Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.107/1.500/34.340526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.107/1.500/34.340526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název."— Transkript prezentace:

1 Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.107/1.500/34.340526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název vzdělávacího materiálu Future Číslo vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_09_17 Jméno autoraJitka Laubová Název školyStřední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace „EU peníze středním školám“

2 Budoucí čas be going to future simple present continuous answer these questions

3 be going to záměr, odhodlání It‘s my birthday next Friday. I‘m going to have a party. Příští pátek mám narozeniny. Chystám se uspořádat večírek předpověď – na základě daných okolností nebo zkušeností It‘s going to be a lovely day. Dnes bude krásně. (Ranní nebe je bez mraků). He‘s not going to like your new dress. Tvé nové šaty se mu nebudou líbit. (Znám jeho vkus).

4 future simple pomocí slovesa will + I‘ll know tomorrow. Budu to vědět zítra. ( I will ) - She won‘t like it. Nebude se jí to líbit. ( will not ) ? Will they need it? Budou to potřebovat? Yes, they will. No, they won‘t.

5 future simple budoucí děj – momentální rozhodnutí I‘ll help you with your homework. Pomůžu ti s tvým úkolem. (Teď jsem se rozhodl.) předpověď – co se stane v budoucnosti You won‘t pass the test. Ten test neuděláš. (Vím, že ses neučil.) sliby, hrozby – a jiné reakce na vzniklou situaci I‘ll never do it again. Už to nikdy neudělám.

6 present continuous konkrétní časový plán – dopředu naplánováno I‘m meeting a friend tomorrow. Zítra se sejdu s kamarádem. (Již jsem si to s ním domluvil.) blízká budoucnost – předpokládá se, že víme, co budeme dělat What are you doing tonight? Co budeš dělat večer? (Předpokládá se, že dotázáná osoba ví, co bude dělat.) I‘m watching TV tonight. Dnes budu koukat na TV. (Je to dnes večer, takže se předpokládá, že vím, co budu dělat.)

7 answer these questions Are you going to go to school tomorrow? When will you do your homework tonight? When are you going to learn some English? Will you help him/her to study? What are you doing in work next week? What are you going to do this weekend? What music will you listen to on the way home from school? What are you doing tonight? When will you next check facebook?

8 Zdroje: Peters, Sarah, Gráf, Tomáš. Time to talk 1: Praha: Polyglot, 2003. ISBN 80-86195-11-2


Stáhnout ppt "Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.107/1.500/34.340526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google