Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století."— Transkript prezentace:

1 Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století Registrační číslo projektu ◦ CZ.1.07/1.4.00/21.1475 Název materiálu ◦ Budoucí čas způsobových sloves - can Kód materiálu ◦ VY_32_INOVACE_A1116 Autor ◦ Mgr. Ivana Kocurová Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.

2 Anotace Žáci se seznámí s tvořením budoucího času u slovesa „can“, procvičí si učivo v jednoduchých cvičeních. Datum1.2.2012 Očekávaný výstup Produktivní řečové dovednosti: žák písemně, gramaticky správně tvoří a obměňuje jednoduché věty a krátké texty. Speciální vzdělávací potřebyžádné Klíčová slovawill be able, affirmative, negative, question Druh učebního materiáluPrezentace Power Point Druh interaktivitykombinovaná Cílová skupinažák Stupeň a typ vzděláváníII. stupeň - základní Typická věková skupina12 – 15 let Ročníkosmý

3 Budoucí čas způsobových sloves can

4 Sloveso can vyjadřuje: 1. možnost (moci) He can go out tonight because he has done his homework. 2. schopnost (umět) I can speak English. He can play tennis.

5 Porovnej věty v obou sloupcích: Přítomný časBudoucí čas We can live on the Moon.We will be able to live on the Moon. He can go to London.He will be able to go to London. I can do that.I will be able to do that. She can get a job.She will be able to get a job.

6 Jak tvoří sloveso can budoucí čas? WILL BE ABLE TO ´LL BE ABLE TO Zkrácený tvar We will be able to go home. We´ll be able to go home.

7 Zápor He will be able to go home. He will not be able to go home. He´ll be able to go home. won´t be able to

8 Otázka They will be able to go. They´ll be able to go. Will they be able to go ?

9 Převeď věty do budoucího času. I can go to school. They can do it. We can have a rest. They can stay there. She can pass the exam. He can get up early. We can do our homework. I´ll be able to go to school. They´ll be able to do it. We ´ll be able to have a rest. They ´ll be able to stay there.. She ´ll be able to pass the exam. He ´ll be able to get up early. We ´ll be able to do our homework.

10 Převeď věty do záporu 1.I´ll be able to go to school. 2.They´ll be able to do it. 3.We´ll be able to have a rest. 4.They´ll be able to stay there. 5.She´ll be able to pass the exam. 6.He´ll be able to get up early. 7.We´ll be able to do our homework. 1.I won´t be able to go to school. 2.They won´t be able to do it. 3.We won´t be able to have a rest. 4.They won´t be able to stay there. 5.She won´t be able to pass the exam. 6.He won´t be able to get up early. 7.We won´t be able to do our homework.

11 Utvoř otázku 1. I´ll be able to go to school. Will you be able to go to school? 2. They´ll be able to do it. Will they be able to do it? 3. We´ll be able to have a rest. Will you be able to have a rest? 4. They´ll be able to stay there. Will they be able to stay there? 5. She´ll be able to pass the exam. Will she be able to pass the exam? 6. He´ll be able to get up early. Will he be able to get up early? 7.We´ll be able to do our homework. Will you be able to do your homework?


Stáhnout ppt "Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace Název projektu ◦ Zkvalitnění vzdělávání na ZŠ I.Sekaniny - Škola pro 21. století."

Podobné prezentace


Reklamy Google