SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/34.0154 1 Je fais les achats Autor: Mgr. Anna Sekeráková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
singulier pluriel me, m’ nous te, t ’ vous le, l’ la, l’ en les
Advertisements

Grammaire – être Complète.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Prévisions météo Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
L‘ AGRICULTURE ET L‘ INDUSTRIE DE LA FRANCE VY_32_INOVACE_5A8.
Article partitif – dělivý člen
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
LE LUXEMBOURG VY_32_INOVACE_5A12. CONTENU O INFORMATIONS GÉNÉRALES O LA GÉOGRAPHIE O LA POLITIQUE O LES SPÉCIALITÉS
Recepční v hotelu Podpora méně frekventovaných jazyků SŠ – Francouzský jazyk.
Expressions familières Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Vzdálenost bodu od přímky Autor: Mgr. Svatava Sekerková.
Interjections Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Ester Maternová. L´article définiLELALES L´article indéfiniUNUNEDES L´article contractéDUDE LADES AUA LAAUX.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Qui / Que Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Article partitif Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Enigmes Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr.Anzhela Sabadosh NÁZEV:VY_32_INOVACE_07B_07_Bretagne TEMA:Civilisation ČÍSLO.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je vais chez le médecin Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy J´ai besoin de la technologie Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Les symboles de la France Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ J´étudie au lycée de commerce Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Quel temps fait-il? Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ On se salue, on se présente Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
FRANCOUZSKÝ JAZYK - REZERVACE HOTELOVÉHO POKOJE Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. A. Sabadosh NÁZEV:VY_32_INOVACE_07B_15_Les_couleurs TEMA:Civilisation ČÍSLO.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je fais la cuisine, je vais au resto Autor: Mgr.
Alimentation en France et en République tchèque Le dîner – les cafés – produits laitiers.
PETIT DÉJEUNER RESTAURANT FRUITS ET LÉGUMES. SNÍDANĚ RESTAURACE OVOCE A ZELENINA.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ J´ai le temps libre Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je suis en route Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je suis passionné de l´art Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ J´aime la nature Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr.Anzhela Sabadosh NÁZEV: VY_32_INOVACE_07B_10_Nord_Pas_de_ Calais TEMA:Civilisation.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Quelle terre promise! Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je m´habille à la mode Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je suis individuel Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ J´habite au premier étage Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je suis un ado et je t´aime Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
Projet Nancy-Brno Alimentation, restauration, hôtellerie Jak se jí ve Francii, jak se jí u nás.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je suis au travail Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
P ROJET COMMUN SUR L ’ ALIMENTATION EN R ÉPUBLIQUE T CHÈQUE ET EN F RANCE ( – )
PRÉSENTATION: Le petit déjeuner, les fruits et légumes, la recette et les restaurants Thibault, Michal, Stáňa, Elise, Dáša, Coline, Marion, Lucie.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je me lève à 6 heures Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
PROJET NANCY – BRNO 2011 Le déjeuner, la cantine, la viande et la charcuterie.
Dělivý člen. Tvary: Pro mužský rod substantiva: DU (Du sucre, du pain etc.) Pro ženský rod: DE LA (De la soupe, de l’eau) Množné číslo pro oba rody: DES.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je tiens le dialogue Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
Les commerces Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření RočníkSekunda,
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Anzhela Sabadosh NÁZEV:VY_32_INOVACE_07B_02_la_boisson TEMA:Civilisation ČÍSLO.
Téma: Les boissons VY_32_INOVACE_292.
Francouzská kuchyně la cuisine franÇaise
GE - Vyšší kvalita výuky
Les homophones Tematická oblast Slovní zásoba Datum vytvoření Ročník
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:
La galette des rois Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření
Výchova přirozeného zdravi
La météo Tematická oblast Vocabulaire Datum vytvoření Ročník
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:
PEXESO – OVOCE francouzsky
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:
Černý Petr slovní zásoba ovoce - francouzsky
Transkript prezentace:

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je fais les achats Autor: Mgr. Anna Sekeráková

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Tematický okruh Les situations conversationnelles Anotace Studenti 2. – 4.ročníku francouzštiny Prezentace je zaměřená na nácvik praktických komunikačních dovedností. Interaktivně propojuje porozumění psanému a mluvenému textu s vlastní produkcí. Metodický pokyn Prezentaci je možné spustit opakovaně (nutné mít zvukové vybavení počítače). Při prvním spuštění studenti sledují, při dalším přechází s učitelem k praktickému nácviku komunikačních dovedností. V závěru je možné prezentaci doplnit tzv. jeu de rôle pro motivaci a zvnitřnění učiva. Druh materiálu prezentace prezentace Datum tvorby Číslo materiálu VY_32_INOVACE_Sr1_13 VY_32_INOVACE_Sr1_13

