Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO …

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO …"— Transkript prezentace:

1 Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO …
VY_32_INOVACE_Aj-G 6.,7.09 Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO … Anotace: Prezentace je určena k seznámení s vyjádřením budoucnosti pomocí … going to. Shrnuje tvoření kladného tvaru, záporu i otázky. Žák si opakuje a procvičuje dle zadání v prezentaci. Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková Jazyk: Anglický Očekávaný výstup: Písemně, gramaticky správně tvoří a obměňuje jednoduché věty. Rozumí obsahu jednoduchých textů v učebnicích a obsahu autentických materiálů. Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: Druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Školní rok Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen: Šestý ročník základní školy

2 GOING TO (vyjádření budoucnosti)

3 + going to + to be + going to + verb work play I am write
POSITIVE to be + going to + verb + going to + EXAMPLE: She is going to do her homework tomorrow. (Zítra bude dělat domácí úkol.) I´m going to read a magazine tonight (Dnes večer budu číst časopis.) work play write feed … I am You,we, they are He, she, it is POUŽÍVÁME U PLÁNŮ DO BUDOUCNA CO HODLÁME UDĚLAT future plans What we want to do.

4 Translate - přelož O víkendu půjdeme koupit nové boty.
We are going to buy new shoes at the weekend. 2. V sobotu navštívím své kamarády. I´m going to visit my friends on Saturday. 3. Můj bratr uvaří v neděli oběd. My brother is going to cook lunch on Sunday. 4. Večer se budou dívat na televizi. They´re going to watch TV this evening.

5 QUESTION + SHORT ANSWER
NEGATIVE + going to + EXAMPLE: I´m not going to be late (Neopozdím se.) He isn´t going to play the piano next week. (Příští týden nebude hrát na klavír.) Are you going to phone Jane in the morning? Yes, I am. (Zavoláš ráno Janě? Ano.) What is she going to do tomorrow? (Co bude dělat zítra?) have buy clean be … I am not You,we, they aren´t He, she, it isn´t QUESTION + SHORT ANSWER come arrive see help … Am I Are you,we, they Is he, she, it ? Yes, I am No, I´m not. Yes, we/they are No, we/they aren´t. Yes, he/she/it is No, he/she/it isn´t.

6 Translate - přelož Koupíš nám knihu? Ne, nekoupím.
Are you going to buy us a book? No, I´m not. 2. Tento rok nebude smutný. He isn´t going to be sad. 3. Budete dnes večeřet? Are you going to have dinner today? 4. Ve škole nebudou hrát fotbal. They aren´t going to play football at school.


Stáhnout ppt "Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO …"

Podobné prezentace


Reklamy Google