Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název."— Transkript prezentace:

1 Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název materiálu: VY_32_INOVACE_5_FRANCOUZSTINA_14 Počasí Téma sady: Francouzský jazyk Obor, ročník: Ekonomické lyceum/Obchodní akademie, 2. ročník Datum vytvoření: Srpen 2013 Anotace: Roční období, počasí Metodický obsah: Základní slovní zásoba a její procvičování pomocí fotografií

2 Les saisons le printemps → au printemps l’été → en été
l’automne → en automne l’hiver → en hiver

3 l´hiver. De quelle saison s´agit-il? C´est …

4 le printemps. De quelle saison s´agit-il? C´est …

5 l´été. De quelle saison s´agit-il? C´est …

6 l´automne. De quelle saison s´agit-il? C´est …

7 Le temps qu’il fait Il fait beau / bon. Il fait chaud La pluie
La neige Il y a de la glace x Il fait mauvais x Il fait froid → il pleut / il a plu → il neige / il a neigé → il gèle

8 Il pleut. Quel temps fait-il?

9 Il fait beau / bon. Quel temps fait-il?

10 Il neige. / Il y a de la glace.
Quel temps fait-il?

11 Il fait chaud. Quel temps fait-il?

12 Il y a de la glace. / Il neige.
Quel temps fait-il?

13 Il fait mauvais. Quel temps fait-il?

14 Il fait froid. Quel temps fait-il?

15 Zdroje a autorská práva
GIRARDET, J.; PÉCHEUR, J.. Écho A1 méthode de français. Sejer, Paris: CLE International, 2010, ISBN Všechny použité fotografie jsou dílem autorky. Dílo smí být dále šířeno pod licencí CC BY-SA. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Všechna neocitovaná autorská díla jsou dílem autora. Všechny neocitované kliparty a další grafické objekty jsou součástí prostředků výukového sw Smart Notebook a MS Office.


Stáhnout ppt "Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google