Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu: VY_32_INOVACE_5_FRANCOUZSTINA_11 Zájmeno „autre“. Téma sady: Francouzský jazyk Obor, ročník: Veřejnosprávní činnost, Sociální činnost, 3. ročník Datum vytvoření: Září 2013 Anotace: Významy zájmena „autre“ Metodický obsah: Výklad nového učiva, opakování

2 Autre a jeho významy

3 Jiný jiný chlapec une autre fille jiná dívka un autre (někdo) jiný
un autre garçon une autre fille un autre jiný chlapec jiná dívka (někdo) jiný se členem neurčitým v jednotném čísle, a to i v samostatném postavení

4 Jiní d´autres garçons jiní chlapci d´autres filles d´autres jiné dívky
jiní, jiné s předložkou d´ v množném čísle a to i v samostatném postavení

5 Ten druhý l´autre garçon (ten) druhý chlapec (ta) druhá dívka
l´autre fille (ten) druhý chlapec (ta) druhá dívka se členem určitým, i v samostatném postavení

6 Ostatní ostatní chlapci les autres garçons les autres filles
ostatní dívky se členem určitým, i v samostatném postavení

7 Procvičení Cherchez d´autres exemples. Hledejte jiné příklady.
Ce magazin est à l´autre bout de la ville. J´aime le printemps, je n´aime pas les autres saisons de l´année. Voilà deux photos, une est bonne, l´autre ne me plaît pas. On a parlé de Balzac et encore d´un autre écrivain français. Hledejte jiné příklady. Ten obchod je na druhém konci města. Mám ráda jaro, nemám ráda ostatní roční období. Tady jsou dvě fotografie, jedna je dobrá, ta druhá se mi nelíbí. Mluvili jsme o Balzakovi a ještě o jiném francouzském spisovateli.

8 Zdroje a autorská práva
TAIŠLOVÁ, Jitka. On y va! 2: Francouzština pro střední školy. 2., aktualiz. vyd. Voznice: Leda, 2009, 4 sv. ISBN TAIŠLOVÁ, Jitka. On y va! 2: Francouzština pro střední školy. Pracovní sešit A. 2., aktualiz. vyd. Voznice: Leda, 2009, 4 sv. ISBN Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Všechna neocitovaná autorská díla jsou dílem autora.


Stáhnout ppt "Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google