Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_49.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_49."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_49 Jméno autora:Mgr. Martin Frolík Třída/ročník:3.A/ třetí ročník Datum vytvoření:

2 Vzdělávací oblast:Cizí jazyky Tematická oblast:Anglická gramatika Předmět:Anglický jazyk Název učebního materiálu:Systém časů v angličtině – budoucí čas pomocí „will“ Výstižný popis způsobu využití, případně metodické pokyny: Klíčová slova: Druh učebního materiálu:prezentace

3 FUTURE TENSE – „WILL“ Introduction

4 FUTURE TENSE – „WILL“ děj, který pravděpodobně proběhne v budoucnu okamžité rozhodnutí o budoucím ději tvrzení o budoucím ději slib, nabídka pomoci při opisu způsobových sloves u časových a podmínkových vět

5 FUTURE TENSE – „WILL“ Kladné věty podmět + WILL + sloveso +...

6 FUTURE TENSE – „WILL“ Záporné věty Podmět + WILL NOT + sloveso + …..

7 FUTURE TENSE – „WILL“ Otázky WILL + podmět + sloveso +... ?

8 FUTURE TENSE – „WILL“ Děj, který pravděpodobně nastane She will come late, I think. He will pass the exam, I suppose. I will not have much time at the weekend.

9 FUTURE TENSE – „WILL“ Okamžité rozhodnutí o budoucím ději She´s ill? I will come and see her! I´ll have a chicken steak with potatoes, please.

10 FUTURE TENSE – „WILL“ Tvrzení o budoucím ději There will be 7 billion people in 2030. There will be more countries in the European Union in the future.

11 FUTURE TENSE – „WILL“ Slib, nabídka pomoci Wait a minute, I will help you Don´t worry, we will call you every day Will you open the window, please?

12 FUTURE TENSE – „WILL“ Opisy způsobových sloves You will have to wait much longer. I will not be able to play squash tonight. They will not be allowed to leave the camp.

13 FUTURE TENSE – „WILL“ U časových a podmínkových vět If you come round, we will watch TV. If I win in a lottery, I will buy a new car. When I get to Paris, I will call you.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0208 Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_49."

Podobné prezentace


Reklamy Google