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Où peut-on faire des achats? Où vas-tu faire des achats? Je vais à la boulangerie. Je vais chez le boulanger. les magasins les marchands la boulangerie le boulangerla boulangerie le boulanger la boucherie le boucherla boucherie le boucher la charcuterie le charcutierla charcuterie le charcutier la fromagerie le fromagerla fromagerie le fromager la laiterie le laitierla laiterie le laitier la pâtisserie le pâtissierla pâtisserie le pâtissier fruits et légumesfruits et légumes le marchand de fruits … le marchand de fruits … la poissonnerie le poissonierla poissonnerie le poissonier l´épicerie l´épicierl´épicerie l´épicier le marché le marchandle marché le marchand le supermarchéle supermarché

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Nos premiers pas mènent à la fromagerie et chez le marchand de vin du vin du champagne blanc/ rosé/ rouge …chaud sec/ demi-sec/ demi-sucré/ sucré de la première cuvée de qualité avec mention non sucré du fromage de vache/ chèvre/ brebis à tartiner x dur frais x affinné blanc x bleu du lait écremé/ demi-écremé/ entier un yaourt blanc/ aux fraises/ … de la crème chantilly/ fraiche du beurre des oeufs

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ ligne-Jeu-Fromages-de-France- _pageid80.html Et si l´on regarde sur la carte des fromages?

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ A l´épicerie Qu´est-ce que vous désirez, madame? Je voudrais … du thé du cacao du café une bouteille de jus/ d´eau une boîte de lait un kilo de pommes de terres 200 grammes de fraises un paquet de chips/ de sucre/ de sel/ de biscuit/ de riz/ de pâtes un morceau de fromage une tranche de viande un sachet de poivre

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ A la boulangerie et la pâtisserie du pain blanc/ complet une tartine une tartine la baguette le croissant le croissant des céréales des céréales le gâteau la tarte la tartelette aux pommes/ poires/ … le beignet la brioche le kouglof la glace à la vanille/ à la pistache une boule de glace une boule de glace le bonbon la sucette

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ A la boucherie et la charcuterie de la viande de… porc/ poulet/ boeuf/ agneau un poulet un canard une dinde une dinde du saucisson du jambon du lard du lard de la saucisse du pâté du pâté un boudin blanc une andouille une andouille du pain de viande

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ A la poissonnerie du poisson la truite la carpe la truite la carpe le saumon le saumon fumé le thon le maquereau le maquereau des fruits de mer des crevettes du homard du homard du crabe du crabe des coquillages des coquillages des moules des huîtres blog.com/2/32/02/31/archives/1/Plate au-de-fruits-de-mer-2.jpg

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Chez le marchand de fruits et de légumes la pomme la poire la pomme la poire un abricot la pêche la prune la cerise la cerise la fraise la framboise la myrtille un ananas la mangue la banane le citron une orange la clémentine la tomate la carotte le pastèque le concombre le poivron un oignon une ciboulette un ail la courge la courgette une aubergine une aubergine le chou le chou-fleur le brocoli le maïs le maïs

Le dialogue au magasin Bonjour madame, comment je peux vous aider? Bonjour monsieur, je voudrais préparer la quiche lorraine, alors… je prends 3 oeufs, un pot de crème fraîche, 150 gr de lard et un morceau d´emmental. Voilà. Et avec ceci, madame? Pouvez-vous me donner encore un paquet de sel, un sachet de poivre et de noix de muscad, s´il vous plaît? Avec plaisir, madame, c´est tout? Oui, merci. Combien ça fait? Ça fait 11Є 75 centimes. Voilà. Merci monsieur. Il n´a pas de quoi, madame. Passez une bonne journée et à bientôt! s/r1000/044/Purple/ab/ec /9e/mzl.uydhfvbz.320x jpg

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Použité zdroje: obr.1 AUTOR NEUVEDEN.fr.freepik.com [online]. [cit ]. Dostupné z: obr.2 AUTOR NEUVEDEN.fr.freepik.com [online]. [cit ]. Dostupné z: obr.3 AUTOR NEUVEDEN.fr.freepik.com [online]. [cit ]. Dostupné z: obr.4 AUTOR NEUVEDEN.fr.freepik.com [online]. [cit ]. Dostupné z: obr.5 AUTOR NEUVEDEN.fr.freepik.com [online]. [cit ]. Dostupné z: obr.6 AUTOR NEUVEDEN.fr.freepik.com [online]. [cit ]. Dostupné z: obr.7 AUTOR NEUVEDEN.fr.freepik.com [online]. [cit ]. Dostupné z:

SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ obr.8 AUTOR NEUVEDEN.fr.freepik.com [online]. [cit ]. Dostupné z: materiel_ htm obr.9 AUTOR NEUVEDEN.fr.freepik.com [online]. [cit ]. Dostupné z: LEROY-MIQUEL, Claire; GOLIOT-LÉLÉ, Anne. Vocabulaire progressif du français. France: CLE International, 2006, str. 128 JOHNSON, Anne-Marie; CUNY, Flore. Révisions. 450 nouveaux exercices. France: CLE International, 2004.