16,48 % (+12,45 p. b.). Tab. 9. Počet přihlášek dle typu studia podaných absolventy OA a VOŠS Ostrava – Mariánské Hory (zdroj: IS/STAG) typ studia prezenční studium kombinované studium

Tab. 10 Počet přihlášek dle oborů bakalářských studijních programů podaných absolventy OA a VOŠS Ostrava – Mariánské Hory TOP: Management a marketing (21,67 %), VES (17,11 %) a EKPO (15,16 %) propad: Firemní finance (1,32 %), Manažerská informatika (1,91 %) a Řízení logistiky (2,10 %) kumulovaný růst: Veřejná ekonomika a správa (+13,10 %) a EKPO (+2,41 %) kumulovaný propad: Finance (-32,49 %), Hotelnictví (-31,34 %), ECR (-26,89 %) a Bankovnictví (-25,99 %) obor studia Bankovnictví Ekonomika cestovního ruchu Ekonomika podnikání v obchodě a služb Evropská integrace63443 Finance Firemní finance....1 Hotelnictví96812 Manažerská informatika3...1 Marketing a management Řízení logistiky..221 Sociální management53223 Účetnictví a daně Veřejná ekonomika a správa

Tab. 11 Počet přihlášek dle oborů navazujících magisterských studijních programů podaných absolventy OA a VOŠS Ostrava – Mariánské Hory TOP: Management a marketing (42,28 %), EKPO (28,81 %) a Finance (22,42 %) obor studia Bankovnictví..112 Ekonomika podnikání v obchodě a službách14345 Evropská integrace.1... Finance1.33. Manažerská informatika..... Marketing a management27394 Veřejná ekonomika a správa..132

Zájem o studium na SU OPF – absolventi OA a VOŠS, Ostrava – Mariánské Hory ÚSPĚŠNOST: 77,70 % (Bc.), 80,29 % (Ing.) a 100,00 % (Ph.D.), Tab. 12. Počet přijatých absolventů OA a VOŠS dle formy studia (zdroj: IS/STAG) forma studia bakalářské studium navazující magisterské studium doktorské studium.1..2

Zájem o studium na SU OPF – absolventi OA a VOŠS, Ostrava – Mariánské Hory ZAPSANÍ/PŘIJATÍ: 47,05 % (Bc.), 87,38 % (Ing.) a 100,00 % (Ph.D.), ZAPSANÍ/PŘIHLÁŠENÍ: 36,13 % (Bc.), 71,99 % (Ing.) a 100,00 % (Ph.D.), Tab. 13. Počet zapsaných absolventů OA a VOŠS dle formy studia (zdroj: IS/STAG) forma studia bakalářské studium navazující magisterské studium doktorské studium.1..2

Zájem o studium na SU OPF – absolventi OA a VOŠS, Ostrava – Mariánské Hory ZÁVĚR 1: absolventi OA a VOŠS sice mají zájem o studium na SU OPF → dávají, při úspěšném absolvování přijímacího řízení, přednost studiu na ostatních vysokých školách, ZÁVĚR 2: dá se očekávat, že podobný vývoj budeme moci vysledovat také u celého „balíku“ potenciálních zájemců o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné.

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Pavel Tuleja Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Univerzitní náměstí 1934/ Karviná tel: