Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu: VY_32_INOVACE_5_FRANCOUZSTINA_02 Věty a slovesné vazby Téma sady: Francouzský jazyk Obor, ročník: Veřejnosprávní činnost, Sociální činnost, 2. ročník Datum vytvoření: Září 2013 Anotace: Doplňování předložek, členů, tázacích zájmen, tvarů sloves Metodický obsah: Výklad nového učiva, opakování

2 Doplňuj správné tvary sloves, předložky, zájmena, členy
Jsem světlovlasý/hnědovlasý. Je suis blond/brun. Je mi 20 let. J´ ans. ai Co to je? Qu´est-ce que c´est? Jsi světlovlasý? Tu es blond? Tu as ami? un Máš přítele? Nemám přítele. Je n´ai pas ami. ď Taška je Marie bílá? Le sac de Marie est blanc? Je malý? Il est petit? Jaká je Markova zahrada? Comment est le jardin de Marc?

3 Doplňuj správné tvary sloves, předložky, zájmena, členy
Čí jsou ty noviny? À qui est le journal? Jak se jmenuješ? Comment ť appelles - tu? S kým telefonuješ? À qui téléphones-tu? Koho hledáte? Qui cherchez-vous? Jak mluvíte? Comment parlez-vous? Co máš v tašce? Qu´est-ce que tu as le sac? dans Jaký je Jacques? Comment est Jacques? Kdo mluví francouzsky? Qui parle francais?

4 Doplňuj správné tvary sloves, předložky, zájmena, členy
Jakou barvu má tato židle? De quelle couleur est cette chaise? Kolik máš fotografií? Combien photos as-tu? de Kolik ti je let? Quel âge as-tu? J´apprends francais. le Učím se francouzsky. Tu apprends parler. à Učíš se mluvit. Il comprend francais. le Rozumí francouzsky. Mluví francouzsky. Il parle francais.

5 Doplňuj správné tvary sloves, předložky, zájmena, členy
Oú est - il? Il est… Il n‘est pas la maison. à l‘école. chez Martin. dans le jardin. dans ma chambre. ici. à Paris. en France. Kde je? Je… Není doma. ve škole. u Martina. na zahradě. v mém pokoji. tady. v Paříži. ve Francii. à

6 Doplňuj správné tvary sloves, předložky, zájmena, členy
C‘est Ce sont… Ce n‘est pas… Ce ne sont pas… Qui est-ce? Comment tu t‘appelles? Je regarde télé. Je joue football. Je joue piano. Je parle francais. To je… To jsou… To není... To nejsou… Kdo je to? Jak se jmenuješ? Dívám se na televizi. Hraji fotbal. Hraji na piáno. Mluvím francouzsky. un/une/des la au du

7 Doplňuj správné tvary sloves, předložky, zájmena, členy
J´apprends francais. J´ écoute radio. J´ écoute musique. J´aime jouer foot. Je cherche Je parle Jean. Je parle Jean. Je téléphone ma mére. J´ ai chien. Je n‘ai pas chien. Učím se francouzsky. Poslouchám rádio. Poslouchám hudbu. Rád hraji fotbal. Hledám Jana. Mluvím s Janem. Mluvím o Janovi. Telefonuji mojí matce. Mám psa. Nemám psa. le la de la au Jean. à de à un de

8 Zdroje a autorská práva
TAIŠLOVÁ, Jitka. On y va! 1: Francouzština pro střední školy. 2., opravené vyd. Voznice: Leda, 2009, ISBN TAIŠLOVÁ, Jitka. On y va! 1: Francouzština pro střední školy. Pracovní sešit A. 2., opravené vyd. Voznice: Leda, 2009, ISBN Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Všechna neocitovaná autorská díla jsou dílem autora.


Stáhnout ppt "Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google