STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Název projektu : Rozvoj ICT ve výuce na střední škole Registrační číslo projektu: č. projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Městec Králové, T. G. Masaryka 4 Kód dumu: VY_32_INOVACE_ NJ_140 Tematická oblast: Slovní zásoba pro obor kuchař - číšník -Předmět: Německý jazyk Ročník: 3. ročník Datum tvorby: červen 2013 Anotace: Materiál slouží k procvičování a rozšíření slovní zásoby na téma: Druhy úpravy Metodický pokyn: Prezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu pracovního listu a písemné práce
ZUBEREITUNGSARTEN druhy úpravy
Zubereitungsarten gebraten durchgebraten gedünstet gefüllt gekocht gemischt gespickt pečený propečený dušený nadívaný, plněný uvařený míchaný špikovaný
Zubereitungsarten paniert eingelegt gewürzt gegrillt geräuchert roh garniert smažený, obalovaný nakládaný kořeněný grilovaný uzený syrový obložený
Was passt? (spojte) Schweinebauch Eis Schweineschnitzel Soβe Gemüse Gurken Kraut abgeschmeckt gebraten paniert gemischt eingelegt gedünstet roh
Lösung (řešení)
Übersetzen Sie (přeložte) uzené maso, nakládané okurky, smažený řízek, dušená rýže, vařené brambory, pečená játra, smažené kuře, špikované maso, míchaná zmrzlina, plněný řízek, syrová zelenina, nadívaný holub
Lösung (řešení) geräuchertes Fleisch, eingelegte Gurken, paniertes Schnitzel, gedünsteter Reis, gekochte Kartoffeln, gebratene Leber, paniertes Hähnchen, gespicktes Fleisch, gemischetes Eis, gefülltes Schnitzel, rohes Gemüse, gefüllte Taube
Zdroje HÖPPNEROVÁ, Věra. Němčina pro číšníky a kuchaře. Praha: Scientia, 2002, ISBN