Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová Budoucí čas- Future tense.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová Budoucí čas- Future tense."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová Budoucí čas- Future tense

2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová  Anotace: Prezentace určená k výuce a procvičení budoucího času pomocí will a going to  Autor: Bc. Kateřina Najmanová(Autor)  Jazyk: Angličtina  Datum vytvoření: březen 2012  Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace  Vzdělávací obor: cizí jazyk  Tematický okruh: produktivní řečové dovednosti  Očekávaný výstup: gramaticky správně tvoří a obměňuje věty a jednoduché struktury  Speciální vzdělávací potřeby: - žádné-  Klíčová slova: budoucí čas, will, going to  Druh učebního materiálu: prezentace  Cílová skupina: žák  Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání- druhý stupeň  Typická věková skupina: 12-15 let

3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová  Budoucí čas lze v anglickém jazyce vyjádřit několika způsoby. Pro plány používáme going to- chystám se  I am going to read. Chystám se číst.  V ostatních případech používáme sloveso will  I will go there. Půjdu tam.

4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová  Často se používá zkrácená forma I´ll- I will  POZOR!  Záporný tvar nelze zkrátit jako willn´t!  Vždy zkracujeme jako won´t  I won´t play tennis. Nebudu hrát tenis.

5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová  Otázku tvoříme podobně jako u jiných časů.  When will he come?  What is he going to do this evening?  What will he drink?  Will they find us here?

6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová Přelož následující věty:  On bude číst knížku.  He will read a book.  Moje sestra se chystá vařit večeři.  My sister is going to cook a dinner.  Já se chystám hrát tenis.  I am going to play tennis.  Ona bude slavná herečka.  She will be a famous actress.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová Budoucí čas- Future tense."

Podobné prezentace


Reklamy Google